Zde můžete najít rady a návody k CSku.

[vyřešeno] Integrovaná grafika

Příspěvekod F3N0M3N » 02 kvě 2015, 20:08 VIP

- Vaša mašina: Notebook
- Operačný systém: Windows 8.1
- Verzia hry: Steam
- Kedy sa problém začal prejavovať: Při koupi notebooku
- Váš pohľad na situáciu, popíšte problém:

Takže za prvé bych zde zmínil svůj notebook, ať chápete že to v menu musí vytáhnout minimálně 1K fps, když to zvládl pc s i3 a gtx 650 ti a 8GB ram :D zde odkaz: https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y50- ... 170947.htm

No problém je v integrované grafice (intelu) tedy předpokládám něco jako grafika procesoru či co to je... Problém je v tom, že mi to jede pořád na té integrované místo na té hlavní NVIDIA GTX 860... Samozřejmě jsem již vyzkoušel postup z tohoto tutoriálu: nastaveni-graficke-karty-nvidia-vykon-t58520.html - jde o to, že mi vše jde normálně s tím inspectorem, ale když aplikuji změny, tak si to stejně v tom nastavení 3D u NVIDIE nemůžu přenastavit na tu "vysokovýkonnou", zkoušel jsem před tím i restartovat PC a nebo jsem místo half life zadal Counter strike, ale nikdy to nepomohlo... Ani ve hře, jedné, co se změnilo bylo to, že se aktivovala zase vert. sync. a měl jsem pouze 60FPS :lol: Takže bych poprosil, jestli neznáte nějaký jiný postup... Samozřejmě to není notebook na hraní CS 1.6, streamuji GOčko na 60fps v fullhd, hraji AC:U, FC4, GTA V apod., ale 1.6tka je prostě srdcovka a hlavně takové jádro mého YT channelu, je pro mě celkem dost důležité, aby to šlapalo... Za rychlou pomoc jsem schopný i poskytnout třeba nějaký dáreček :P ale to vás samozřejmě kontaktuji, tak mi nepište, co byste si přáli :lol:

Ještě by možná i stálo za zmínku, že u toho AC:U, gočka atd. to jde tak, jak má...

Díky za případnou pomoc a dobrou noc, F3N0M3N.
YouTube: ByF3N0M3N
https://www.youtube.com/user/ByF3N0M3N
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

[vyřešeno] Integrovaná grafika

od Rumcajz » 02 kvě 2015, 20:08

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Integrovaná grafika

Příspěvekod Hoolder » 04 kvě 2015, 10:57

Ahoj, já jsem si koupil podobný stroj, akorát od HP. Mám naprosto ten stejný problém. Tam se jedná o to, že ta změna, kterou provedeš v Nvidia Inspectoru se zapíše do registrů, pokud provádíš normální aktualizace, nebo jen čistíš PC pomocí CCleaneru, ty registry se přepíšou a opět je to převáděno na tu integrovanou grafiku. Nové notebooky s systémy Windows 7 a vyšší jsou opravdu "inteligentní" a z důvodu šetření energie, baterie a všech komponentů se převádí výkon na tu nižší a méně výkonnější HW součást, v tomto případě to je ta Integrovaná grafika. Já to dělám tak, že po každém restartu to musím přes nvidia inspector přepsat a uložit. Nicméně nemusíš to dělat tím způsobem, že to nastavíš i v nvidia control panelu, ono respektivě stačí přepsat "Enable aplication for optimus" na "SHIM_RENDERING_MODE_ENABLE", pak to pojede pouze na tu externí grafiku, nikoliv na integrovanou.

Taky mě to už začíná otravovat, pokaždé to měnit, takže se dnes do toho pustím a zkusím tam přidat nějakou vyjímku, aby se to nepřepisovalo.
Hoolder
Spamer
Spamer

Re: [řešíme] Integrovaná grafika

Příspěvekod F3N0M3N » 04 kvě 2015, 20:10 VIP

Ahoj, díky za radu, ale i přes to se mi to nedaří, takže to asi u mě nefunguje a nebo to já dělám špatně, tak jsem tě chtěl poprosit, jestli by jsi to třeba nenatočil a nehodil na YouTube nebo někam nebo mi to nezkusil ještě nějak jinak popsat... Není potřeba žádný intelektuální komentář, úplně stačí jen vidět ten postup "live" než, aby to bylo popsaný jen textem...
YouTube: ByF3N0M3N
https://www.youtube.com/user/ByF3N0M3N
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod Hoolder » 04 kvě 2015, 20:37

Ahoj, napiš mi zítra k večeru na TS, mrknem na to spolu :)
Hoolder
Spamer
Spamer

Příspěvekod Hoolder » 07 kvě 2015, 21:00

Po několika hodinovém trápení na TS vyřešeno :)
Hoolder
Spamer
Spamer

Zpět na Rady a návody