• Stránka 1 z 1
[ČLÁNOK] Arms Deal od A po Z
Zdravím všetkých fanúšikov hry Counter-Strike: Global Offensive.
Určite ste si všimli, že v hre sa od 14.8.2013 dajú získavať pozmenené zbrane. Tieto zbrane sa dajú získať viacerými spôsobmi a nemajú vôbec žiadny vplyv na hru. Zbrane sú len esteticky zmenené. Viac sa dozviete v tomto článku, kde si to dopodrobna rozoberieme.
Ako získať zbrane a ostatné itemy
Zbrane a bedne môžeme získať nasledujúcimi spôsobmi:
• Hrajte hru na oficiálnych alebo komunitných serveroch a budú Vám padať náhodne.
• Otvoríte krabice s klúčom a "vypadne" vám jedna zbraň.
• Obchodujte s inými užívateľmi.
• Nakupujte na komunitnom trhu.
Oficiálne a komunitné servery
Pri hraní na serveroch hry CS:GO budete získavať zbrane aj krabice a to náhodne. Nie je stanovený presný čas, za koľko Vám item spadne, ale ani počet zbraní, ktoré Vám môžu spadnúť. Držte sa hesla: "hrajte a vyhrávajte".
Obchodujte s inými užívateľmi
Pozerajte a surfujte na rôznych internetových fórach určených na predaj a kúpu itemov do hier, hľadajte užívateľov so zbraňou, ktorú chcete a pozvite ich k obchodu. Dávajte si ale pozor, nedajte sa oklamať. Vždy si skontrolujte cenu zbrane, aby ste nezaplatili príliš veľa a snažte sa hľadať čo najnižše ponuky. Jedna z takých stránok je aj http://www.tf2outpost.com
Otvárajte krabice
Dostávame sa už k drahšej variante. Počas hry Vám síce padne bedna, ale nemáte ju ako otvoriť. Musíte si kúpiť klúč, aby ste ju otvorili. Ako nato sa dozviete neskôr.
Komunitný trh
Pred niekoľko mesiacmi spustil Steam takzvaný Komunitný trh, kde môžete za reálne peniaze na Vašej Steam peňaženke kúpiť item a to nie len do hry CS:GO. Ceny si určujú predávajúci.
Kvalita skinu zbraní
V CS:GO sa môže mať jedna a tá istá zbraň 5 druhov trochu rozdielných skinov. Sú to tieto:
• Zbrusu nový (Factory new)
• Ľahko opotrebený (Minimal wear)
• Opotrebený (Field-Tested)
• Silno opotrebený (Well-Worn)
• Poničený bojom (Battle-Scared)
Kvalita Zbrusu nový je najlepšia, nepoškodený skin zbrane, pekne vyzerá. Naopak, najhoršia je Poničený bojom, poškriabaná a ošúchaná farba, na niektorých miestach farba chýba, špinavá atď. Kvalita textúr sa píše za názov zbrane do zátvorky alebo pod názov zbrane. V tomto zozname kvalita klesá z vrchu nadol.
Príklad pre zbraň M4A4 máte tu:

A ako vyzerajú oba dva extrémy:

Item Rarity
O cene zbrane nerozhoduje len jej "opotrebenie" skinu, ale aj jej množstvo a ako často padá. Zoznam od najčastejšie až po najmenej padajúce itemy (ich rarita) je tu:
• Consumer grade (biela)
• Industrial grade (svetlo modrá)
• Mil-spec (tmavo modrá)
• Restricted (purpurová)
• Classified (ružová)
• Covert (oranžová)
• ★ (fialová)
Všetky nože majú najvyššiu kvalitu, ★,a nie je ich možné vyhrať v hre, iba otvorením krabice (hviezdička je tiež pred názvom zbrane). Taktiež aj itemy farby oranžovej nie je možné vyhrať dropom. Ostatné, od bielej až po ružovú vyhráte na serveroch.
Čo je to StatTrak?
Mali sme tu už kvalitu skinu zbraní, potom Item rarity a ešte sme sa dostali do jednej zvlášť kapitole, a to je StatTrak.
StatTrak zbrane majú na tele počítadlo, ktoré Vám počíta počet zabití s tou zbraňou. Názov StatTrak sa píše pred názov zbrane, viď:

Ak túto zbraň predáte, počítadlo sa resetuje.
A príklad, ako vyzerá počítadlo:

Krabice, čo je to zač?
Celkom často ako hráte Vám padne aj nejaká ta krabica. Krabica sama o sebe žiadnu cenu nemá, avšak v nej sa nachádzajú zbrane. Jednu z tých zbraní po otvorení dostanete. Krabica sa otvára príslušným kľúčom.
Otvorenie krabice je veľmi jednoduché, viď toto video:
http://www.youtube.com/watch?v=JKWNYEIyjYo
Každá krabica má označenie svojej série. V dobe písania tohto článku boli série 3. Niektoré klasické série krabíc majú svoj spoločný kľúč, avšak existujú aj zvláštne série (napr. eSports séria), pri ktorej musíte kúpiť iný kľúč.
Name tagy, premenujte si zbraň
Nebaví vás terajší názov zbrane? Je tu možnosť si ho premenovať. Stačí použiť item s názvom Name tag, ktorý Vám premenuje zbraň podľa Vašich potrieb.
Ako premenovať zbraň ukazuje nasledujúce video:
http://www.youtube.com/watch?v=FVAc8rh2kjM
Tento článok sa bude neustále aktualizovať.
Väčšinu obrázkov som nafotil ja, jeden je z oficiálnej stránky.
Videá nie sú moje.
Ak som na niečo zabudol, povedzte, doplním.
Ďakujem za prečítanie a v prípade nejakých chýb napíšte.
Určite ste si všimli, že v hre sa od 14.8.2013 dajú získavať pozmenené zbrane. Tieto zbrane sa dajú získať viacerými spôsobmi a nemajú vôbec žiadny vplyv na hru. Zbrane sú len esteticky zmenené. Viac sa dozviete v tomto článku, kde si to dopodrobna rozoberieme.
Ako získať zbrane a ostatné itemy
Zbrane a bedne môžeme získať nasledujúcimi spôsobmi:
• Hrajte hru na oficiálnych alebo komunitných serveroch a budú Vám padať náhodne.
• Otvoríte krabice s klúčom a "vypadne" vám jedna zbraň.
• Obchodujte s inými užívateľmi.
• Nakupujte na komunitnom trhu.
Oficiálne a komunitné servery
Pri hraní na serveroch hry CS:GO budete získavať zbrane aj krabice a to náhodne. Nie je stanovený presný čas, za koľko Vám item spadne, ale ani počet zbraní, ktoré Vám môžu spadnúť. Držte sa hesla: "hrajte a vyhrávajte".
Obchodujte s inými užívateľmi
Pozerajte a surfujte na rôznych internetových fórach určených na predaj a kúpu itemov do hier, hľadajte užívateľov so zbraňou, ktorú chcete a pozvite ich k obchodu. Dávajte si ale pozor, nedajte sa oklamať. Vždy si skontrolujte cenu zbrane, aby ste nezaplatili príliš veľa a snažte sa hľadať čo najnižše ponuky. Jedna z takých stránok je aj http://www.tf2outpost.com
Otvárajte krabice
Dostávame sa už k drahšej variante. Počas hry Vám síce padne bedna, ale nemáte ju ako otvoriť. Musíte si kúpiť klúč, aby ste ju otvorili. Ako nato sa dozviete neskôr.
Komunitný trh
Pred niekoľko mesiacmi spustil Steam takzvaný Komunitný trh, kde môžete za reálne peniaze na Vašej Steam peňaženke kúpiť item a to nie len do hry CS:GO. Ceny si určujú predávajúci.
Kvalita skinu zbraní
V CS:GO sa môže mať jedna a tá istá zbraň 5 druhov trochu rozdielných skinov. Sú to tieto:
• Zbrusu nový (Factory new)
• Ľahko opotrebený (Minimal wear)
• Opotrebený (Field-Tested)
• Silno opotrebený (Well-Worn)
• Poničený bojom (Battle-Scared)
Kvalita Zbrusu nový je najlepšia, nepoškodený skin zbrane, pekne vyzerá. Naopak, najhoršia je Poničený bojom, poškriabaná a ošúchaná farba, na niektorých miestach farba chýba, špinavá atď. Kvalita textúr sa píše za názov zbrane do zátvorky alebo pod názov zbrane. V tomto zozname kvalita klesá z vrchu nadol.
Príklad pre zbraň M4A4 máte tu:

A ako vyzerajú oba dva extrémy:

Item Rarity
O cene zbrane nerozhoduje len jej "opotrebenie" skinu, ale aj jej množstvo a ako často padá. Zoznam od najčastejšie až po najmenej padajúce itemy (ich rarita) je tu:
• Consumer grade (biela)
• Industrial grade (svetlo modrá)
• Mil-spec (tmavo modrá)
• Restricted (purpurová)
• Classified (ružová)
• Covert (oranžová)
• ★ (fialová)
Všetky nože majú najvyššiu kvalitu, ★,a nie je ich možné vyhrať v hre, iba otvorením krabice (hviezdička je tiež pred názvom zbrane). Taktiež aj itemy farby oranžovej nie je možné vyhrať dropom. Ostatné, od bielej až po ružovú vyhráte na serveroch.
Čo je to StatTrak?
Mali sme tu už kvalitu skinu zbraní, potom Item rarity a ešte sme sa dostali do jednej zvlášť kapitole, a to je StatTrak.
StatTrak zbrane majú na tele počítadlo, ktoré Vám počíta počet zabití s tou zbraňou. Názov StatTrak sa píše pred názov zbrane, viď:

Ak túto zbraň predáte, počítadlo sa resetuje.
A príklad, ako vyzerá počítadlo:

Krabice, čo je to zač?
Celkom často ako hráte Vám padne aj nejaká ta krabica. Krabica sama o sebe žiadnu cenu nemá, avšak v nej sa nachádzajú zbrane. Jednu z tých zbraní po otvorení dostanete. Krabica sa otvára príslušným kľúčom.
Otvorenie krabice je veľmi jednoduché, viď toto video:
http://www.youtube.com/watch?v=JKWNYEIyjYo
Každá krabica má označenie svojej série. V dobe písania tohto článku boli série 3. Niektoré klasické série krabíc majú svoj spoločný kľúč, avšak existujú aj zvláštne série (napr. eSports séria), pri ktorej musíte kúpiť iný kľúč.
Name tagy, premenujte si zbraň
Nebaví vás terajší názov zbrane? Je tu možnosť si ho premenovať. Stačí použiť item s názvom Name tag, ktorý Vám premenuje zbraň podľa Vašich potrieb.
Ako premenovať zbraň ukazuje nasledujúce video:
http://www.youtube.com/watch?v=FVAc8rh2kjM
Tento článok sa bude neustále aktualizovať.
Väčšinu obrázkov som nafotil ja, jeden je z oficiálnej stránky.
Videá nie sú moje.
Ak som na niečo zabudol, povedzte, doplním.
Ďakujem za prečítanie a v prípade nejakých chýb napíšte.

-
BlackJack - Mistr
[ČLÁNOK] Arms Deal od A po Z
A uz jsi vyzkousel treba tohle? 

-
Rumcajz - Patriot
Re: [ČLÁNOK] Arms Deal od A po Z
Veľmi pekný článok, ale mám dotaz.. Ja som čítal, že na serveroch ti za jeden týždeň môžu spadnúť maximálne 2 skiny a 2 krabice.
"Nič nie je také vážne, aby sa na tom nedalo zasmiať!"
James Keziah Delaney
James Keziah Delaney

-
BH666 - Spamer Veterán
Tento článok bol pôvodne písaný tesne po update keď ešte málo kto vedel, ako to padá, potom som toho nechal a teraz som ho dokončil a hodil sem (a k tomu nemôžem hrať takže som trošku mimo diania
). Pravdaže, ak bude tá informácia potvrdená, niekto s funkciou editu to môže upraviť, ale nie je to až taká závažná informácia.

-
BlackJack - Mistr
Ale ten knife by som bral..

"Nič nie je také vážne, aby sa na tom nedalo zasmiať!"
James Keziah Delaney
James Keziah Delaney

-
BH666 - Spamer Veterán
Off Topic
LOCK