Zde můžete najít rady a návody k Minecraftu.

problém s javou

Příspěvekod Adam108 » 09 čer 2013, 10:44

Takže, hraju často s kamarády MC přes hamachi. Nedávno jsem si chtěl na server přidat pluginy, takže jsem si stáhnul server od craftbukkitu. Dělal jsem to přesně podle návodu, nefungovalo to, a tak jsem přeinstaloval javu, jak se tam psalo. Problém se nevyřešil. To je mi ale poměrně jedno že na serveru nejdou pluginy, to nějak přežiju. :)
Problém je ten, že potom co jsem si odinstaloval javu, která tam byla už když jsem PC koupil a nainstaloval tam staženou, tak když hraju MC tak mi bere až 50% CPU a počítač topí jak ústřední topení. Nevíte jak to vyřešit? :)
Bývalý admin CS 1.6 sekce PUBLIC ALL.
Adam108
Pokročilý
Pokročilý

problém s javou

od Rumcajz » 09 čer 2013, 10:44

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: problém s javou

Příspěvekod PajaS » 18 čer 2013, 21:26

No nevím co má java společného s procesorem, ale MInecraft většinou bere 50% z CPU. Ze 2 pc a 1 noťasu co mám mi to bere neustále 50% a nic mi netopí. Jinak, je možné, že jsi stáhnul aktualizovanou verzi Javy, která prostě klade větší nároky na pc a na hru, tudíž se procesor začíná zahřívat. Jestli máš třeba PC zaprášené (zevnitř, ne z venku), zkus vysát (většinou zahříváni procesoru způsobuje právě prach). Pokud ne a umíš s biosem, tak vlez do biosu a změn podmínky regulace otáček chladiče. Většinou jsou podmínky pro chlazení nastavené tak, že se ti otáčky zvýši až např. při 65% nebo některé fungují na teplotu. Zkus sem prosím hodit foto s tvými teplotami pc. Použij program SpeedFan (tedy pokud tvoje základová deska kompatibilní s tímto programem) pokud nebude, použij CPU-Z a následně GPU-Z (může být taky problém s grafikou). No pošli foto a poté budeme pokračovat :)
Zatím přeji hodně zdaru
ObrázekS. Admin RC||ObrázekMC Supp. kapitan||ObrázekPC Support||ObrázekMC EM - RC||
ObrázekFB Admin
Obrázek
Obrázek
Obrázek
PajaS
Drbna
Drbna

Příspěvekod Adam108 » 19 čer 2013, 10:03

Díky moc :) Naštěstí mi komp už přestal tolik topit a už se to zdá být ok. Já mám poítač hodně zasviněný, měl bych ho asi dát do servisu jak po hardwerové tak po softwerové stránce. Jak jsi říkal, zdá se mi totiž, že mám větrák docela dost zaprášený.

můžete LOCK, pokud se vyskytnou nějaké další problémy, tak sem napíšu. Jense musím dokopat k tomu, abych dal PC do servisu :D
Adam108
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod PajaS » 19 čer 2013, 20:00

Myslím, že kvůli čištění od prachu je zbytečné dávat pc do servisu. V jednom takovém servisu pracuj, a moc takových tam není, protože za vyčištění a práci na tom pc si bereme okolo 500,- a vše probíha tak, že to vyšrubuješ, párkrát do toho foukneš (sem tam i stlačeným vzduchem), doděláš štětečkem a máš to. Jediné, v čem máš jistotu, tak že když ti to rozbijeme, tak ti uhradíme plnou částku, protože to máš pojištěné. Ale opravdu rozbít PC tím že ho čistíš snad ani nejde..:D jinak..po softwarové stránce. Jestli máš namysli boot PC (reinstall), tak to máš další 500,- navíc. Takže reinstall je lepší také doma. Nic víc nepotřebuješ a ušetříš na tom spoustu peněz :) věř mi, radím ti dobře.
ObrázekS. Admin RC||ObrázekMC Supp. kapitan||ObrázekPC Support||ObrázekMC EM - RC||
ObrázekFB Admin
Obrázek
Obrázek
Obrázek
PajaS
Drbna
Drbna

Příspěvekod Adam108 » 19 čer 2013, 20:52

Zeptám se kamaráda mé matky které je ajťák :D :D (pokud se k tomu dokopu :D)
Adam108
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod PajaS » 20 čer 2013, 15:33

Nebo :D to už záleží na tobě :) :D ale jako takové věci není od věci se naučit sám :) hodí se ti to do života.
Zatím přeji, ať pc dopadne dobře :)
ObrázekFB Admin
Obrázek
Obrázek
Obrázek
PajaS
Drbna
Drbna

Příspěvekod lololama » 20 čer 2013, 16:12

vyriešené

L
bývaly