• Stránka 1 z 1
Netbook , absolutne odmieta spolupracovat
Zdravím ,
mám problém s netbookom Asus - bohužiaľ neviem značku ani podrobné špecifikácie pretože to priamo na netbooku nie je nikde uvedené a krabica sa zahodila už dávnejšie aj so všetkým k tomu okrem nabíjačky.
Problém:
Prišla za mnou sestra že sa jej zasekol netbook a keď ho natvrdo vypla tak sa zasekol už pri načítaní.
Skúšal som netbook zapnúť a dostať sa do Safe módu alebo Biosu no bezúspešne , netbook totižto sekne hneď pri uvádzacom logu Asusus kde popisuje "Asus Eee PC" alebo je ďalšia varianta kedy sekne pri načítaní zariadení s podtitulom AMIBIOS - asi si každý vie predstaviť čo myslím - AMI - American Megatrends obrazovka s vypisanou revížiou Bisou , CPU , Ram apod. - tu netbook sekne a ostane tak , nedá sa sním pohnúť - jediná možnosť je natvrdo vypnúť netbook.
Skúšal som ho nechať zapnutý aj nieoľko hodín či sa cez to neprekúsa ale nie , nepomohlo to.
Prvé čo ma napadlo - vadný disk - ale to že sa nedá dostať do Biosu nemá s diskom nič spoločné takže tú možnosť som vylúčil.
Niake nápady , rady ak ste sa stým už niekto stretol , rád sa nechám poučiť.
Vopred ďakujem za každú odozvu.
P.S. - netbook beží na 32bitovom Windowse 7
mám problém s netbookom Asus - bohužiaľ neviem značku ani podrobné špecifikácie pretože to priamo na netbooku nie je nikde uvedené a krabica sa zahodila už dávnejšie aj so všetkým k tomu okrem nabíjačky.
Problém:
Prišla za mnou sestra že sa jej zasekol netbook a keď ho natvrdo vypla tak sa zasekol už pri načítaní.
Skúšal som netbook zapnúť a dostať sa do Safe módu alebo Biosu no bezúspešne , netbook totižto sekne hneď pri uvádzacom logu Asusus kde popisuje "Asus Eee PC" alebo je ďalšia varianta kedy sekne pri načítaní zariadení s podtitulom AMIBIOS - asi si každý vie predstaviť čo myslím - AMI - American Megatrends obrazovka s vypisanou revížiou Bisou , CPU , Ram apod. - tu netbook sekne a ostane tak , nedá sa sním pohnúť - jediná možnosť je natvrdo vypnúť netbook.
Skúšal som ho nechať zapnutý aj nieoľko hodín či sa cez to neprekúsa ale nie , nepomohlo to.
Prvé čo ma napadlo - vadný disk - ale to že sa nedá dostať do Biosu nemá s diskom nič spoločné takže tú možnosť som vylúčil.
Niake nápady , rady ak ste sa stým už niekto stretol , rád sa nechám poučiť.
Vopred ďakujem za každú odozvu.
P.S. - netbook beží na 32bitovom Windowse 7
-
GAIZEN - Amatér
Netbook , absolutne odmieta spolupracovat
A uz jsi vyzkousel treba tohle? 

-
Rumcajz - Patriot
Re: Netbook , absolutne odmieta spolupracovat
No já vidím problém přímo v BIOSu takže by sem zkusil FLASH BIOSu. mělo by to pomoct

-
MultiCrafer - Spamerův sluha
MultiCrafer píše:No já vidím problém přímo v BIOSu takže by sem zkusil FLASH BIOSu. mělo by to pomoct
a ako flashne bios, ked sa nedostane zanho ?

k teme: vidim to na servis...
hlupa otazka si vyzaduje hlupu odopoved... Ani Chuck Norris nezodpovedal vsekty hlupe otazky od uzivatelov GS...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.wgmods.eu
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
R4gn4r0K - PC Support
To jsem mu psal už na TSKu, že to vidím na servis.
Přijde mi to na problém s deskou. Možná chipset, možná bios...co jsem viděl zatuhnout PC při startu např. na Logu intel, nebo rev. PC apod., jednalo se o chipset.
Avšak u tebe bych za to ruku do ohně nedal.
Přijde mi to na problém s deskou. Možná chipset, možná bios...co jsem viděl zatuhnout PC při startu např. na Logu intel, nebo rev. PC apod., jednalo se o chipset.
Avšak u tebe bych za to ruku do ohně nedal.
-
PajaS - Drbna
GAIZEN: ... vypisanou revížiou Bisou , CPU , Ram apod. - tu netbook sekne a ostane tak , nedá sa sním pohnúť ...
Chapem to tak, ze to nabehne len do urciteho momentu. (Pomohlo by odfotit tu obrazovku a upsnut to sem.)
Ak je to pri nacitani diskov (mne sa uz podobne prejavujuca vec, niekolko raz stala), ked tam mas mechanicky disk moze to sprevadzat aj klepotavy zvuk.
Popripade - disk by sa mal dat z toho vytiahnut lahko - vyskusat to bez neho.
Chapem to tak, ze to nabehne len do urciteho momentu. (Pomohlo by odfotit tu obrazovku a upsnut to sem.)
Ak je to pri nacitani diskov (mne sa uz podobne prejavujuca vec, niekolko raz stala), ked tam mas mechanicky disk moze to sprevadzat aj klepotavy zvuk.
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
-
zima - Mistr Yoda
zima píše:GAIZEN: ... vypisanou revížiou Bisou , CPU , Ram apod. - tu netbook sekne a ostane tak , nedá sa sním pohnúť ...
aj ked failne disk, bios sa nacita (aj ked by mu to trvalo cca 2 minuty) a pocitac prejde do stavu boot... akurat by mu pisalo, ze nema ziadnu jednotku, z ktorej by vedel nastartovat...
hlupa otazka si vyzaduje hlupu odopoved... Ani Chuck Norris nezodpovedal vsekty hlupe otazky od uzivatelov GS...
-
R4gn4r0K - PC Support
Pozor ! Nie je vzdy pravda, ze nabehne a nevituhne. Pisem, ze s tym mam osobnu skusenost. Niektore "zostavy" su postavene tak, ze ked zliha disk nedaju ani ranu. (neskumal som preco ?) Mne sa to slalo pri HP (este by som vedel dohladat aj komkretny model; jeden bol - all in one postaveny na notebookovej doske). Po vimene disku islo jak nove !
Toto je blbost jako prase.
HDD s BIOSem nemá společného absolutně nic a fungují nezávisle na sobě.
Pokud ti leže disk, Bios ti možná tak při startu PC napíše, HDD missing nebo zůstane čistě jen černá obrazovka, ale určitě to nezpůsobí nefunkčnost BIOSU!
Pokud ti leže disk, Bios ti možná tak při startu PC napíše, HDD missing nebo zůstane čistě jen černá obrazovka, ale určitě to nezpůsobí nefunkčnost BIOSU!
-
zima - Mistr Yoda
stalo sa mi toto isté, a nakoniec som zistil, že mám zlý HDD (bol poškodený).. pomohla iba výmena HDD 
e. by Luc. Ano i mě se stalo něco podobného ohledně hdd, ale do biosu sem se dostala. A v tom bude zřejmě ten zlom, ale za zkoušku se nic nedá, zkusit zapojit jiný hdd, a nabootovat z něj, ale podle mě to problém nevyřeší..

e. by Luc. Ano i mě se stalo něco podobného ohledně hdd, ale do biosu sem se dostala. A v tom bude zřejmě ten zlom, ale za zkoušku se nic nedá, zkusit zapojit jiný hdd, a nabootovat z něj, ale podle mě to problém nevyřeší..
-
dodchi - Pokročilý
zima píše:Pozor ! Nie je vzdy pravda, ze nabehne a nevituhne. Pisem, ze s tym mam osobnu skusenost. Niektore "zostavy" su postavene tak, ze ked zliha disk nedaju ani ranu. (neskumal som preco ?) Mne sa to slalo pri HP (este by som vedel dohladat aj komkretny model; jeden bol - all in one postaveny na notebookovej doske). Po vimene disku islo jak nove !
promin ale tohle ti neverim trepete tu kraviny ktere nejsou podlozen Ragnok ma pravdu BIOS je umisteny uplne jinde nez disk a i kdyz odejde radic na desce tak BIOS stale jede BIOS je posledni co odchazi ja by sem to vydel na vydmenu desky/BIOSu

-
Mily MultiCrafer asi nevies pisat slusne a bez urazok, konstruktivne, popripade k niecomu takemu ako je tema ?
-
zima - Mistr Yoda
Je pekne napisat toto:
... nedat tam ani edit: a ani sa tam nepodpisat, ked uz!
Rozhodne to blbost to nieje! Schvalne som to vypichol, lebo je to jedna z moznosti (ktoru som zazil v praxi). Nie jeden disk mi uz klakol a viem ako sa s min da velakrat dalej pracovat, zachranovat z neho data atp. Opravujem pocitace od roku 1995. Za ten cas mi ich cez ruky presli doslova stovky a nie vzdy sa s nimi dalo pracovat tak lahko ako dnes.
Situaciu co popisujem v mojom prispevku vysie sa mi stala zatial len na HPckach. Nepisem, ze bios zostal nefunkcny (to nevies posudit len podla toho ze to vytuhne), nedalo sa len do neho dostat. Skratka jedine co islo bolo napajacie tlacidlo. Moznosti preco moze byt vela, tak ich beres postupne. V mojom pripade bolo pocut aj klepotavy zvuk disku. Skusil som ho odpojit mno a pomohlo to.
... nedat tam ani edit: a ani sa tam nepodpisat, ked uz!
Rozhodne to blbost to nieje! Schvalne som to vypichol, lebo je to jedna z moznosti (ktoru som zazil v praxi). Nie jeden disk mi uz klakol a viem ako sa s min da velakrat dalej pracovat, zachranovat z neho data atp. Opravujem pocitace od roku 1995. Za ten cas mi ich cez ruky presli doslova stovky a nie vzdy sa s nimi dalo pracovat tak lahko ako dnes.
Situaciu co popisujem v mojom prispevku vysie sa mi stala zatial len na HPckach. Nepisem, ze bios zostal nefunkcny (to nevies posudit len podla toho ze to vytuhne), nedalo sa len do neho dostat. Skratka jedine co islo bolo napajacie tlacidlo. Moznosti preco moze byt vela, tak ich beres postupne. V mojom pripade bolo pocut aj klepotavy zvuk disku. Skusil som ho odpojit mno a pomohlo to.
-
zima - Mistr Yoda
Pod tymto prispevkom bude uz len vyjadrenie GAIZEN-a k comu dosiel... Pokial sa nevyjadri, nechcem tu vidiet ziadne hluposti...
-
R4gn4r0K - PC Support
Nejde mi do hlavy HDD to by sem ani nezkousel protoze pri smrti HDD se dostanu do BIOS to je logické BIOS je na zakladni desce ne na HDD jinak našel sem řešní u obdobného problému jak sme říkal měl by pomoct FLASH BIOSu z USB viz tady budu citovat "To fix I went to acer's website and got the latest BIOS and a USB flash drive no bigger than 4GB, format as "FAT" not Fat32...then put the BIOS file after extracting the .ROM out of the .zip and placing in the flash drive. Upon powering up with ac plugged in and battery, hit alt + F2 repeatedly until u get "looking for USB" u will then be flashing the BIOS. Once complete I never got that stuck screen ever again. If however you keep having the clock reset in bios u might also need a new CMOS battery as well." Pise tady ze se mas pokusit o FLASH BIOSu a a pokud ti to znovu zamrze máš vyměnit baterii na desce mělo by to pomoct vyřešit i s flashem tento problém

-
bez reakcie, LOCK
-
R4gn4r0K - PC Support
• Stránka 1 z 1