• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Počítač - vylepšní výkonu ?
Ahojte, nemám nějaké "moc zkušenosti" s Hardwarem, ale co mě štve je to, že je pomalý (ne až tak, jako někdy má chvily že je rychlý, ale je to staroch).
Chtěl bych se vás tedy zeptat, jestli by nešlo počítač nějak vylepšit za dobrou cenu, btw. ceny jsou na vás, ale nechci nějak extra drahé, protože hraju jen 1.6 normal. a GO jen 9fps, ale GO fakt moc nehraji kvůli tim Fps, napíšu vám sem moje informace o hardwaru a uvidíme.
Vše jsem našel pomocí programu Everest
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CPU typ Intel Pentium 4 641, 3200 MHz (16 x 200)
Pracovní paměť 2048 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM)
Grafická karta NVIDIA GeForce 7300 GS
3D-akcelerátor nVIDIA G72
Ovladač IDE Řadič úložiště Intel(R) 82801GB/GR/GH (řada ICH7) s rozhraním Serial ATA - 27C0
Ovladač IDE Řadiče úložiště Intel(R) 82801G (řada ICH7) v režimu Ultra ATA - 27DF
Pružný disk Disketová jednotka
Pevný disk WDC WD2500AAKX-00ERMA0 ATA Device (232 GB, IDE)
Optická mechanika HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N ATA Device
_______________________________________________________________________________________________________
||Vlastnosti základní desky: ||
Výrobce MSI
Produkt MS-7236
Verze 2.3
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zdroj nemůžu dohledat, pokud by jste ho potřebovali, tak poraďte jak najít typ a pošlu.
btw. napadlo mě, jestli by z nějaké části nebylo dobré vyměnit místo 2Gb RAM 4/8Gb RAM, ale nejsem nějaký znalec, takže děkuji za všechnu ochotu pomoct
Chtěl bych se vás tedy zeptat, jestli by nešlo počítač nějak vylepšit za dobrou cenu, btw. ceny jsou na vás, ale nechci nějak extra drahé, protože hraju jen 1.6 normal. a GO jen 9fps, ale GO fakt moc nehraji kvůli tim Fps, napíšu vám sem moje informace o hardwaru a uvidíme.

Vše jsem našel pomocí programu Everest

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CPU typ Intel Pentium 4 641, 3200 MHz (16 x 200)
Pracovní paměť 2048 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM)
Grafická karta NVIDIA GeForce 7300 GS
3D-akcelerátor nVIDIA G72
Ovladač IDE Řadič úložiště Intel(R) 82801GB/GR/GH (řada ICH7) s rozhraním Serial ATA - 27C0
Ovladač IDE Řadiče úložiště Intel(R) 82801G (řada ICH7) v režimu Ultra ATA - 27DF
Pružný disk Disketová jednotka
Pevný disk WDC WD2500AAKX-00ERMA0 ATA Device (232 GB, IDE)
Optická mechanika HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N ATA Device
_______________________________________________________________________________________________________
||Vlastnosti základní desky: ||
Výrobce MSI
Produkt MS-7236
Verze 2.3
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zdroj nemůžu dohledat, pokud by jste ho potřebovali, tak poraďte jak najít typ a pošlu.
btw. napadlo mě, jestli by z nějaké části nebylo dobré vyměnit místo 2Gb RAM 4/8Gb RAM, ale nejsem nějaký znalec, takže děkuji za všechnu ochotu pomoct

ROCCO PANKO DAVEJ POZOR PREJEDE TE TANK
TEBE VYCHOVALA ULICE A MĚ PUNK
-
iDeviLeKKK - Spamerův sluha
Počítač - vylepšní výkonu ?
A uz jsi vyzkousel treba tohle? 

-
Rumcajz - Patriot
Re: Počítač - vylepšní výkonu ?
Ještě bych se chtěl zeptat jestli by pomohlo koupit tu 8gb ram.
-
Stvete na to, koupím new pc, tuten za chvilku stejně odejde 

-
Dobre urobíš 

あなたがこの文章を翻訳しようとしているなら、あなたは同性愛者です
Ľudia sú ako stromy. Keď ich prerežeš motorovou pílou, zomrú.
-
JimCarry - Profesionál
Tu zostavu čo máš by som posadil tak do roku 2003. To znamená, že diely splašíš už len v bazároch.
Ram DDR2 400/533 už dnes nemá zmysel. Nastupuje nám DDR4 štandard je DD3. Mno a navzájom nie sú kompatibilné.
Nejaký upgrade tam má zmysel, napr:
- Core 2 Duo niekde okolo 3GHz sa dá splašiť aj za 15 -20 Eur. (max. FSB na doske je ale 800MHz)
- GeForce 7600 za 15 -20 Eur. (PCI-E gen1)
No to je asi tak maximum čo by som do toho vrazil. Skôr by som ti doporučil nové PC ale to je cenovo a kus vyššie.
Ram DDR2 400/533 už dnes nemá zmysel. Nastupuje nám DDR4 štandard je DD3. Mno a navzájom nie sú kompatibilné.
Nejaký upgrade tam má zmysel, napr:
- Core 2 Duo niekde okolo 3GHz sa dá splašiť aj za 15 -20 Eur. (max. FSB na doske je ale 800MHz)
- GeForce 7600 za 15 -20 Eur. (PCI-E gen1)
No to je asi tak maximum čo by som do toho vrazil. Skôr by som ti doporučil nové PC ale to je cenovo a kus vyššie.
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
-
zima - Mistr Yoda
PREDAJ TEN SROT
, napis nam MAX cenu a ti zostavime PC snov

BB_1 --> <<_[Y]_[E]_[B]_[O]_>> //N!cK
- miro1091
- Amatér
Určite ti taktiež doporučujem tento stroj predať. Dnes sa naozaj nevyplatí investovať do starších strojov. Predaj to, niečo prilož a môžeš si kúpiť dnešný stroj rovnakej kategórie a bude rýchlejší a modernejší (modernejšie USB vstupy a podobne).
-
Blank - Amatér
Ahojte, no 1. https://m.alza.cz/alza-multimedia-trini ... 422294.htm jsem sice negramot, ale to už je použité nebo jak?
2. Pokud složíte lepší počítač nez tuten, ale musí být složený tak pošlete ( do stejné ceny)
2. Pokud složíte lepší počítač nez tuten, ale musí být složený tak pošlete ( do stejné ceny)
-
Určite nekupuj už hotový PC.
-
JimCarry - Profesionál
eSimpLE píše:Určite nekupuj už hotový PC.
Hi, už jsem hodnekrat slyšel abych si nekupoval.. Ale proč? Já na to nejsem chytrej takže nevím

Ale kdyby byl někdo hodnej a složil pc do 15k tak by to bylo super, ale se skládáním já nevím co

-
Jednoducho.
Dnešné firmy si za počítač pýtajú hrozné peniaze. Prečo? Lebo platíš aj za značku a x dalších reklamných záležitostí.
Keď si počítač zoskladáš sám, neplatíš za nič, len komponenty a prípadné zloženie a dovoz domov. Teda za peniaze za ktoré by si si kúpil už hotový počítač niekedy môžeš mať aj o polovicu výkonnejší stroj, keď si ho sám navrhneš.
Dnešné firmy si za počítač pýtajú hrozné peniaze. Prečo? Lebo platíš aj za značku a x dalších reklamných záležitostí.
Keď si počítač zoskladáš sám, neplatíš za nič, len komponenty a prípadné zloženie a dovoz domov. Teda za peniaze za ktoré by si si kúpil už hotový počítač niekedy môžeš mať aj o polovicu výkonnejší stroj, keď si ho sám navrhneš.
-
Blank - Amatér
za 600 si poskladáš výborný pc, ktorý pár rokov vydrží, a určite aj tie najväčšie tituly si zahráš, síce neviem, či na high ale aspoň zahráš
nebudeš musieť pri csku z 2000roku sedieť
odporúčam poskladať a k tomu, že by si to nevedel.. určite máš kamaráta takého, čo by to vedel stačí napísať a možno za nejaké drobné poprípade za vatikánsku menu (pán boh zaplať) ti to zrobí 

-
dodchi - Pokročilý
dodchi píše:za 600 si poskladáš výborný pc, ktorý pár rokov vydrží, a určite aj tie najväčšie tituly si zahráš, síce neviem, či na high ale aspoň zahrášnebudeš musieť pri csku z 2000roku sedieť
odporúčam poskladať a k tomu, že by si to nevedel.. určite máš kamaráta takého, čo by to vedel stačí napísať a možno za nejaké drobné poprípade za vatikánsku menu (pán boh zaplať) ti to zrobí
žjova nevěděl sme že pentium 4 s GT 6600 a 1GB DDR2 RAM dokáže rozběhat nové tituly ale díky za info (reakce na PC za 600

-
MultiCrafer - Spamerův sluha
PC za 600 v pohode rozbehá nové tituly. A kľudne aj s Pentiom (G3258) 

-
JimCarry - Profesionál
eSimpLE píše:PC za 600 v pohode rozbehá nové tituly. A kľudne aj s Pentiom (G3258)
ale já se bavím o kč když je autor čech

-
MultiCrafer - Spamerův sluha
• Stránka 1 z 2 • 1, 2