Novy Notebook + Mys

Příspěvekod Tituss » 22 úno 2014, 19:11

Zdravim presiel som z HP probook 4510s ktory ma stupidnu intel grafiku 64megovu, 2gb ram a nejaky procesor co ani sam neviem ako sa vola na Acer Aspire V3-771 (http://www.alza.sk/acer-aspire-v3-771g-gray-d500829.htm) a k nemu som si kupil dnes super skvelu novu mysku o ktorej som uz pisal dnes ale zial na nespravnom topicu tak iba hodim link http://www.alza.sk/connect-it-biohazard ... 485087.htm

Takze tolko k tomu aby som sa trochu pochvalil ntb sice doma este nemam ale v pondelok by mal dorazit :) myska je skvela

Procesor:Intel Core i7-4930K
Graficka Karta:Dual (2x) MSI GTX 780 Ti Gaming 3G
RAM:32 gb 1600 Mhz
HDD:Seagate Desktop HDD 4TB + Intel DC S3500 600GB SSD
ZDROJ:Corsair AX1200i
CHLADIČ:NOCTUA NH-D14
SKRIŇA:Zalman GS1200
CENA: XXXX€
Tituss
Amatér
Amatér

Novy Notebook + Mys

od Rumcajz » 22 úno 2014, 19:11

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Novy Notebook + Mys

Příspěvekod lcboss » 22 úno 2014, 22:35

Tituss píše:Zdravim presiel som z HP probook 4510s ktory ma stupidnu intel grafiku 64megovu, 2gb ram a nejaky procesor co ani sam neviem ako sa vola na Acer Aspire V3-771 (http://www.alza.sk/acer-aspire-v3-771g-gray-d500829.htm) a k nemu som si kupil dnes super skvelu novu mysku o ktorej som uz pisal dnes ale zial na nespravnom topicu tak iba hodim link http://www.alza.sk/connect-it-biohazard ... 485087.htm

Takze tolko k tomu aby som sa trochu pochvalil ntb sice doma este nemam ale v pondelok by mal dorazit :) myska je skvela

Ahoj, za tie peniaze si mohol mať 3x výkonnejšie PC, lebo za tie peniaze len 4 GB RAM, takú grafiku, a ešte z linuxom (niekto ho má rád, niekto nie). Veď môj stál 480 eur, a mám 8 GB RAM, lepšiu grafiku, pravda, že v tom NTB je i5, čo je dobrý procesor. Ja ten NTB hodnotím 3/10.
PS: neber to osobne, proste len môj názor
Obrázek: http://steamcommunity.com/id/-LC-BOSS-/
lcboss
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Tituss » 22 úno 2014, 22:53

hehe nemas pravdu :) lepsi PC by som mozno mohol mat ale asi viem preco som si kupoval notebook a nie PC :) takze to je prva vec? a lynux? kde ty vidis aky lynux? a 4gb ram je problem? za 20eur si kupim 4gb kit a budem mat 8giga RAM :) skus mi najst lepsi notebook do 600eur :) nemozes porovnata ntb komponenty a PC komponenty :) podla mna je ten book super, skvely procesor, grafika na to ze je to notebook za 600eur je tiez skvela, velkost displeya 17,3" je super lebo som chcel velky, HD rozlisenie, cize ja ten notebook vo svojej cenovej kategorii hodnotim na 10/10 :D neviem ake mas ty mieritko a ako hodnosti ale urcite sa nemoze hodnostit s DELLom za 2500eur ten ma podla teba 10z10? :D hehe :) ja som uplne spokojny, ntb som potreboval a toto za 600eur je proste to NAJ co sa za 600e da kupit ak sa jedna o notebooky :)

Tituss
Amatér
Amatér

Příspěvekod lcboss » 23 úno 2014, 11:07

Alebo tento, je určite lepší (možno tá grafika trošku horšia, no rozbehneš tam aj nové hry)http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-g500-dark-metal-d481168.htm
lcboss
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Tituss » 23 úno 2014, 12:56

nemusim ani otvarat link :D nemyslim si ze ten notebook je lepsi dokonca som sa rozhodoval medzi novsim modelom G700 a tymto Acer a grafika so 360cuda jadrami to vyhrala oproti "iba" 90tim, najdolezitejsie na hranie je grafika. Zbytocne je dobry procesor a vela RAM ked nema grafiku moze ist do Pcka komp :) Ak hladas PC/Notebook na hry v prvom rade treba pozerat na Graficku kartu (kolko ma bitovu zbernicu, pripadne pamet, a pocet cuda/stream jadier) potom treba pozerat na procesor (i5 staci na vsetko) a potom na RAM (nie prislis podstatne a da sa lacno dokupit) a veci ako velkost disku je pre mna nepodstatna, a este som hladal podla velkosti uhlopricky chcem ssom 17"+...a taky dplnok nemam rad AMD grafiky :)

Tituss
Amatér
Amatér

Příspěvekod lcboss » 23 úno 2014, 13:18

Tituss píše:nemusim ani otvarat link :D nemyslim si ze ten notebook je lepsi dokonca som sa rozhodoval medzi novsim modelom G700 a tymto Acer a grafika so 360cuda jadrami to vyhrala oproti "iba" 90tim, najdolezitejsie na hranie je grafika. Zbytocne je dobry procesor a vela RAM ked nema grafiku moze ist do Pcka komp :) Ak hladas PC/Notebook na hry v prvom rade treba pozerat na Graficku kartu (kolko ma bitovu zbernicu, pripadne pamet, a pocet cuda/stream jadier) potom treba pozerat na procesor (i5 staci na vsetko) a potom na RAM (nie prislis podstatne a da sa lacno dokupit) a veci ako velkost disku je pre mna nepodstatna, a este som hladal podla velkosti uhlopricky chcem ssom 17"+...a taky dplnok nemam rad AMD grafiky :)

Môj kamoš si kúpil ACER za 650 eur, mal dobrý procesor, grafiku, atd., no je strašne pomalý, musel ho aj reklamovať o týždeň. Acer patrí medzi najhoršie značky pri kúpe pc a ntb.
lcboss
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Tituss » 23 úno 2014, 14:25

Acer, Asus, Dell, Lenovo to su vsetko iba znacky :D iba obal v ktorom je ulozeny HW ktory je vsade rovnaky a HW je od kazdeho vyrobcu rovnaky a daty v obatale plastove tela na ktorom je napisana znacka :) cize asi tolko k tomu na tu tvoju "teoriu" to je jedno ci kupim biele tricko za 2eura alebo biele tricko s krokodylom za 40e stale to bude rovnake tricko a to plati a u elektronicky, vsade su tie iste komponenty len rozdiel je obal notebooku kde je napisana znacka :) napriklad Xiaomi mi3 stoji 300dolaro a je to lepsi a vykonnejsi mobil ako samsung galaxy note 3 ktory stoji 700eur :) komponenty maju rovnake (xiaomi ma vyssi takt procesora) ale hold cena raz taka

Tituss
Amatér
Amatér

Příspěvekod lcboss » 23 úno 2014, 16:50

Tituss píše:Acer, Asus, Dell, Lenovo to su vsetko iba znacky :D iba obal v ktorom je ulozeny HW ktory je vsade rovnaky a HW je od kazdeho vyrobcu rovnaky a daty v obatale plastove tela na ktorom je napisana znacka :) cize asi tolko k tomu na tu tvoju "teoriu" to je jedno ci kupim biele tricko za 2eura alebo biele tricko s krokodylom za 40e stale to bude rovnake tricko a to plati a u elektronicky, vsade su tie iste komponenty len rozdiel je obal notebooku kde je napisana znacka :) napriklad Xiaomi mi3 stoji 300dolaro a je to lepsi a vykonnejsi mobil ako samsung galaxy note 3 ktory stoji 700eur :) komponenty maju rovnake (xiaomi ma vyssi takt procesora) ale hold cena raz taka

Nechcem sa hádať, ale píšeš trochu odveci, napíšem ti jednoduchý príklad: ACER je Renault a LENOVO je napr. KIA, obidve stoja takisto (to je len príklad, nemusia toľko stáť), no renault začne cca po 8 rokoch hrdzavieť, ale kia ešte je stále v poriadku. Samozrejme ak sa o to auto staráš, vydrží viac. To isté aj pri výrobcoch, áno, hw či sw môže byť rovnaké, no ako to spracuje a vyrobí výrobca, to už je na ňom. ACER nepatrí medzi najlepšie značky, či si už myslíš že áno, alebo nie, je to celosvetová štatistika. Takisto aj Packard Bell, či MSI atď.
lcboss
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Tituss » 23 úno 2014, 19:45

Tak dlho aj tak nemam v plane mat ziadne pocitac ci notebook alebo mobil, az kazde 2roky kupim nieco ine a lepsie, aktualne mam samsung galaxy note 2 asi pol roka ale ked vyde Xiami Mi4 hned ho predam a kupim novy lepsi mobil :) tak isto je to u mna aj s notebook, 1-2 roky urcite vyrdzi a potom kupim zas nieco ine lepsie v tej cenovej kategorii a ak budu lepsie financne prostriedky kupim aj drahsi :) myslim ze toto uuuplne ale uplne na rok dva postaci na vsetko co budem chciet

Tituss
Amatér
Amatér

Příspěvekod R4gn4r0K » 23 úno 2014, 22:34

ok, vybral si si nkoniec aj tak sam... LOCK
hlupa otazka si vyzaduje hlupu odopoved... Ani Chuck Norris nezodpovedal vsekty hlupe otazky od uzivatelov GS...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.wgmods.eu
R4gn4r0K
PC Support
PC Support

Zpět na Vyriešené topicy