Paměť do notebooku

Příspěvekod WiKinG » 14 bře 2015, 01:23

Ahoj,

mám dnes už starší noťas hp pavilion g6 a chtěl bych poradit nějakou paměť, kterou koupit, jakou kapacitu, jaký typ, (protože se v tom absolutně nevyznám) a samozřejmě za nějaký rozumný peníz. :-)

Díky
Obrázek
WiKinG
Zkušený
Zkušený

Paměť do notebooku

od Rumcajz » 14 bře 2015, 01:23

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Paměť do notebooku

Příspěvekod KOF » 14 bře 2015, 08:54

vzhledem k tomu že tomu nerozumíte si budete instalovat 2. modul sám? pokud ne, tak v servisu to udělají, takže bych neřešil vhodnost, to padá na ně... jinak ram kolem 800Kč 4gb, ale vždy je dobrý brát stejnou jaká tam už je v krajním případě jiný výrobce a stejné parametry (časování, frekvence, kapacita)

pokud máte problém s rychlostí notebooku tak doporučím zakoupit ssd, což nakopne jakýkoliv stroj, když si počkáte měsíc max dva, tak by se měla dostavit sleva ssd disků (ona již začala, ale známe české prodejce :lol: ) kdy 120gb by měl stát kolem 1ooo a 250gb něco pod 2ooo

ps. těch modelů je více při jiných parametrech takže doporučím speccy a projít si co v pc vlastně máte :)
Obrázek
KOF
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod WiKinG » 14 bře 2015, 09:29

Ahá, chápu. S tím instalováním to problém snad nebude (uvidím, ještě nic nekupuji), včera jsem čistil notebook od prachu a měl sem ho skoro kompletně rozebraný a paměti jsou hned na vrchní straně po otevření krytu, jsou tak na nich i nějaké nálepky, tak doufám že je tam nich napsaný typ.
Díval jsem se na ceny a ono to tak zhruba začíná na těch 800,- a jde to víš. Ještě k tomu ssd: na internetu je plno článku o tomto neuvěřitelném zrychlení, jako kdyby jste si koupili o generaci mladší notebook (http://www.zive.cz/clanky/jak-jsem-diky-ssd-udelal-ze-stareho-notebooku-raketu/sc-3-a-175643/default.aspx...opravdu se raději oplatí ssd než např. ram?
Obrázek
WiKinG
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod KOF » 14 bře 2015, 09:39

tak pokud to dokážete tím lépe, zažil jsem různá prkna, který by to nedali, tak to musim brát globálně :D

ano... s diskama je to tak, že již na 7200rpm je to komponenta, která brzdí pc a ted si vemte že do ntb se disky ještě zpomalují 5400rpm zatímco ssd zůstává pořád stejné 2,5" proto se v desktopu dává do rámečků, takže ten boost je pravdu neskutečný :)

osobně jsem ted dostal starší kousek hp probook 4540s (i5 3xxx), 4gb ram, hd 7xxx)kvůli škole mi přestal stačit stolní pc, takže to trošku pomazlím navýšením ram na 8gb, 250ssd (vyhodim nechaniku, ta mi tam jen zabírá místo), kompletně vyfoukat a přepastovat a ntb je jako nový :) a je to opravdu znatelné
Obrázek
KOF
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod WiKinG » 14 bře 2015, 09:58

K té mechanice, taky jsem ji měl včera odpojenou a přemýšlel nad tím, že ji tam už nedám, ale jak zaplnit nebo čím to místo, které by tam zůstalo? leda tam nějakým způsobem připojit to ssd? ..jestli se to pochopil správně, tak hdd zůstává a ssd se bootuje přes usb? ..možná se teď chytáš za hlavu, ale tento problém jsem nikdy neřešil, stačí jen napsat po lopatě, ostatní věci si později načtu na internetu.. nemám takové finance, takže 8gb ram a 120ssd od kingstonu by mohlo stačit? nebo raději vzít těch 250ssd? toť otázka :?: :D
Obrázek
WiKinG
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod KOF » 14 bře 2015, 10:11

kingstone nebrat každopádně... adata, intel po těch bych šáhnul :) no pokud má deska tu možnost, tak přes satu klasicky.. dělá se to tak že hdd se dá na místo kde byla mechanika a ssd namísto hdd a dává se to do rámečku, který by jsi k ssd měl dostat (tak jen hodíš na hdd) jinak se dá koupit snad všude... 3,5" pozice na 2,5" ale to vše záleží na tom jak máš uspořádaný ntb, každý je svým způsobem originál

ps. samozřejmě při instalaci nových komponent a tohodle zvlášt reinstall windows podmínka :D a samozřejmě ssd programy + windows a data (filmy, hudba atp... na hdd)

ps2. určitě 250... myslel sem si že 120bude stačit, tak sem jej ještě tenkrát teda za drahé peníze koupil do desktopu a pak dokupoval 250 :D do notebooku cpu rovnou 250, má to smysl
Obrázek
KOF
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod WiKinG » 14 bře 2015, 10:39

aha, dobře ..tak už začínám být v obraze :D reinstal windowsu problém nebude, mám cdčko (naštěstí) ..Díval jsem se na ten ADATA a nějakých 256GB vychází na něco málo přes 3 100,- , za takovou kapacitu docela přijatelná částka ..zato intel 240GB necelé 4 000,- , ale má lepší design a pak sem si řekl, stejně je to jedno, bude to schované uvnitř.

PS: když se dívám na alzu, jejich nejprodávanější předmět SSD je kingstonu 120gb, zajímavé :mrgreen:
Obrázek
WiKinG
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod KOF » 14 bře 2015, 10:43

http://diit.cz/clanek/pomaly-kingston-s ... sty-vykonu jeden z více článků, osobně jdu také do adaty :)

jinak intel mám v desktopu a jen si chrochtám a ještě, kdyby nějaké otázky, tak klidně sem nebo pm
Obrázek
KOF
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod WiKinG » 14 bře 2015, 11:34

Tak to je dobrý šmejd teda :D ..A za 3 měsíce takový pokles? zaujala mě cena a potvrdilo se pravidlo čím levnější, tím větší šmejd :)

jasně, díky za rady, dost si mi pomohl :)
Obrázek
WiKinG
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod KOF » 14 bře 2015, 11:55

ona ta rychlost je realna, ale pouze při komprimovaných souborech, což v podstatě vůbec nevyužiješ... :D

každopádně předpokládám že mohu lock, kdyžtak ještě jednou pm :)
Obrázek
KOF
Profesionál
Profesionál

Zpět na Vyriešené topicy