Vše ohledně kategorie serverů: JailBreak Servery

Aplikovaná pojmologie v praxi aneb bazén bez vody

Příspěvekod CLieR » 27 kvě 2017, 19:45

Drahý čtenáři,

dovoluji si tímto zde otevřít diskusi na téma: Jak říkat bazénu aneb je v něm opravdu voda?

Dnes, tj. 27. 5. 2017 jsem byl vokálně upozorněn adminem ITKnedlík na serveru JB 4, mapa jail_anka_v1 v 20:27 hodin, že můj příkaz, který zněl:
"Máte pět vteřin na to skočit do vody"
nebyl jasný a srozumitelný.

Situace: 1 TT(který předtím vyhrál výhodu) byl již v jedné z těch loužiček před dvěma vyvýšenými místy, které na zmíněné mapě jsou. Další 2 TT byli na stejné straně vyvýšené plochy.
Můj rozkaz "Máte pět vteřin na to skočit do vody" pro ty, kteří byli na vyvýšené ploše, znamenal, že mají buď:
a) slézt po žebříku a skočit do jedné z louží, či do nedalekého bazénu,
b) skočit z vyvýšené plochy do jedné ze dvou louží (v první již stál TT, kt. vyhrál výhodu, tzn. mohl by efektivně zabránit komukoli skočit do ní)
c) skočit do bazénu (pokud byl hráč šikovný, šlo obskočit louže a skočit rovnou do bazénu)

Jeden z TT zvolili možnost b), druhý zvolil možnost c).

Následně jsem byl upozorněn, že zde nejsme v reálném životě a bazén se nerovná vodě, tudíž jsem měl zabít toho, který zvolil možnost c) s tím, že admin je zde od toho, aby hráčům vysvětloval pravidla a znovu jsem byl upozorněn, že toto není reálný život, a odjakživa se bazénu říká bazén a loužím louže.

Nemohu si pomoci, ale stále se domnívám, že hru určuje Simon v mantinelech, které mu tvoří pravidla, nikoli admin samotný. Nemluvě o tom, že v bazénu bezpochyby voda je a skoro si dovoluji říct, že více lidé, tedy hráčů, to vnímá spíše jako já, nikoli jako admin, dle něhož nelze podřadit bazén "skočte do vody".

Nejde mi vůbec o jednání admina - to bylo, zdá se mi, v souladu s jeho pravomocemi, jakožto spíše o zamyšlení se nad tím, zda by nebylo pro všechny strany, tj. pro
a) hráče,
b) simona,
c) adminy

lepší, kdyby se nevymýšleli podobné nesmysly a byli bychom vůči sobě spíše benevolentní než naopak, protože pakliže nikoli a my se rozhodneme jít cestou striktního slovíčkaření (které je, mimochodem, rozhodně nežádoucí, dle mého), obereme sami sebe o to nejdůležitější, tj. o požitek ze hry samotné, který by měl, myslím si, vyvěrat především ze společných her.

Nemohu ani uznat argumentaci admina, že "co bychom dělali, kdyby si každý začal říkat všemu nějak jinak", neboť zde se bezpochyby o takový problém nejedná - bazén obsahuje vodu.

Uvítám Vaši diskuzi, mrzí mě to :| :o
Filosofie.
CLieR
Zkušený
Zkušený

Aplikovaná pojmologie v praxi aneb bazén bez vody

od Rumcajz » 27 kvě 2017, 19:45

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Aplikovaná pojmologie v praxi aneb bazén bez vody

Příspěvekod Ven0m » 27 kvě 2017, 19:54

dneska jsem zažil něco podobného, admin v mini chatu mi psal, že na 1.6 když řeknu "pustíte klavesnici" tak nemůže hráč boxnout protože v základu hry je nastaven box na enter a tudíž pokud hráč boxne, bere se to tak, že použil enter (klavesnici) :D

plně s tebou souhlasím, dokud ten bazén není prázdný, není co řešit :D
Obrázek
Ven0m
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Knedlajs » 27 kvě 2017, 20:56 VIP

Začnem odspodu.

1.) Na 1.6 a na CS:GO sú rovnaké pravidlá, ako som už dnes písal do mini-chatu. Len situácie sú iné. Ak povie Simon: "Pustite klávesnicu.", tak môžeš boxovať.

2.) Samozrejme, že ide o pôžitok z hry. Veď o tom predsa JB je. Aby sme si ho užili. No s mierou. Akonáhle som sa pripojil na server a začul hlas pána ClieRa, mal som divný pocit. A odpoveď prišla od väzňov: "Knedlík buď naňho mierny, je opitý."
Nevravím, že to bolo presne takto, ale vystihuje to. A keďže ja som mierny vždy a nielen vtedy, keď niekto nie je triezvy, tak mi to ani písať nemuseli. To, či mal daný hráč vypité som nezisťoval a absolútne ma to nezaujímalo. Avšak po celý čas dával Simon (ClieR) nejasné príkazy. Na čo bol upozornený. Simon má dávať jasné a zrozumiteľné príkazy. Nie oznamovacie vety, čo pomerne často ClieR využíval. A toto len vyvrcholilo na tých vežičkách.

3.) Neviem, či ma ClieR dostal svojimi zaujímavými "príkazmi", alebo som bol len skrátka unavený po celom dni. Je možné, že keďže som zvyknutý v kuse počúvať ako Simoni hovoria: "Skočíte do vodičky.", tak mi prišlo, že slová vodička a voda sú to isté. Bohužiaľ ako vidíme, nie sú. Za to máš moje ospravedlnenie.

4.)
CLieR píše:Následně jsem byl upozorněn, že admin je zde od toho, aby hráčům vysvětloval pravidla

Nie. Pýtal si sa, či je to v pravidlách a ja som ti povedal len to, čo si už dávno vedel. Že v pravidlách nie je všetko. A od toho sú tu Admini.
Knedlajs
Spamer Veterán
Spamer Veterán

Příspěvekod odyseenko » 28 kvě 2017, 08:46 VIP

Ahoj.

Poviem ti svoj názor ako JB admin, ktorý hraje JB už dlhú dobu a ktorého by si si mohol pamätať ešte bez práv ;)

Na tej mape som pochopil, že tí hráči boli na vežiach. Správne. Mali skočiť do vody. Hopla!
CLieR píše:Drahý čtenáři,

dovoluji si tímto zde otevřít diskusi na téma: Jak říkat bazénu aneb je v něm opravdu voda?

Dnes, tj. 27. 5. 2017 jsem byl vokálně upozorněn adminem ITKnedlík na serveru JB 4, mapa jail_anka_v1 v 20:27 hodin, že můj příkaz, který zněl:
"Máte pět vteřin na to skočit do vody"
nebyl jasný a srozumitelný.

Do piatich sekúnd musia skočiť do vody. Do najbližšej vody. Teda nie bazén, ale tie kaluže pod vežou. Simonove príkazy majú plniť priamou cestou a bez zdržovania. Prakticky áno, tá voda v bazéne by sa tiež mohla brať, ale ako vravím, je to dosť nekonkrétny príkaz.
...Úprimný, jak nikdy predtým,
sú 4 ráno a ja nespím,
v aute celá moja banda, vonku svetlo, ako za dňa
a to sme len v polke cesty...

Svet sa rúti do prdele. Tak sa pripútajme a užime si jazdu!

Posledný mohykán Jailbreaku...
odyseenko
CS 1.6 Admin
CS 1.6 Admin

Příspěvekod Fapi » 28 kvě 2017, 09:55

odysee píše:Do piatich sekúnd musia skočiť do vody. Do najbližšej vody. Teda nie bazén, ale tie kaluže pod vežou. Simonove príkazy majú plniť priamou cestou a bez zdržovania. Prakticky áno, tá voda v bazéne by sa tiež mohla brať, ale ako vravím, je to dosť nekonkrétny príkaz.

když na to mají 5 vteřin tak je snad jedno do jaké vody skočí když to stihnou do pěti sekund, nemyslíš ?

e.Awee: K tomuhle můžu jen říct, že jsem ZÁSADNĚ PROTI, když Simon dává nějaký čas navíc a porušuje tak pravidla. Příkazy se mají plnit přímo a bez zdržování a když někdo řekne že mají 20 vteřin na to dojít do klece nebo podobně, hodil bych ho o zem, až by si rozbil hlavu a pomalu vykrvácel se svým tupým mozkem na podlaze..
Takové příkazy chápu jako vstřícný krok pro pomalejší hráče. Někomu třeba trvá než pochopí co že to po něm Simon vlastně chce. Nebo v tomto případě, se může na skok rozeběhnout a nemusí skákat z místa. Budiž. Rozhodně však nedovolím hráči jít do klece a před ní se zastavit s tím, že má ještě 18 vteřin na splnění příkazu, nebo že si ve zbývajícím čase odskočí do bazénu. Ne.
Co můžeš udělat dnes, odlož na pozítří, ať máš dnes a zítra volno.
Fapi
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod Awee (cti ejvi) » 28 kvě 2017, 13:15

CLieR píše:"Máte pět vteřin na to skočit do vody" pro ty, kteří byli na vyvýšené ploše, znamenal, že mají buď:
b) skočit z vyvýšené plochy do jedné ze dvou louží (v první již stál TT, kt. vyhrál výhodu, tzn. mohl by efektivně zabránit komukoli skočit do ní)
c) skočit do bazénu (pokud byl hráč šikovný, šlo obskočit louže a skočit rovnou do bazénu)

a) to být nemůže, protože příkazy dle pravidel se mají plnit přímo a bez zdržování. Kdyby hráč šel napřed na žebřík a poté až do vody, toto pravidlo by porušil. Je to stejný jako kdyby si je poslal po otevření cel do klece a oni šli ven z areálu a přes fotbal, bazén a jiné atrakce, teprve šli do klece. Hru sice tvoří Simon, ale ani ty ani Simon nemáte právo porušovat nebo měnit pravidla.

B je správně. Jedná se o atrakci, kterou tvoří 2x start (věž, věžička, ..) a 2x cíl (vodička, loužička, voda, ..) a princip atrakce je jednoduchý, dostat se z bodu A do bodu B. Ze startu do cíle.

Kdybych tady chtěl aplikovat základní pravidla JB, což nechci, znova bych upozornil na povinnost plnit příkazy přímo a bez zdržování. Místo aby si skočil do vodičky která je blíže (fakticky součást atrakce), půjdeš do vodičky (bazén), která je dále (fakticky úplně jiná atrakce). Ale jak jsem psal, na to upozorňovat nebudu.
Hlavní argument budiž fakt, že to tak prostě je a měnit se to v dohledné době nebude.

CLieR píše:Nemohu si pomoci, ale stále se domnívám, že hru určuje Simon v mantinelech, které mu tvoří pravidla, nikoli admin samotný.

A přesně tyhle mantinely o kterých mluvíš, si sám porušil. Dal si vězňům příkaz skočit do vody a jako možnost jim nabízíš sejít po žebříku, doběhnou k bazénu a skočit tam. Jedná se o přímé porušení pravidel, protože v takovém případě by hráč příkaz nesplnil přímo a bez zdržování. Má skočit do vody, tak hned teď co nejdříve tak musí učinit.
Věčně nám z cizejch zadků boty koukaj ven, ještě se ukloníme než tam zalezem. Možná, že je tam teplo, ale hlavně smrad. Já se nechci klanět, já chci rovně stát...
Awee (cti ejvi)
CS 1.6 Admin
CS 1.6 Admin

Příspěvekod Hoover » 28 kvě 2017, 18:11 VIP

Awee (cti ejvi) píše:a) to být nemůže, protože příkazy dle pravidel se mají plnit přímo a bez zdržování. Kdyby hráč šel napřed na žebřík a poté až do vody, toto pravidlo by porušil. Je to stejný jako kdyby si je poslal po otevření cel do klece a oni šli ven z areálu a přes fotbal, bazén a jiné atrakce, teprve šli do klece. Hru sice tvoří Simon, ale ani ty ani Simon nemáte právo porušovat nebo měnit pravidla.

Neplatilo niekedy dávno v minulosti, že najpriamejšia cesta je tá najbližšia, ktorá ti nespôsobí dmg? Pokiaľ si predstavíš mapu ako jail_xmf či crime, tak pokiaľ máš zákazy, tak buď zídeš dookola (xmf, crime) alebo proste zoskočíš (crime), to ale nemáš garantované, že ti simon doplní.
Takto zoskokom riskuješ smrť lebo sa netrafíš, keď hraješ na istotu umrieš lebo zdržuješ. Trocha meaningless, nemyslíš?
Hoover
Spamer
Spamer

Příspěvekod Knedlajs » 28 kvě 2017, 18:30 VIP

Hoover píše:Takto zoskokom riskuješ smrť lebo sa netrafíš, keď hraješ na istotu umrieš lebo zdržuješ. Trocha meaningless, nemyslíš?

Ale o tom predsa tá atrakcia je. Má vyradiť z hry tých hráčov, ktorí sa do tej vodičky netrafia... :roll:
Knedlajs
Spamer Veterán
Spamer Veterán

Příspěvekod Hoover » 28 kvě 2017, 18:39 VIP

ITKnedlik píše:
Hoover píše:Takto zoskokom riskuješ smrť lebo sa netrafíš, keď hraješ na istotu umrieš lebo zdržuješ. Trocha meaningless, nemyslíš?

Ale o tom predsa tá atrakcia je. Má vyradiť z hry tých hráčov, ktorí sa do tej vodičky netrafia... :roll:

Jedna veta mi v tom topicu ušla, už má zrazu iný zmysel
Hoover
Spamer
Spamer

Příspěvekod CLieR » 28 kvě 2017, 18:58

Awee (cti ejvi) píše:
CLieR píše:"Máte pět vteřin na to skočit do vody" pro ty, kteří byli na vyvýšené ploše, znamenal, že mají buď:

a) to být nemůže, protože příkazy dle pravidel se mají plnit přímo a bez zdržování. Kdyby hráč šel napřed na žebřík a poté až do vody, toto pravidlo by porušil. Je to stejný jako kdyby si je poslal po otevření cel do klece a oni šli ven z areálu a přes fotbal, bazén a jiné atrakce, teprve šli do klece. Hru sice tvoří Simon, ale ani ty ani Simon nemáte právo porušovat nebo měnit pravidla.

B je správně. Jedná se o atrakci, kterou tvoří 2x start (věž, věžička, ..) a 2x cíl (vodička, loužička, voda, ..) a princip atrakce je jednoduchý, dostat se z bodu A do bodu B. Ze startu do cíle.

Kdybych tady chtěl aplikovat základní pravidla JB, což nechci, znova bych upozornil na povinnost plnit příkazy přímo a bez zdržování. Místo aby si skočil do vodičky která je blíže (fakticky součást atrakce), půjdeš do vodičky (bazén), která je dále (fakticky úplně jiná atrakce). Ale jak jsem psal, na to upozorňovat nebudu.
Hlavní argument budiž fakt, že to tak prostě je a měnit se to v dohledné době nebude.

CLieR píše:Nemohu si pomoci, ale stále se domnívám, že hru určuje Simon v mantinelech, které mu tvoří pravidla, nikoli admin samotný.

A přesně tyhle mantinely o kterých mluvíš, si sám porušil. Dal si vězňům příkaz skočit do vody a jako možnost jim nabízíš sejít po žebříku, doběhnou k bazénu a skočit tam. Jedná se o přímé porušení pravidel, protože v takovém případě by hráč příkaz nesplnil přímo a bez zdržování. Má skočit do vody, tak hned teď co nejdříve tak musí učinit.

Tohle je přece úplný nesmysl - já dávám naschvál takový rozkaz, který umožňuje zvolit několik možných způsobů vyřešení, abych procvičil přemýšlení těch hráčů - aby vyhrál ten, jenž je nejšikovnější/nejnápaditější.

Pokud se JB pusunul do takového stadia, kde je naopak vítané, aby všichni šli téže cestou stejnou rychlostí a levá, pravá, ztrácí ta hra z větší části smysl.

Samozřejmě to respektuju, pokud to tak nyní je nastavené.
Filosofie.
CLieR
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod odyseenko » 28 kvě 2017, 19:05 VIP

Špecifikuj, prečo týmto smerom hra stráca zmysel.
...Úprimný, jak nikdy predtým,
sú 4 ráno a ja nespím,
v aute celá moja banda, vonku svetlo, ako za dňa
a to sme len v polke cesty...

Svet sa rúti do prdele. Tak sa pripútajme a užime si jazdu!

Posledný mohykán Jailbreaku...
odyseenko
CS 1.6 Admin
CS 1.6 Admin

Příspěvekod Fapi » 29 kvě 2017, 16:58

Awee píše: K tomuhle můžu jen říct, že jsem ZÁSADNĚ PROTI, když Simon dává nějaký čas navíc a porušuje tak pravidla. Příkazy se mají plnit přímo a bez zdržování a když někdo řekne že mají 20 vteřin na to dojít do klece nebo podobně, hodil bych ho o zem, až by si rozbil hlavu a pomalu vykrvácel se svým tupým mozkem na podlaze..
Takové příkazy chápu jako vstřícný krok pro pomalejší hráče. Někomu třeba trvá než pochopí co že to po něm Simon vlastně chce. Nebo v tomto případě, se může na skok rozeběhnout a nemusí skákat z místa. Budiž. Rozhodně však nedovolím hráči jít do klece a před ní se zastavit s tím, že má ještě 18 vteřin na splnění příkazu, nebo že si ve zbývajícím čase odskočí do bazénu. Ne.

Ahaa takže když simon pošle někoho na kz a řekne mu že na vyskákání má 20 sekund tak taky porušuje pravidla ? Já jsem tenhle příkaz občas používal po vzpouře, hráčí se pohybovali všude po mapě ty jim řekneš at jdou do boxu, když už si myslíš že nikdo nepříjde tak dáš par reakcí a pak ti zničeho nic příjdou do boxu. proto jim radši vymezím čas do kdy to mají stihnout a je to ...

Takže nemůžu věznům dát zbran kvůli aimu atd. nebo poslat je na ct zónu např. kvůli atrakci, je to totiž porušování pravidel. napíšeš určite něco jako to je něco jíného a další ty tvoje řeči, ale není porušování pravidel jako porušování pravidel ...

e.Awee: První odstavec je naprosto v pořádku, taky jsem psal že to beru pro pomalejší hráče. Nemůže však hráč před klecí zastavit a čekat, nebo jít jinudy než přímou cestou, protože má 20 sekund na to aby přímou cestou a bez zdržování došel do klece.
Druhý odstavec už je něco jiného. Došly ti argumenty tak jen plácáš nesmysly.
Co můžeš udělat dnes, odlož na pozítří, ať máš dnes a zítra volno.
Fapi
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod JimCarry » 29 kvě 2017, 22:38 VIP

Awee (cti ejvi) píše:

Len by som sa rád uistil. Takže keď väzňov postavím pred nejakú atrakciu (povedzme , opičiu dráhu na braziliane) a následne poviem "prvý na konci prežíva, mám právo automaticky zabiť každého, kto tú atrakciu začne plniť bez podvádzania?

e.Awee: Nevěřím že píšeš takovou sračku, zrovna ty co balancuješ na hraně zrušení za neprofesionální chování. Psal jsem výše z čeho je složená atrakce. Totéž platí i tady. Je však jednodušší si z textu vzít jen něco a to pak hloupě okomentovat, viď?
あなたがこの文章を翻訳しようとしているなら、あなたは同性愛者です

Ľudia sú ako stromy. Keď ich prerežeš motorovou pílou, zomrú.
JimCarry
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Knedlajs » 29 kvě 2017, 23:05 VIP

Teraz už ale zachádzate do slovíčkarenia...
Knedlajs
Spamer Veterán
Spamer Veterán

Příspěvekod Awee (cti ejvi) » 30 kvě 2017, 08:19

Nevím v čem hledáte problémy..

Simon řekne, že máte 20 vteřin na doběhnutí do klece. To znamená, že máte 20 vteřin na to, doběhnout přímou cestou a bez zdržování do klece. Nesmíte jít jinam ani se zastavit a stát.

Simon řekne, že máte 20 vteřin na vyskákání KZ. To znamená, že máte 20 vteřin na to, přímou cestou a bez zdržování splnit atrakci. Nesmíte jít jinam, nesmíte ji obejít, atp.
Věčně nám z cizejch zadků boty koukaj ven, ještě se ukloníme než tam zalezem. Možná, že je tam teplo, ale hlavně smrad. Já se nechci klanět, já chci rovně stát...
Awee (cti ejvi)
CS 1.6 Admin
CS 1.6 Admin

Další

Zpět na JailBreak Servery