[Vyriešené] PC sestava

Příspěvekod frydas » 24 led 2017, 16:59

Zdarec borci, chtěl bych se zeptat, jaký komponenty byste volili. Pokud byste měli poskládat nějaké rozumné PC pro hraní náročnějších her (po aktualizacích mi začalo trošku haprovat csgo), chtěl bych si zkusit novější hry, ale prioritně, aby mi ten stroj zase vydržel pár let aspoň.

Maximální cena: cca 13 tisíc kč
Operační systém mám win 7 64bit
Komponenty : určitě chci intel i5, ze starého PC použiju HDD 2,5TB, chtěl bych i nějaké menší SSD (kvůli zrychlení chodu), teoreticky by se daly použít i RAMky prej, ale jsou to DDR3 frekvence 900, což je myslím píčovina používat do nového stroje...
Speciální přání k zařízení: jsem zvyklej mít pc nonstop zaplé, takže pokud možno tichý chod, tento už se po těch 7 letech chová jak startující stíhačka a to je fakt na nic, taky jsem si zvykl mít nonstop zaplej chrome a na něm 50+ záložek, tak aby to nové pc tohle zvládalo taky :) Jinak je mi víceméně fuk jestli budu mít pc z použitých komponent nebo nových, tedy pokud to nebude nějaká bitcoinová grafárna apod :D
Obrázek[/url]

Isle of Jura = nejlepší whiskey :)
frydas
Zkušený
Zkušený

[Vyriešené] PC sestava

od Rumcajz » 24 led 2017, 16:59

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: PC sestava

Příspěvekod S3L3BRYT4K » 24 led 2017, 17:46

Ahoj, za 13 000 Kč nekoupíš nový počítač určený na to, aby běžel 24 hodin denně.
K tomu, aby běžel 24 hodin denně je nejlepší Xeon nebo aspoň i7 ne i5 a ani i3.
i3 6100 15 000 Kč

Case bys mohl použít ze starého počítače.

Můžu dát méně výkonnou grafickou kartu a dát nějakou i5. Za takovouhle cenu je to skoro nemožné něco takového postavit. Zkus projet bazary, ale to moc nedoporučuji :lol:
Obrázek
S3L3BRYT4K
Kazatelův učeň
Kazatelův učeň

Příspěvekod frydas » 24 led 2017, 18:07

Hele to mi právě tvrdili i u toho pc a už sedmej rok běží prakticky nonstop, proto si myslím, že to možný je.
Kluci od nás (oni VUT FIT, já jsem VUT FP/FSI- takže tomuhle až tolik já nerozumím) mi tvrděj, že mi za tu cenu PC postavit dokáží, ale znáš to, raději chci víc názorů.
Ta i5 je prý dnes základ, takže toho bych se rád držel. Nicméně koukal jsem tu grafárnu, co jsi tam dal a chci se optat, v procesorech jsou nějaké integrované grafiky ne ? Popř můžu použít starou grafárnu, než bych došetřil ? Teď by tu mělo být tohle https://graficke-karty.heureka.cz/sapph ... Aifg8P8HAQ
Obrázek[/url]

frydas
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod zima » 25 led 2017, 09:13

frydas píše:Hele to mi právě tvrdili i u toho pc a už sedmej rok běží prakticky nonstop, proto si myslím, že to možný je.
Kluci od nás (oni VUT FIT, já jsem VUT FP/FSI- takže tomuhle až tolik já nerozumím) mi tvrděj, že mi za tu cenu PC postavit dokáží, ale znáš to, raději chci víc názorů.
Ta i5 je prý dnes základ, takže toho bych se rád držel. Nicméně koukal jsem tu grafárnu, co jsi tam dal a chci se optat, v procesorech jsou nějaké integrované grafiky ne ? Popř můžu použít starou grafárnu, než bych došetřil ? Teď by tu mělo být tohle https://graficke-karty.heureka.cz/sapph ... Aifg8P8HAQ

Pokiaľ budeš uvažovať nad integrovanou grafikou alebo tým čo si tu linkol tak z toho skutočný herný počítač nikdy nebude. Ak máš chuť skutočne hrať a nie len živoriť s tým, že budeš hľadať riešenia ako z minimálnych fps spraviť viac, musíš sa riadne zamyslieť nad takouto investíciou (chceš to predsa na pár rokov).

Dodaj sem presný popis komponentov tvojho terajšieho PC a mi zvážime čo sa dá zakomponovať do toho nového. Možno by bolo pre teba riešením aj len nájsť nejakú forma vylepšenia s tým, že použité veci, by si vedel v budúcnosti použiť do nového PC (vzhľadom k rozpočtu). Porozmýšľaj a dodaj potrebné veci.
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
zima
Mistr Yoda
Mistr Yoda

Příspěvekod frydas » 25 led 2017, 12:06

Z toho PC je podle mě fakt možný použít jen to HDD, prosím tě čti to pořádně :) já tam napsal, že integrovanou grafárnu, nebo tu starou bych použil jen dočasně, třeba na měsíc, než bych došetřil, potom by letěla :)

http://leteckaposta.cz/174254980 -- tady by mělo být asi vše potřebné, jinak bedna je rovněž nepoužitelná, jednou jsme trošku zuřil a ukopl jí bok. Myslím si, že v tomto starém pc je problém už i základovka :)
Obrázek[/url]

frydas
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod S3L3BRYT4K » 25 led 2017, 15:41

Pokud bys chtěl hrát CS:GO, tak grafika je dostačující. CS:GO využívá primárně CPU a ne VGA (GPU)
Zatím bych tam strčil starou a šetřil na novou. Tahle by ještě unesla i GTA V apod.

i5 7500 Kaby Lake
Kdybys chtěl ušetřit víc, tak bych tam dal nějaký Skylake.
Obrázek
S3L3BRYT4K
Kazatelův učeň
Kazatelův učeň

Příspěvekod frydas » 25 led 2017, 16:41

takhle se mi to celkem i líbí, říkáš, že dočasně se tedy dá použít i ta moje stará grafická karta ? popř. skylake by jsi volil jakej ? já totiž moc nevím, jakej je reálnej rozdíl mezi těma dvěma generacema procesorů, co jsem četl na netu, tak moc ne, ale radši se optám.
Obrázek[/url]

frydas
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod S3L3BRYT4K » 25 led 2017, 17:11

Moc velký rozdíl tam není. Jen má větší takt, ale když kupuješ nový počítač, tak se podle mě vyplatí spíše Kaby Lake než Sky Lake

Levnější Kaby Lake:https://www.czc.cz/intel-core-i5-7400/204097/produkt

Sky Lake stojí skoro stejně (5400 Kč)
Obrázek
S3L3BRYT4K
Kazatelův učeň
Kazatelův učeň

Příspěvekod GSTeeZee » 06 úno 2017, 13:46 VIP

Neaktívna Téma, považujem za vyriešené.
GTA:SA-MP Administrátor [REDNECK] - 05.12.2018 - až do zrušenie serveru
Najlepší PC Support za mesiac Marec a Júl (2k17)
GSTeeZee
Sponzor
Sponzor

Zpět na Vyriešené topicy