• Stránka 1 z 1
[vyřešeno]vysoký ping
čaute mal by som taký jeden problém.... keď spustím cs 1.6 a nejaký server mám ping 20-40 časom mi to skočí až na 300-400 a potom znova na menšie a tak sa to mení ... neviem prečo .... internetom to nebude nebo na cs GO mi ide ping pohode okolo 32
-
ESO1993 - Pokročilý
[vyřešeno]vysoký ping
A uz jsi vyzkousel treba tohle? 

-
Rumcajz - Patriot
Re: vysoký ping
Ahoj, je tady nějaký vzor, kterého by bylo fajn se držet... Pomůžeš tak sám sobě urychlit vyřešení problému.
Zkus v nastavení přehodit na jiný render.
A nebo.
Zkus nahrát ten ping na demo ať víme kdy se ti zvyšuje ping a ještě před natáčením dej do konzole
Příkaz: Net_graph 1
Zkus v nastavení přehodit na jiný render.
A nebo.
Zkus nahrát ten ping na demo ať víme kdy se ti zvyšuje ping a ještě před natáčením dej do konzole
Příkaz: Net_graph 1

-
SieurDesto - Mistr Yoda
ospravedlňujem sa že som to nepísal podla vzoru nabudúce budem na to myslieť .... tu je to demo http://leteckaposta.cz/862830122 kukni cele ....a sorry ak otravujem s pozdravom E-S-O
-
ESO1993 - Pokročilý
Ahoj, změř si přes http://www.dsl.cz internet a pošli nám údaje a pak můžeme zkusit nějaké raty jestli pomohou 

ROCCO PANKO DAVEJ POZOR PREJEDE TE TANK
TEBE VYCHOVALA ULICE A MĚ PUNK
-
iDeviLeKKK - Spamerův sluha
Jak psal Devilek, změř si rychlost internetu a pošli nám sem výsledek 
Jen dodám, zkus to někde na Slovensku pokud jsi Slovák, např. http://www.rychlost.sk/ a tam zvol Bratislavu

Jen dodám, zkus to někde na Slovensku pokud jsi Slovák, např. http://www.rychlost.sk/ a tam zvol Bratislavu

-
Karmik66 - CS 1.6 Support kapitán
Re: [řešíme]vysoký ping
Aha promiň zapomněl jsem ze si z Sk takže to změř podle karmikovo odkazu
btw. Mohlo by to být rozdílné kdyby si šel na ten cz

ROCCO PANKO DAVEJ POZOR PREJEDE TE TANK
-
iDeviLeKKK - Spamerův sluha
napiš do konzole net_graph 3
Vidíme tam číslo a fps znázorňujúce počet snímok za sekundu , ktoré su vyzobrazené na našom monitore.
Hodnoty nastavujeme pomocou príkazov:
cl_cmdrate
cl_updaterate
rate
ex_interp
cl_cmdrate je činiteľ FPS klienta. Ak vaše cl_cmdrate je menšie ako vaša aktuálna hodnota FPS, môžete spozorovať v spodnej časti grafu červené bodky. Takže aby sme tie červené bodky odtránili musíme nastaviť hodnotu cl_cmdrate o 1 viac ako máme FPS.
Príklad:
Ak máme 100fps tak do konzoly (lepšie by bolo upraviť hodnoty v config.cfg v našom CS) zadáme tento príkaz cl_cmdrate 101
To by sme mali. Teraz sa pustíme do cl_updaterate.
Vaše cl_updaterate by malo byť zhodné s sv_maxupdaterate na serveri. Toto funguje takým istým spôsobom ako som vám opísal cl_cmdrate. My chceme prijímať, čo najviac príkazov, čo je len možné.
Väčšinou bývajú public servery nastavené na sv_maxupdaterate 101 takže si možme tak isto nataviť aj cl_updaterate na 101
ex_interp. Ak nastavíme “ex_interp 0” hodnota bude nastavená automaticky v závislosti od cl_updaterate.
Príklad:
Ak máme cl_updaterate nastavene na 101. Nastavili sme ex_interp 0, ktoré nás tým pádom nemusí zaujímať, lebo bude nastavené automaticky. Ale pozrime sa na náš graf. Môžeme tam spozorovať žlté/oranžové bodky, čo znamená že náš klient extrapoluje pretože prijímame 101 paketov pričom server môže poslať len napr. 30(čiže niekedy sa stretnete s tym že bude nastavené na servery sv_maxupdaterate 30). Toto nechceme a preto nastavíme cl_updaterate na 40.
Musíte pochopiť to že musíte mať cl_updaterate zhodné ako sv_maxupdaterate na servery.
rate je vlastne velkosť v bytoch za sekundu ktore je možné prijať.
Najlepšie, čo môžeme urobiť je nastaviť rate tak vysoko aby sme nepozorovali choke. Choke môžeme vidieť v číselnej hodnote ak zapneme net_graph 3.
Choke znamená, že server odosiela viac bytov za sekundu ako server môže prijať. A tak môžete mierne lagovať. S touto hodnotou sa môžete pohrať sami a nastaviť ju tak aby ste nepozorovali žiadne choke.
Ja mám hodnoty nastavené takto:
cl_cmdrate 101
cl_updaterate 101
rate 25000
ex_interp 0.01
Ideálny graf by mal vyzerať tak že hore je 100fps, pod ním ne rovná zelená čiara a pod ňou je rovná fialová čiara. Mali by ste sa čo najviac priblížiť ku tomuto grafu:
btw toto pomohlo mne
Vidíme tam číslo a fps znázorňujúce počet snímok za sekundu , ktoré su vyzobrazené na našom monitore.
Hodnoty nastavujeme pomocou príkazov:
cl_cmdrate
cl_updaterate
rate
ex_interp
cl_cmdrate je činiteľ FPS klienta. Ak vaše cl_cmdrate je menšie ako vaša aktuálna hodnota FPS, môžete spozorovať v spodnej časti grafu červené bodky. Takže aby sme tie červené bodky odtránili musíme nastaviť hodnotu cl_cmdrate o 1 viac ako máme FPS.
Príklad:
Ak máme 100fps tak do konzoly (lepšie by bolo upraviť hodnoty v config.cfg v našom CS) zadáme tento príkaz cl_cmdrate 101
To by sme mali. Teraz sa pustíme do cl_updaterate.
Vaše cl_updaterate by malo byť zhodné s sv_maxupdaterate na serveri. Toto funguje takým istým spôsobom ako som vám opísal cl_cmdrate. My chceme prijímať, čo najviac príkazov, čo je len možné.
Väčšinou bývajú public servery nastavené na sv_maxupdaterate 101 takže si možme tak isto nataviť aj cl_updaterate na 101
ex_interp. Ak nastavíme “ex_interp 0” hodnota bude nastavená automaticky v závislosti od cl_updaterate.
Príklad:
Ak máme cl_updaterate nastavene na 101. Nastavili sme ex_interp 0, ktoré nás tým pádom nemusí zaujímať, lebo bude nastavené automaticky. Ale pozrime sa na náš graf. Môžeme tam spozorovať žlté/oranžové bodky, čo znamená že náš klient extrapoluje pretože prijímame 101 paketov pričom server môže poslať len napr. 30(čiže niekedy sa stretnete s tym že bude nastavené na servery sv_maxupdaterate 30). Toto nechceme a preto nastavíme cl_updaterate na 40.
Musíte pochopiť to že musíte mať cl_updaterate zhodné ako sv_maxupdaterate na servery.
rate je vlastne velkosť v bytoch za sekundu ktore je možné prijať.
Najlepšie, čo môžeme urobiť je nastaviť rate tak vysoko aby sme nepozorovali choke. Choke môžeme vidieť v číselnej hodnote ak zapneme net_graph 3.
Choke znamená, že server odosiela viac bytov za sekundu ako server môže prijať. A tak môžete mierne lagovať. S touto hodnotou sa môžete pohrať sami a nastaviť ju tak aby ste nepozorovali žiadne choke.
Ja mám hodnoty nastavené takto:
cl_cmdrate 101
cl_updaterate 101
rate 25000
ex_interp 0.01
Ideálny graf by mal vyzerať tak že hore je 100fps, pod ním ne rovná zelená čiara a pod ňou je rovná fialová čiara. Mali by ste sa čo najviac priblížiť ku tomuto grafu:
btw toto pomohlo mne

-
1Fenomen1 - Kazatelův učeň
Postupně si tyto příkazy nacházej do konzole.
rate 25000
cl_cmdrate 99
cl_cmdbackup 8
cl_updaterate 99
cl_dlmax 1024
ex_interp 0.03
rate 25000
cl_cmdrate 99
cl_cmdbackup 8
cl_updaterate 99
cl_dlmax 1024
ex_interp 0.03
Pokud toto právě čteš, si to TY, ten VYVOLENÝ ! V následujících 5 sekundách máš čas na rozhodnutí... Dělám si prdel, jen zkouším tvou bystrost :D
-
SponErko - Mistr Yoda
nepomohlo nič
-
ESO1993 - Pokročilý
Dej do konzole net_graph 3 a natoč demo, kde budou lagy vidět. Pak to hoď na leteckou a postni sem link.
Pokud toto právě čteš, si to TY, ten VYVOLENÝ ! V následujících 5 sekundách máš čas na rozhodnutí... Dělám si prdel, jen zkouším tvou bystrost :D
-
SponErko - Mistr Yoda
už je to okey
diky ... keby niečo napíšem tak sa majte
S pozdravom E-S-O

S pozdravom E-S-O
-
ESO1993 - Pokročilý
Ok 
Kdyžtak mi piš do PM, ať nemusíš zakládat další topic.
lock

Kdyžtak mi piš do PM, ať nemusíš zakládat další topic.
lock
-
SponErko - Mistr Yoda
• Stránka 1 z 1