Rozlíšenie v hrách a výkon

Příspěvekod ExtremeGamebler » 06 říj 2016, 20:57

Zdravím, mám záujem o jeden monitor, ktorý sa mi páči, jedna sa o konkrétne tento: https://www.alza.sk/24-benq-gw2470h-d3038767.htm?catid=18853364
No to je síce pekné, lenže bojím sa ako by mi šli hry na dostupných rozlíšeniach monitora.
Kamarát ma presne tento istý monitor a Counter Strike Globa-Offensive hrá na rozlíšeni 1024x1760 v pomere strán 4:3.
Lenže bolo by dosť blbé si kupovať monitor ak sa mi budú tie hry v tomto rozlíšení sekať. Myslím hry tipu hlavne csgo a niekedy tá GTA V. Lenže otázka je koľko by mi šlo priemerne fps CSGO na low detailoch (všetko low, len Shader na Very High) v tom rozlíšeni, čo som písal na tejto zostave: Procesor: Intel 2 Quad Core 2.66ghz (4jadrá)
Grafická karta: AMD Radeon HD Graphics 5670 s 1GB videopamäťou
RAM: 4GB (DDR3, zdá sa mi že 2x2GB)
ExtremeGamebler
Amatér
Amatér

Rozlíšenie v hrách a výkon

od Rumcajz » 06 říj 2016, 20:57

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Rozlíšenie v hrách a výkon

Příspěvekod zima » 07 říj 2016, 08:26

Tak dnes je drvivá väčšina monitorov vyrábaná vo full HD rozlíšení s pomerom strán 16:9 (čo je zase o tom rozlíšení). Samozrejme tieto monitory sú vzhľadom k ich kvantite cenovo najdostupnejšie. Tieto monitory sú ale vyrobené pre jedno rozlíšenie a to full HD (natívne rozlíšenie). Body/LED sú pevne dané a len v danom rozlíšení je obraz najlepší. Samozrejme na danom monitore vieš hrať aj v inom rozlíšení, i keď to bude vždy kompromis. Mno na výber tu veľmi nemáš. Na tej GK vo full HD určite GO nebude dobré hrať.
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
zima
Mistr Yoda
Mistr Yoda

Příspěvekod ExtremeGamebler » 07 říj 2016, 23:00

Dík, no mám ešte jednu otázku. Keby som si chcel ten pc vylepšiť (hlavne GK) tak keby som chcel hrať na vyššom rozlíšení bere si to naviac výkon iba z grafiky či aj z procesora a RAM? A odhadom to rozlíšenie čo som napísal by šlo asi koľko fps? Díky za odpoveď.
ExtremeGamebler
Amatér
Amatér

Příspěvekod zima » 10 říj 2016, 06:26

Pri tvojej stávajúcej GK to odhadujem niekde v priemere okolo 70 fps pri všetkom na low.

S lepšou GK to ale bude trosku zložitejšie. Neviem ako by ti tam fungovala kompatibilita vrámci PCI-E. No v bazároch by si možno našiel napr HD 4850 za par šupov ale tá GK potrebuje prídavné napájanie. Navyše pôjde dobre len pod W7.
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
zima
Mistr Yoda
Mistr Yoda

Zpět na Vyriešené topicy