• Stránka 1 z 1
nový PC
Ahojte kedže na GS hrávam vyše roka s prestávkami na cs 1.6 serveroch a chcel by som vyskúšať aj viac graficky náročné hry pretože notebook z 3gb ramkou 1 gb grafikou intelackou a intel celeronom bohvie čo neutiahne
preto potrebujem poradiť niaku pc zostavu za 1200€ ďakujem za všetky odpovede/rady

- Talibanec
- Kolemjdoucí
Re: nový PC
čau čau, takže sestava běží na i7 s architekturou haswell na základní desce od msi s chipsetem h97 a doplněno o 8bb (2x4 kit) od Ks HyperX... pro hry tu je grafika od amd z nejnovější řady r9 konkrétně 290x, která ti zajistí ultra detaily ve všem... pro systém 256gb ssd od adata a pro data 2tb wd black... všechno je usazené ve skříni zalman 3plus a napájení klasicky 500W seasonic... sestava je jako již tradičně u mě podsvícená do modra, pokud by s tím byl problém, tak určitě předělám... mechaniku jsem neosadil, pokud by jsi ji chtěl, tak bych vybral tuto... celková cena bez os je 33 324Kč tz. snad přesně 1200€
... a teď praxe...
základní deska
procesor + chladič
operační paměti
grafická karta
ssd + hdd
napájecí zdroj
skříň + 2x větrák
pokud má někdo připomínku, tak sem s ní

základní deska
procesor + chladič
operační paměti
grafická karta
ssd + hdd
napájecí zdroj
skříň + 2x větrák
pokud má někdo připomínku, tak sem s ní

-
KOF - Profesionál
Díky ale tie ramky by som potreboval 16 na render intier lóg a máp do cska a čo sa týka grafiky čo je lepšia tú čo si navrhol alebo gtx970?
- Talibanec
- Kolemjdoucí
navyšování ram nevidím jako nutné, máš ssd, takže swapování ti vůbec nevadí... mimo to bych musel vzít nejspíše na 2tb disku a vymenit za 1tb... s tou gtx970 zkušenosti nemám, ale r9 290x mám osvědčenou... podle bechmarku je tvoje lepší, tak proč ne 

-
KOF - Profesionál
Skriňa hmm moc sa mi nepáči môj sen je cooler master haf 942 len cena je 4x väčšia
ale určite veľmi pekne ďakujem za radu

- Talibanec
- Kolemjdoucí
Taka otázka i7 4790k by sa do tej dosky hodil či nie ?
- Talibanec
- Kolemjdoucí
A tie radeon r9 by môhli isť na 2 way sli že by tam boli vlastne dve bol by dáki problém z kompatibylitou ?
- Talibanec
- Kolemjdoucí
pokud jsem to pochopil dobře, tak by jsis koupil 2 ty r9 290x ? jasně, 2way sli není problém, akorát mám takovej pocit, že základovka nemá 2x pcie 3.0, takže to problém je... achjo, kdyby jsi rovnou napsal co od toho chceš, mohli jsme si ušetřit několik postů
. . . btw. ta i7 co jsi psal, myslím že nemá smysl, pokud si ji nepřetaktuješ a i tak... výkonu budeš mít více než dost....

-
KOF - Profesionál
Tie r9 nechcem kupiť hneď to je plánované na ďáleký upgrade pc
ktorý pride za 3-5 rokov xD ale sa obávam fakt o ten výkon pri tej grafickej práci kedže c4d je dosť narocný program a nebaví ma čakať 3 a pol hodiny kym sa vyrederuje 16 s časť intra potom to hodim do after effect a este ten render čiže čo by som mal zvládnuté do 3 hodín bez renderingu mám za 9-10 z a celá sobota zabytá kedže kto to pozná tak pri renderi sa hry na 20 fps ťažko spustia a program adobe dream works to tiež nejde pomasle zo zapatým rendrom.

- Talibanec
- Kolemjdoucí
tak potom celý tento topic postrádá smysl... sestava za 3-5let bude úplně někde jinde... toto bude stát 20k... určitě nemá cenu teď plánovat sestavu, když ji nechceš ihned (+- měsíce)... až budeš mít peníze, tak určitě napiš a pc sestavím na možnosti doby 

-
KOF - Profesionál
Tu zostavu idem stavat v decembri už ježiško nesie súčiastky len taky upgrade toho pc bude plánovaný za dlhú dobu ak sa na hry nevyserem
- Talibanec
- Kolemjdoucí
• Stránka 1 z 1