• Stránka 1 z 1
[vyřešeno] Problém se steam rozhraním in game
- Vaša mašina: Notebook
- Operačný systém: win 10
- Verzia hry: Steam
- graf. karta: nvidia geforce 940m
- Kedy sa problém začal prejavovať: problém se objevuje po vypnutí vertikální sync
- Váš pohľad na situáciu, popíšte problém: Zdravím, již mám delší dobu problém s tím, že když si ve hře přepnu do steamu (abych mohl chatovat, otevřít přítomné hráče atd. atd.), začne mi celej monitor problikávat (obrazovka prostě v rychlých intervalech bliká, bolí z toho oči, nejde na to koukat). Tento problém se mi podařilo zlikvidovat akorát tím, že jsem zapnul vertikální synchronizaci, no ale naopak mi samozřejmě klesla fps ze 100 na 60. Ntb mám nový, zhruba 20 dní a nevím si s tím rady, budu vděčný za všechny rady...ještě doplním, že problém nastává pouze, pokud jsem připojenej na serveru. V samotném základním rozhraní hry je vše ok, což mi přijde ještě divnější....
- Operačný systém: win 10
- Verzia hry: Steam
- graf. karta: nvidia geforce 940m
- Kedy sa problém začal prejavovať: problém se objevuje po vypnutí vertikální sync
- Váš pohľad na situáciu, popíšte problém: Zdravím, již mám delší dobu problém s tím, že když si ve hře přepnu do steamu (abych mohl chatovat, otevřít přítomné hráče atd. atd.), začne mi celej monitor problikávat (obrazovka prostě v rychlých intervalech bliká, bolí z toho oči, nejde na to koukat). Tento problém se mi podařilo zlikvidovat akorát tím, že jsem zapnul vertikální synchronizaci, no ale naopak mi samozřejmě klesla fps ze 100 na 60. Ntb mám nový, zhruba 20 dní a nevím si s tím rady, budu vděčný za všechny rady...ještě doplním, že problém nastává pouze, pokud jsem připojenej na serveru. V samotném základním rozhraní hry je vše ok, což mi přijde ještě divnější....
Sirena, Stylerzz, CriTicaL, TheNul, Scraper, THE|.Kill[E]R^, FFgamingTweety, GrooS, Frisko...bye my friends...
-
RiDeR1 - Kazatelův učeň
[vyřešeno] Problém se steam rozhraním in game
A uz jsi vyzkousel treba tohle? 

-
Rumcajz - Patriot
Re: Problém se steam rozhraním in game
Skús si vypnúť tu synchronizáciu aj v grafickej karte (klik pravým na plochu - nvidia panel - a tam to je)
-
Elwyn - Mistr Yoda
Tím problikáváním máš na mysli, že ti celý ten steam overlay (to, co se objeví po zmáčknutí Shift + TAB) rychle mizí a taky rychle obnovuje?

-
useless - CS 1.6 Support kapitán
KubLama píše:Tím problikáváním máš na mysli, že ti celý ten steam overlay (to, co se objeví po zmáčknutí Shift + TAB) rychle mizí a taky rychle obnovuje?
Né úplně...není to tak, že by mě to vracelo do hry, jestli myslíš takhle, ale můžeš si to představit jako nehorázně rozladěný TV kanál, přepnu se do steamu a začnou mi tam problikávat pruhy/skvrn/nepravidelné útvary po celém monitoru ve velmi rychlé frekvenci...ještě, že nejsem epilektik

Elwyn, když udělám, co píšeš, tak to nedělá, ale zase nedostanu fps přes 60, což si myslím, že bych měl...to, že mám vypnutou vert. sync přece není důvod, aby mi to takhle šibalo...
Sirena, Stylerzz, CriTicaL, TheNul, Scraper, THE|.Kill[E]R^, FFgamingTweety, GrooS, Frisko...bye my friends...
-
RiDeR1 - Kazatelův učeň
To vypadá na vadný ovladač GK.
Podívej se, jestli máš pro svou grafickou kartu nainstalovaný ten nejnovější (pro Win 10)
Je taky možné, že se jedná o nějaký bug. V takovém případě budeš muset čekat na jeho opravu.
Podívej se, jestli máš pro svou grafickou kartu nainstalovaný ten nejnovější (pro Win 10)
- Pokud ne, nainstaluj ho
- Pokud ano, zkus nainstalovat nějakou starší stabilní verzi
Je taky možné, že se jedná o nějaký bug. V takovém případě budeš muset čekat na jeho opravu.

-
Tak jsem vyzkoušel ty ovladače a nejspíše to bude vážně v tom. Měl jsem aktuální a stáhl jsem si starší verzi. Tam můj problém nebyl, ale fps šli ze 100 na 50. Poté jsem to samé zkusil s dalším, stejný výsledek. Pak jsem si opět nainstaloval ten nejaktuálnější, fps vystřelí na 100, ale opět se dostaví i to problikávání...
Takže než to uzavřeme se chci zeptat:
- Je normální, že s 2. nejaktuálnějším ovladačem mi tak padnou fps? (vert. sync byla stále off)
- Můžu to brát teda jako chybu toho konkretního ovladače s tím, že až vyjde nový, mělo by to přestat dělat?
Díky
Takže než to uzavřeme se chci zeptat:
- Je normální, že s 2. nejaktuálnějším ovladačem mi tak padnou fps? (vert. sync byla stále off)
- Můžu to brát teda jako chybu toho konkretního ovladače s tím, že až vyjde nový, mělo by to přestat dělat?
Díky
-
RiDeR1 - Kazatelův učeň
A nepřeplo se ti to po tom donwgradu ovladačů na integrovanou GK?
Jinak pokud máš stejný problém i u jiných steam her, update by to měl vyřešit
Jinak pokud máš stejný problém i u jiných steam her, update by to měl vyřešit

-
Už se mi to podařilo nějak jakš takš stabilizovat, není to ideální, ale už snad vím co s tím. Kdyby ne, napíšu PM, můžete to zavřít, díky.
-
RiDeR1 - Kazatelův učeň
Ok. zatím teda zamykám.
Kdyby něco, klidně si v té PM klidně řekni o unlock
Kdyby něco, klidně si v té PM klidně řekni o unlock

-
• Stránka 1 z 1