Zde můžete najít rady a návody k CSku.

[vyřešeno] Snížení FPS

Příspěvekod Abee » 06 zář 2016, 19:01 VIP

- Notebook
- Win 10
- Steam
- Po resetování PC (vymazání všech souborů kromě soukromých souborů - všechny programy a hry šly pryč)
- Po resetování jsem znovu nainstaloval Steam, Tsko, Overwolf, NVIDIA GeForce Experience a csko. Když jsem šel na server tak jsem si hned všiml výrazného poklesu FPS. Dříve jsem měl tak kolem 130 FPS (omezeno jsem měl na 100), v náročnějších mapách FPS na vteřinku padly třeba i na 90 ale jen vyjímečně. Nyní i když jsem zadal do konzole všechny příkazy pro zrychlení (které znám a měl jsem je zadané i před resetem PC) mi FPS skáčou od 50 do 90 FPS, což mě opravdu dost trápí. Za případné vysvětlení čím by toto mohlo být způsobeno budu velmi rád.
Abee
Drbna
Drbna

[vyřešeno] Snížení FPS

od Rumcajz » 06 zář 2016, 19:01

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Snížení FPS

Příspěvekod useless » 06 zář 2016, 21:40 VIP

No možností je kopec, ale pokud jsi jen z pc smazal pár programů a o něco menší počet si jich nainstaloval zpět, spousta možných příčin už dále nepřipadá v úvahu.
Každopádně pravděpodobné příčiny jsou:
  • Geforce Experience (prý snižuje fps)
    • Pokud neplánuješ nahrávat přes Shadowplay, tak se toho zbav. Ty jsi šikovný kluk a detaily v hrách si zvládneš nastavit bez potíží.
    • Co se týče upozornění na novější verze ovladačů, tak to taky není třeba. Pokud nevlastníš ultra nadupaný PC a nehraješ nejnovější hry, tak prakticky není důvod je aktualizovat, dokud s těmi co máš nejsou potíže (což by teď teoreticky být mohly :roll:)
  • Notebook se nevzpamatoval z velkého množství provedených změn a potřebuje restartovat.
  • Usmyslel se šetřit energií - v tom případě si ho v Možnostech napájení nastav na Vysoký výkon nebo Rovnováhu a v Ovládacím panelu Nvidia si v 3D nastavení nastav Režim řízení napájení na Maximální výkon.
  • Něco ho zatěžuje více než obvykle.
Obrázek
useless
CS 1.6 Support kapitán
CS 1.6 Support kapitán

Příspěvekod Abee » 07 zář 2016, 16:30 VIP

Zkusil jsem vše a například na jb simple na mapě jail_brazilian_escpape mi hra jede na 50-60 FPS... absolutně nechápu co se to děje. Nenašel jsem nic co by mohlo zatěžovat nadměrně systém. Nemohli by jsme zajít na TS a pořešit ten problém tam?
Abee
Drbna
Drbna

Příspěvekod useless » 07 zář 2016, 21:19 VIP

No tak trošku jsme to pořešili na teamspeaku (-nofbo; nastavení grafické karty a pc na vysoký výkon...) a je to o něco lepší.
Stále to ale není to pravé ořechové, avšak už tu asi nic nevymyslíme (stejně mi nejde do hlavy proč se to děje :D).

Já to tu označím za Vyřešeno, stejně by jsme to případně řešili mimo fórum.
Obrázek
useless
CS 1.6 Support kapitán
CS 1.6 Support kapitán

Příspěvekod Abee » 07 zář 2016, 21:20 VIP

Okay po osobní pomoci supporta useless je to o dost lepší, skoro jako dřív, takže můžete LOCK.
Ještě jednou dík useless :)
Abee
Drbna
Drbna

Re: [vyřešeno] Snížení FPS

Příspěvekod Karmik66 » 08 zář 2016, 19:43 VIP

Podle mě to bude windowsem 10... Na 7 mi CSko jelo 300 FPS+, no, po přechodu na win 10 se to snížilo a po dalších aktualizacích jsem rád, když mám nad 100 FPS. Stejně se pravděpodobně budu vracet k původním windowsům, takže pokud si vzpomeu, dám sem pak vědět, jestli to pomohlo nebo ne :D
Obrázek
Obrázek
Karmik66
CS 1.6 Support kapitán
CS 1.6 Support kapitán

Zpět na Rady a návody