• Stránka 1 z 1
Pískanie počítača
ahoj , mám počítač ALZA RARE BY ESUBA , prvé mesiace boli super , ale pred týždnom sa mi stala nejaka divná vec.
ked som zapol počítač , tak sa obrazovka nenačítala a počítač začal divne pískať..
skusil som teda manuálne vypnúť počítač na bedni.
o par minut neskor som ho skusil zapnut , a vsetko fungovalo ako malo...
len niekedy aj o tych par minut zacal piskat.
ten piskot je nepriemny a nieco ako cirkularka...
poradite prosim? kedze je ten pocitac stavany a ja sa do tych komponentov az tak nevyznam
ked som zapol počítač , tak sa obrazovka nenačítala a počítač začal divne pískať..
skusil som teda manuálne vypnúť počítač na bedni.
o par minut neskor som ho skusil zapnut , a vsetko fungovalo ako malo...
len niekedy aj o tych par minut zacal piskat.
ten piskot je nepriemny a nieco ako cirkularka...
poradite prosim? kedze je ten pocitac stavany a ja sa do tych komponentov az tak nevyznam
- TheTominoSK
- Amatér
Pískanie počítača
A uz jsi vyzkousel treba tohle? 

-
Rumcajz - Patriot
Re: Pískanie počítača
Zase téma, ku ktorej sa je tažko vyjdrovať, kedže PC nevidíme, ani nevieme čo v nom je a ani nepočujeme ako si popiskuje.
Pred pár rokmi som piskot riešil hrubou silou- uderom po bedny a pomohlo (tak isto som vtedy riesil piskot kurenia v škode 120 uderom po pristrojovke - obdobie udierania
)
Ako cilkularka môže "hučať" aj "vyhlodaný" ventilator (ked ti vrtulky ventilatora šuchaju o okraj) vtedy sa môže PC prehrievať a vypnúť monitor/PC (ale to musí chvilku bežať nie hned po zapnutý ) môžeš skusiť zmerať teplotu PC napr. Hwmonitor / alebo otvoriť PC a počúvať čo ti tam piska (pozor na záruku). Alebo potom už len meniť a skusať zdroj atd...
Pred pár rokmi som piskot riešil hrubou silou- uderom po bedny a pomohlo (tak isto som vtedy riesil piskot kurenia v škode 120 uderom po pristrojovke - obdobie udierania

Ako cilkularka môže "hučať" aj "vyhlodaný" ventilator (ked ti vrtulky ventilatora šuchaju o okraj) vtedy sa môže PC prehrievať a vypnúť monitor/PC (ale to musí chvilku bežať nie hned po zapnutý ) môžeš skusiť zmerať teplotu PC napr. Hwmonitor / alebo otvoriť PC a počúvať čo ti tam piska (pozor na záruku). Alebo potom už len meniť a skusať zdroj atd...
-
Spisiak1 - Zkušený
A nieje náhodou problém to že som lenivý a je to tam zaprášené? Btw. Ten ventilátor je blízko pri bedni čiže keďže sa v tom nevyznám tak ti neskôr dodám fotografiu toho počítača kde je vidno vlastne ten ventilátor
To čo mám v PC nájdeš keď. Pôjdeš na ALZU a napíšeš tam ALZA RARE BY ESUBA.
To čo mám v PC nájdeš keď. Pôjdeš na ALZU a napíšeš tam ALZA RARE BY ESUBA.
- TheTominoSK
- Amatér
Prach by s tým nič nemal mať, ale už ked si tuto tému otvoril tak ja osobne neuznávam zaručene spôsoby čo som čítal/počul, výsávanie/fúkanie cez ventilatori a podobne. Ak čistím PC/NB čistím ho až po otvorený (po skončený záruky) takže min 2-3 a viac rokou aj to iba ak je nutné ho otvoriť, výmena dodanie komponentu (RAM,ROM,disk...).
A čistím ho štýlom tente špáradlo/špilka - vata/jemna servitka - alpa takto si vyčistím všetky plošaky, ventilatori, zdroj atd. a zatial žiadny problem (možno niekomu je tento spôsob divný). Ale to čistenie je minimalne a s prachom žiadne problemy a to som už vythoval chumace prachu a PC siel v pohode. Inač takto čistím aj klávesnice umele časti do vody, elektronika alpa.
Idem pozrieť na tu ALZU...
A čistím ho štýlom tente špáradlo/špilka - vata/jemna servitka - alpa takto si vyčistím všetky plošaky, ventilatori, zdroj atd. a zatial žiadny problem (možno niekomu je tento spôsob divný). Ale to čistenie je minimalne a s prachom žiadne problemy a to som už vythoval chumace prachu a PC siel v pohode. Inač takto čistím aj klávesnice umele časti do vody, elektronika alpa.
Idem pozrieť na tu ALZU...
-
Spisiak1 - Zkušený
Pokud problem nadale pretrvava a budes ho chtit resit, posli mi do pmky vsechny potrebne informace, ktere jsou vyzadovany dle vzoru + neco navic (jako ukazku toho piskotu) a muzeme pak zajit na ts a tam se na to mrknout a podebatovat o tom.
-
Khertys - Hlavní Support
• Stránka 1 z 1