[Vyřešeno] 2 počítače 2 problémy :-D

Příspěvekod Antic » 26 dub 2016, 17:32

Ahoj mám 2 PC a u každého problém:
Jaký máte přístroj ? počítač
Jaký máte operační systém? Windows 7
Kdy, nebo co mohla být příčina vašeho problému? Celou dobu :-D
Stručný popis vašeho problému :Nejde mi moc wifi... Buď můj internet nechytnu vůbec nebo strašně slabý signál.. Na mobilu a notebooku ok..

Jaký máte přístroj ? Notebook
Jaký máte operační systém? Windows 10
Kdy, nebo co mohla být příčina vašeho problému?
Stručný popis vašeho problému: můj pc strašně dlouho nabíhá ale pak je ok co stím?
Antic
Pokročilý
Pokročilý

[Vyřešeno] 2 počítače 2 problémy :-D

od Rumcajz » 26 dub 2016, 17:32

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: 2 počítače 2 problémy :-D

Příspěvekod SieurDesto » 26 dub 2016, 22:44 VIP

Problém č.1: Jelikož PC v sobě nemají wi-fi přijímače musíš mít tedy na příjem wi-fi zakoupenou nějakou přídavnou "wi-fi kartu", napiš mi prosím tedy její přesný název abych se mohl podívat, jestli ten problém není třeba v ní že je např. pomalá.
PS: To si musíš připojovat PC přes Wi-fi? Nemůžeš si normálně napojit kabel do PC z routeru z kterého ti ta wifi jede nebo z switche?

Problém č.2: Podívej se do msconfigu do tzv. sekce "po spuštění" a tam povypínej (zakaž) co nejvíce zbytečných programů, které se ti spouští už po spuštění a nejsou potřebné k chodu windowsu.

Nezapomeň se ozvat, jak to dopadlo a jestli něco z toho pomohlo, případně jestli problém přetrvává a bude to chtít jít víc do podrobna a do detailů.
Obrázek
SieurDesto
Mistr Yoda
Mistr Yoda

Příspěvekod thejabko » 27 dub 2016, 06:47

Dodám, že nevíme jaký internet a router máš. Chyb může být více. Každopádně logicky, když na jednu wi-fi napojíš více přístrojů, tak se nediv, že wi-fi karta v PC není dobré řešení.

Doporučuji, jako Sieur už psal, napojit PC na kabel. Nejjednodušší a nejstabilnější připojení.
Práva 3
Přístup do zaheslovaných rooms
Rozšířený vstup
Psaní do veřejného chatu
Gather Manager
CS admin
PC Support kapitan
EVIP člen
CS All Public
CS All FURIEN
CS All JUMP
CS All CTF
thejabko
Kazatelův učeň
Kazatelův učeň

Příspěvekod zima » 27 dub 2016, 07:42

SieurDesto píše:Problém č.1: Jelikož PC v sobě nemají wi-fi přijímače musíš mít tedy na příjem wi-fi zakoupenou nějakou přídavnou "wi-fi kartu", napiš mi prosím tedy její přesný název abych se mohl podívat, jestli ten problém není třeba v ní že je např. pomalá.
PS: To si musíš připojovat PC přes Wi-fi? Nemůžeš si normálně napojit kabel do PC z routeru z kterého ti ta wifi jede nebo z switche?

Aj PC má v sebe veľa krát wi-fi integrované. Či už priamo na doske alebo môže byť realizované aj inak, pomocou bezdrôtovej sieťovej karty, usb adaptéru atp.

Kábel je iste dobré riešenie no nie všade je možné ho použiť už len z estetického hľadiska.

Antic píše:

- ako prvé si skontroluj ovládače od wi-fi. Poprípade ich skús pre-inštalovať.
- skontroluj ako máš otočenú anténu, Rovina v ktorej je wi-fi router musí byť kolmo na anténu pc a zároveň rovina v ktorej je pc musí byť kolmo na anténu routera.
- samotná anténa môže byť tienená pokiaľ máš PC schované pod stolom - vyber ho a vyskúšaj či je signál lepší. (maj na pamäti ako má byť anténa na pc a routery) - ak by toto pomohlo, kúp si anténu, ktorá ma vyšší zisk dBi a dá sa položiť na stôl. (napr. https://www.alza.sk/tp-link-tl-ant2408c ... d=18848957)

SieurDesto píše:Problém č.2: Podívej se do msconfigu do tzv. sekce "po spuštění" a tam povypínej (zakaž) co nejvíce zbytečných programů, které se ti spouští už po spuštění a nejsou potřebné k chodu windowsu.

Antic píše:

- ako prvé skontroluj disk podľa tohoto návodu - https://www.gamesites.cz/forum/tutorial-2-hdd-fail-t78567.html
- pusti scandisk (na opravu súborového systému)
- pozri to čo ti radí kolega.
- skontroluj si antivírus a sprav kontrolu
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
zima
Mistr Yoda
Mistr Yoda

Zpět na Vyriešené topicy