Nová grafika

Příspěvekod Mlazy » 15 led 2015, 16:21

Zdravim, chtěl bych koupit novou grafiku a nejsem si jistý, zda-li vybírám správnou. Proto bych se chtěl zeptat, jakou by jste mi doporučili abych si zahrál například Assasin's Creed Unity alespoň na medium/high detaily s 30 FPS. Chtěl bych grafiku do 4000 Kč.

mam zakladní desku MSI H77MA-G43 (http://www.alza.cz/msi-h77ma-g43-d30688 ... AhkY8P8HAQ)

RAM 4GB(2x 2GB)
procesor Intel Core I3 3220 CPU @ 3.30 GHz
Grafika GeForce GTX 480
zdroj Thermaltake ToughPower - 500W

Říkal jsem si, že bych koupil tuhle http://www.alza.cz/gainward-gtx750-ti-g ... 142359.htm, je to dobrý nápad? Ujede mi to procesor atak podobně? Jsem skutečně neznalec.. Nebo nemáte tipy na nějakou jinou?
A stačí mi na to ty ramky, nebo mam koupit raději další 4gb ?

Dík moc za všechny rady ;)
Mlazy
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Nová grafika

od Rumcajz » 15 led 2015, 16:21

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Nová grafika

Příspěvekod Evolut1on » 15 led 2015, 22:03

Pokud by jsi chtěl hrát náročnější hry tak je dobré si pak zakoupit i RAMKY. Ale teď z5 k té grafické. Tu co jsi vybral je velmi výkonná. Já ti doporučuji tuhle: http://www.alza.cz/asus-gtx750ti-oc-2gd5-d530428.htm
Ale jak říkám ta co si vybral je taky velmi kvalitní + výkonná za tu cenu..
Evolut1on
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod Mlazy » 16 led 2015, 10:31

Já právě někde slyšel že na těch RAM ani tolik nezáleží, ale mám v plánu dokoupit 4GB RAM navíc. Myslíš, že kdybych teď koupil jen grafiku, bude to pořád stejně nehratelné u lepších her ? Například s mojí sestavou co mám teď toho Assasina rozjedu alespoň na těch 25 - 40 fps když dám vše na low a vše jako dohlazování a podobně vypnu, nastavím rozlišení 1200x720 a i tak je to v ulicích kde je spousta objektů nehratelné, klesne to na 5 - 10 fps.

Nicméně dík moc za tip, ale proč by jsi mi doporučoval zrovna tuhle ? V číslech je ta má lepší, tahle možná půjde lépe taktovat pokud chápu, jenže to v plánu mít zatím nebudu, to až bude starší... Zkoušel jsem taktovat tu co mám teď, ale bohužel se hrozně přehřívá hned po zvýšení core clock a memory clock třeba o 30MHz letí teplota při zapnuté hře hned na 100°C, fps se zvedne o 4 a to je úplně k prdu, vlastně bez efektu.. Je taktovaná už od začátku pokud jsem pochopil hodnoty co mi ukázal program Tech Power Up GPU-Z, vlastně mi to tady díky přetaktováni hučí jak na letišti a bez jediné větší změny..
Mlazy
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvekod MultiCrafer » 16 led 2015, 11:26

Mlazy píše:Já právě někde slyšel že na těch RAM ani tolik nezáleží, ale mám v plánu dokoupit 4GB RAM navíc. Myslíš, že kdybych teď koupil jen grafiku, bude to pořád stejně nehratelné u lepších her ? Například s mojí sestavou co mám teď toho Assasina rozjedu alespoň na těch 25 - 40 fps když dám vše na low a vše jako dohlazování a podobně vypnu, nastavím rozlišení 1200x720 a i tak je to v ulicích kde je spousta objektů nehratelné, klesne to na 5 - 10 fps.

Nicméně dík moc za tip, ale proč by jsi mi doporučoval zrovna tuhle ? V číslech je ta má lepší, tahle možná půjde lépe taktovat pokud chápu, jenže to v plánu mít zatím nebudu, to až bude starší... Zkoušel jsem taktovat tu co mám teď, ale bohužel se hrozně přehřívá hned po zvýšení core clock a memory clock třeba o 30MHz letí teplota při zapnuté hře hned na 100°C, fps se zvedne o 4 a to je úplně k prdu, vlastně bez efektu.. Je taktovaná už od začátku pokud jsem pochopil hodnoty co mi ukázal program Tech Power Up GPU-Z, vlastně mi to tady díky přetaktováni hučí jak na letišti a bez jediné větší změny..

Mohu se zeptat proč měníš 480ku za slabší 750Ti ? moc výkonu tam nepoznáš kdyby 750ti stála 3500 tak nic neřeknu tohle je za tu kartu moc když za tu cenu jehttp://www.czc.cz/gigabyte-r9-270x-ul ... 75/produkt která má výkon mnohonásobně vyší a také si na ní lépe zahraješ takže bys jsem volil tuto :) akorát myslím že to u tebe brzdí to CPU :) jinak bazary jsou ted plné R9 290x které jsou výkonem někde jako 780ky od nvidia a jeté se dají sehnat za 6.5 k :)
Obrázek
Obrázek
MultiCrafer
Spamerův sluha
Spamerův sluha

Příspěvekod MIERTATO » 22 led 2015, 15:41

Doporučoval by som radšej 2Gb grafiku a nie 4. Ale len v tom prípade že ta 2Gb bude mat vysoku frekvenciu.
Každý sa narodí ako dokonalý,to len ľudia v živote ho pokazia.
MIERTATO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod Leviatan » 22 led 2015, 21:07 VIP

Ja mám skladačku a do tejto skladačky som si vyvolil Asus GTX 760, podľa mňa je táto grafika dokonca lepšia ako gtx750ti.
Obrázek
Leviatan
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod MultiCrafer » 02 úno 2015, 10:45

Leviatan píše:Ja mám skladačku a do tejto skladačky som si vyvolil Asus GTX 760, podľa mňa je táto grafika dokonca lepšia ako gtx750ti.

:o nepovídej to bude tím že je asi také to čílo větší ne ? :O jinak na paměti GPu vubec nezalezi to je blbost primarne zalezi na grafickém čipu a na ryhclosti sběrnice a GPU čipu :) pamět je až poslední faktor :)
Obrázek
Obrázek
MultiCrafer
Spamerův sluha
Spamerův sluha

Příspěvekod zima » 03 úno 2015, 11:44

.. keď už nv tak kúpiť vo výpredaji GeForce GTX 660, ktorá má miesto 640 rovno 960 CUDA jadier.
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
zima
Mistr Yoda
Mistr Yoda

Příspěvekod KOF » 10 úno 2015, 12:03

MultiCrafer píše:
Leviatan píše:Ja mám skladačku a do tejto skladačky som si vyvolil Asus GTX 760, podľa mňa je táto grafika dokonca lepšia ako gtx750ti.

:o nepovídej to bude tím že je asi také to čílo větší ne ? :O jinak na paměti GPu vubec nezalezi to je blbost primarne zalezi na grafickém čipu a na ryhclosti sběrnice a GPU čipu :) pamět je až poslední faktor :)

no u té sběrnice si nejsem jist, nvidia pořád ukazuje že je pořád schopna stejného výkonu na 128 jako amd na 384

každopádně při téhle ceně bych vybíral z řad r9

lock
Obrázek
KOF
Profesionál
Profesionál

Zpět na Vyriešené topicy