Volná debata o kostičkách v Minecraftu.

Perličky z MC Protokolu

Příspěvekod Abit » 15 lis 2016, 15:23

Tak jsem se zase vrhnul na Minecraft protokol a narazil jsem na několik věcí, o které bych se chtěl podělit.

Každá entita může:
- hořet
- mít vypnnutou gravitaci
- být neviditelná
- krýt se štítem nebo jíst
- sprintovat (i item!)
- skrčit se (loď?)
- létat s Elytra (falling block?)

Do Minecraftu budou přidány nové globální efekty/entity - blesky jsou spawnovány jako globální entita s typem 1, tudíž je zde prostor i pro další.

Existují 2 druhy critical efektu - "Critical" a "Magic critical".

Hráči nežádají server o otevření vlastního inventáře (tak jak je to u ostatních), ale prostě (a sprostě) ho otevřou (+ informují o zavření).

Existují 2 způsoby jak spustit animaci guardiana - Change Game State (univerzalni, pousiva se pro titulky, vstup do postele...) nebo Entity Status (triggery spoustejici efekty u klienta).

Při klikání v oknech se jako číslo slotu mimo okno používá -999, ale měla by se použít maximální hodnota shortu což je 32 767.

Existuje packet, kterým hráč oznamuje zda stojí na zemi nebo je ve vzduchu. Tohoto využívají no-fall cheaty - doba pádu se pořítá mezi přepnutím, tudíž pokud hráč stále přepíná svůj stav tímto packetem, tak nedostane fall damage.

Packety pro změnu itemu v ruce (0-9) od serveru a od klienta se liší tím, že jeden používá byte (256 hodnot) a druhý short (65 535 hodnot).

Pokud ještě na něco narazim, tak to sem přidám.
Miluju rozmanitost života. Každý den mě někdo nasere novým způsobem.
Abit
Kazatelův učeň
Kazatelův učeň

Perličky z MC Protokolu

od Rumcajz » 15 lis 2016, 15:23

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Zpět na Volná debata