Bluescreen/CMOS BATTERY LOW

Příspěvekod Miki243 » 23 říj 2014, 09:40

Zdravím páni,

Problém 1.: prevčerom som si normálne hral na pc bez akýchkoľvek problémov, musel som si odskočiť a keď som sa vrátil PC už bolo reštartované. Pokúšal som sa ho nahodiť ale pri načítaní windowsu viz. sa mi PC vypne. Skúšal som to viackrát a stále rovnaký výsledok. Skúšal som Start Windows Normally aj Safe Mode ale výsledok rovnaký. Včera večer som šiel preinštalovať windows ale namiesto toho mi to niečo skontrolovalu (už si nepamätám čo presne tam bolo) natiahli sa nejaké 3 zložky z 3 pri kontrolovaní súborov v D. Vypísalo počet súborov (103450 files - neviem presné číslo) a nahodilo ho. Zapol som pár hier ako San Andreas Multiplayer a Flat Out 2 aby som to vyskúšal ako PC pôjde. Keď som vypol Flat Out 2 šiel som na internet pozrieť ako sa dá hrať online. V tú chvíľu mi nabehol bluescreen a pc sa o cca 2s reštartovalo (pravdepodobne to bol tento bluescreen). Od vtedy mi PC robí to isté dookola, že sa nechce zapnút.

Problém 2.: Už dlhšiu dobu (viac ako 4 mesiace) mi PC vyhadzuje Cmos battery low. K tomu možnosti Press F1 to Run SETUP a Press F2 to load default values and continue. Prvý mesiac som pomocou F1 nahadzoval čas a PC sa normálne zaplo. Posledné 2 mesiace možno aj dlhšie musí ísť len cez F2 a čas s dátumom zmeniť priamo v panely štart. Pri kliknutí na F1 sa mi čas uloží no reštartuje to PC a opäť mi ukáže možnosti. Ukážka

Áno som si vedomí, že už nemá podporu u windowsu ale na 8 rokov starý PC nebudem dávať Win 7, ak to nie je potrebné.

Dopredu ďakujem za pomoc a prajem pekný deň.
Miki243
Pokročilý
Pokročilý

Bluescreen/CMOS BATTERY LOW

od Rumcajz » 23 říj 2014, 09:40

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Bluescreen/CMOS BATTERY LOW

Příspěvekod R4gn4r0K » 23 říj 2014, 11:29

1. reinstall windows, podrobna kontrola disku tiez nezaskodi, moze mat uz problem so zapisom, alebo citanim...
2. vymen bateriu na doske...
hlupa otazka si vyzaduje hlupu odopoved... Ani Chuck Norris nezodpovedal vsekty hlupe otazky od uzivatelov GS...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.wgmods.eu
R4gn4r0K
PC Support
PC Support

Re: Bluescreen/CMOS BATTERY LOW

Příspěvekod Miki243 » 24 říj 2014, 18:55

Ok vďaka R4gn4r0K. Win som preinštaloval a baterku kupujem až v pondelok, keďže som chorý tak som len doma. Môžete kludne lock, keby niečo zkontaktujem na TSku alebo PM.
Miki243
Pokročilý
Pokročilý

Zpět na Vyriešené topicy