Zde můžete najít rady a návody k CSku.

FPS..

Příspěvekod Snopy27431 » 13 úno 2014, 22:53

Ahoj, dneska po vyčištění ntb a následném restartování mi v csku klesly fps na 20. Po pomoci kamaráda, aktualizaci ovladače grafické karty, a opatření aby csko jelo pouze na hlavní grafické kartě jsem se dostal na 80fps. Ovšem po době hraní mi to opět padlo na 15-25 fps což je nehratelné. Po zadání spouštěcích příkazů (které mi poslal s tím že mu to s nima jede na 100,5): -noforcemaccel -noforcemspd -noforcemparms -nomousegrab -consule -noforcemaccel -noforcemparms -32bpp -freq 75 -nojoy +ex_interp 0.01 -heapsize 1048576 jsem se dostal na 75fps. Ok, je to hratelné, ale pořád by mě zajímalo proč z ničeho nic mám najednou o 25 fps míň než jsem měl několik měsíců a šlo to bez sebemenší chybičky? Notebook mi neseká, beží plynule a vše je nastavené aby to csko mohlo běžet na 100.5, ale prostě se tam nedostane, tak tímto žádám o radu.
Píšu na fórko, protože denní čekání na TS na supporta mě fakt nebaví.. Předem děkuju za odpoveď.
Snopy27431
Amatér
Amatér

FPS..

od Rumcajz » 13 úno 2014, 22:53

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: FPS..

Příspěvekod SenatoR » 14 úno 2014, 11:00

Ahoj, předpokládám, že v menu máš 100,5fps. Pokud ne, napiš do konzole fps_max 101.Ale dle mého ti to nejede přes hlavní grafickou kartu jak píšeš. Měl jsem stejný problém. Myslel jsem si že je to přehozené, ale omyl nebylo a ani to nešlo bylo to blokle tak jsem to vyřešil jinak. Ale napiš nám jakou máš graf. kartu. Pak budem moudřejší:) ....jo a ještě rada na závěr zkus si přepnout NTB na vysoký výkon. To je tam jak máš ikonu od napájeni :)
SenatoR
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvekod Snopy27431 » 14 úno 2014, 11:59

Právě že ani v menu nemá 100.5 fps, lítá to tam od 70 k 99, kartu mám NVIDIA GEFORCE G102M, je to sice slabounká karta, ale prostě to šlo dost dlouhou dobu na plný fpska.. Jenom mě napadlo, nevím někomu by to mohlo pomoci v radě, když to spustím, tak než se načte, tak grafika cska je o dost kvalitnější než když se je načetlé a změnilo se mi rozlišení steamu ve hře, hraju na 640*480 a steam menu má zrazu 1024, nevím, je to asi updatem, ale třeba to někomu něco připomene.. Ten vysokej výkon jsem zkusil, ale není tam nějaká změna.
Snopy27431
Amatér
Amatér

Příspěvekod Sigmor » 14 úno 2014, 12:24

Do konzole/configu :

rate 20000
cl_dlmax 512
ex_interp 0.1
cl_cmdrate 101
fps_max 101

NVidia:
Pravým tlačítkem kliknout na ploše, vybrat NVidia Control Panel
V bočním panelu vybrat Manage 3D settings
V pravém okně vybrat záložku Program Settings
Vyberte program Half-Life, najděte možnost Vertical sync a dejte OFF
Potvrďte tlačítkem Apply
"Ží tak, aby si ve stáří nemusel říkat „Co by se stalo, kdybych udělal to a to ...“ "

Obrázek
Sigmor
Drbna
Drbna

Příspěvekod mefistos » 14 úno 2014, 12:27

nikde sem nedocetl co mas za system... jste sem nasel totok v nastaveni NVIDIA karty
V-SYNC OFF
Texture filtering OFF
Anisotropic filtering OFF
Texture filtering : Anisotropic filtering OFF
Antyaliasing - mode OFF

+ nemenil si nic s wifinou? nebo jedes pres kabel? zkusil byhc i pripadne restart modemu jestli nedelas pravidelne:)

EDIT: koukam nahore uz psal s tim V-SYNC urcite bych mrknul i na zbytek u ty nvidie
Obrázek
mefistos
Amatér
Amatér

Příspěvekod Snopy27431 » 14 úno 2014, 12:33

Nastavení pro net mám dělané naprosto přesně, tak to si z dovolením měnit nebudu(zkusil jsem, ale jak jsem psal, je to horší než původní), jelikož ping na 5-7 jen tak nedostanu a to nastavení v nvidii mám vše udělané. Já ty základy nastavování znám, to bych si sám udělal, ale toto nechápu proč z ničeho nic toto. Nejspíš to bude že to nejede na té hlavní grafické kartě, ale to nevím jak nastavit, kdybyste mi někdo poradil jak, tak bych to zkusil a jestli ani to nepůjde tak už nemám ponětí..

V té nvidii je to nastavené vše tak aby to mohlo jet na maximum, čili co jde je povypínané jak jsi mi radil. Přes wifi nejedu, mám kabel a modem restartuju pravidelně, ale netem to asi nebude, když mi to dělá i na singlu. Jinak mám WIN 7 64 bit.
Snopy27431
Amatér
Amatér

Příspěvekod mefistos » 14 úno 2014, 12:37

Snopy27431 píše:Nastavení pro net mám dělané naprosto přesně, tak to si z dovolením měnit nebudu(zkusil jsem, ale jak jsem psal, je to horší než původní), jelikož ping na 5-7 jen tak nedostanu a to nastavení v nvidii mám vše udělané. Já ty základy nastavování znám, to bych si sám udělal, ale toto nechápu proč z ničeho nic toto. Nejspíš to bude že to nejede na té hlavní grafické kartě, ale to nevím jak nastavit, kdybyste mi někdo poradil jak, tak bych to zkusil a jestli ani to nepůjde tak už nemám ponětí..

V té nvidii je to nastavené vše tak aby to mohlo jet na maximum, čili co jde je povypínané jak jsi mi radil. Přes wifi nejedu, mám kabel a modem restartuju pravidelně, ale netem to asi nebude, když mi to dělá i na singlu. Jinak mám WIN 7 64 bit.

pro tu zmenu grafarny sem nasel totok http://www.youtube.com/watch?v=3JZ8X6crdhA
Obrázek
mefistos
Amatér
Amatér

Příspěvekod Snopy27431 » 14 úno 2014, 12:47

mefistos píše:
Snopy27431 píše:Nastavení pro net mám dělané naprosto přesně, tak to si z dovolením měnit nebudu(zkusil jsem, ale jak jsem psal, je to horší než původní), jelikož ping na 5-7 jen tak nedostanu a to nastavení v nvidii mám vše udělané. Já ty základy nastavování znám, to bych si sám udělal, ale toto nechápu proč z ničeho nic toto. Nejspíš to bude že to nejede na té hlavní grafické kartě, ale to nevím jak nastavit, kdybyste mi někdo poradil jak, tak bych to zkusil a jestli ani to nepůjde tak už nemám ponětí..

pro tu zmenu grafarny sem nasel totok http://www.youtube.com/watch?v=3JZ8X6crdhA

V tom nvidia inspectoru mi to dělal kamarád, až na to že v té nvidii není výběr na přehození.
Snopy27431
Amatér
Amatér

Příspěvekod Snopy27431 » 14 úno 2014, 12:56

V podstatě je to dělané přesně jako tu: http://www.gamesites.cz/counter-strike- ... amu?page=2 až na to, že po přehození toho nastavení v inspectoru to nadále nejde přehodit.
Snopy27431
Amatér
Amatér

Příspěvekod mefistos » 14 úno 2014, 12:57

hele jeste sem nasel totok https://forums.geforce.com/default/topi ... vidia-gpu/

hlavne jde o pasaz co pise capitankasar kde v kratkosti (coz nejspis vis) procote nvidia vidi ze jede hl.exe tak to prepina na grafarnu intelu udajne.. trik je v tom poustet to pres prejmenovany exe soubor (postup je ocividne slozitejsi) a tim trosku obejit tu nvidiu
Obrázek
mefistos
Amatér
Amatér

Příspěvekod Snopy27431 » 14 úno 2014, 13:40

mefistos píše:hele jeste sem nasel totok https://forums.geforce.com/default/topi ... vidia-gpu/

hlavne jde o pasaz co pise capitankasar kde v kratkosti (coz nejspis vis) procote nvidia vidi ze jede hl.exe tak to prepina na grafarnu intelu udajne.. trik je v tom poustet to pres prejmenovany exe soubor (postup je ocividne slozitejsi) a tim trosku obejit tu nvidiu

Tak jestli jsem to dobře pochopil měl jsem přejmenovat hl.exe na hl_test.exe pak od tohoto souboru vytvořit zástupce a tam změnit cestu spuštění na toto: D:\Steam\SteamApps\common\Half-life\hl_test.exe -game cstrike což jsem udělal, csko jsem spustil přes toho zástupce, ale pořád nic. Snad jsem to dělal dobře a co čtu dál, tak v tom už se ztrácím..
Snopy27431
Amatér
Amatér

Příspěvekod mefistos » 14 úno 2014, 13:50

Snopy27431 píše:
mefistos píše:hele jeste sem nasel totok https://forums.geforce.com/default/topi ... vidia-gpu/

Tak jestli jsem to dobře pochopil měl jsem přejmenovat hl.exe na hl_test.exe pak od tohoto souboru vytvořit zástupce a tam změnit cestu spuštění na toto: D:\Steam\SteamApps\common\Half-life\hl_test.exe -game cstrike což jsem udělal, csko jsem spustil přes toho zástupce, ale pořád nic. Snad jsem to dělal dobře a co čtu dál, tak v tom už se ztrácím..

no ale musis pro ten hl-test.exe v tom nvidia nastavit potrebny polozky a aby vyuzival ten NVIDIA GPU a ne jiny...
Obrázek
mefistos
Amatér
Amatér

Příspěvekod Snopy27431 » 14 úno 2014, 14:04

mefistos píše:
Snopy27431 píše:

no ale musis pro ten hl-test.exe v tom nvidia nastavit potrebny polozky a aby vyuzival ten NVIDIA GPU a ne jiny...

No jenže ono to ani u tohoto nejde přenastavit..
Snopy27431
Amatér
Amatér

Příspěvekod mefistos » 14 úno 2014, 14:37

Snopy27431 píše:
mefistos píše:
Snopy27431 píše:

No jenže ono to ani u tohoto nejde přenastavit..

ses v tomhle nastaveni zejo http://s23.postimg.org/nz0in4cob/image.jpg
Obrázek
mefistos
Amatér
Amatér

Příspěvekod Snopy27431 » 14 úno 2014, 15:00

Ano přesně v něm.
Snopy27431
Amatér
Amatér

Další