• Stránka 1 z 1
[vyřešeno] svchost.exe a wuaulct.exe zatezuji pc
Zdravím,
moj windows je: win xp
32 bit
-grafická karta nvidia.
verzia hry: steam
čo sa stalo?
- Začnem od včerajška, včera od takejto hodiny som tiež šiel na pc, a chcel isť hrať CS 1.6, v pohode som išiel spustil si cfg s fps_override 1 a inými prikazmy na zvýšenie fps. ( Super unlocklo mi to z locku 100 ako je default na steam na nejakých 1300 až 1500fps )
Dnes ráno o 9 hodine som znovu zapol počítač a counter strike 1.6, všetko som zopakoval zapol cfg a fps boli locklé na 75 fps, a nejde ani napriek príkazom unlock na tých 100+
-neviem si poradiť s tým ako to unlocknúť , skúsal som aj vertikálnu synchronizáciu v grafickej karte len neviem či správne
Ďakujem všetkým za rady
moj windows je: win xp
32 bit
-grafická karta nvidia.
verzia hry: steam
čo sa stalo?
- Začnem od včerajška, včera od takejto hodiny som tiež šiel na pc, a chcel isť hrať CS 1.6, v pohode som išiel spustil si cfg s fps_override 1 a inými prikazmy na zvýšenie fps. ( Super unlocklo mi to z locku 100 ako je default na steam na nejakých 1300 až 1500fps )
Dnes ráno o 9 hodine som znovu zapol počítač a counter strike 1.6, všetko som zopakoval zapol cfg a fps boli locklé na 75 fps, a nejde ani napriek príkazom unlock na tých 100+
-neviem si poradiť s tým ako to unlocknúť , skúsal som aj vertikálnu synchronizáciu v grafickej karte len neviem či správne
Ďakujem všetkým za rady

-
Trevis158 - Amatér
[vyřešeno] svchost.exe a wuaulct.exe zatezuji pc
A uz jsi vyzkousel treba tohle? 

-
Rumcajz - Patriot
Re: Lock fps
- Ospravedlnujem sa, už to je vyriešené no mám jeden ďalší problem tak to nebudem písať do novej témy ale sem.
Znovu:
*WIN XP
*32bit
PROBLEM?
-môj problém spočíva v tom, že už dlhšiu dobu keď zapnem počítač tak po nejakej dobe sa mi stane
- procesy svchost.exe a wuaulct.exe zaberajá okolo 100k kb a potom mám výkon procesora 85% až 100% čo je problém lebo mi začne vždy všetko lagovať strašne a musím tie procesy deletnúť, potom je všetko okej, no keď vypnem svchost.exec tak nejde mi zvuk.
-mojou cestou by som veľmi chcel aby som nemusel mať výkony procesora 100%percentné, a tie 2 procesy aby nezaberali toľko.
PS: Spolužiak má tiež win xp, a presne tento istý problém má, len mu tie 2 programy zaberaju 200K kb.
Znovu:
*WIN XP
*32bit
PROBLEM?
-môj problém spočíva v tom, že už dlhšiu dobu keď zapnem počítač tak po nejakej dobe sa mi stane
- procesy svchost.exe a wuaulct.exe zaberajá okolo 100k kb a potom mám výkon procesora 85% až 100% čo je problém lebo mi začne vždy všetko lagovať strašne a musím tie procesy deletnúť, potom je všetko okej, no keď vypnem svchost.exec tak nejde mi zvuk.
-mojou cestou by som veľmi chcel aby som nemusel mať výkony procesora 100%percentné, a tie 2 procesy aby nezaberali toľko.
PS: Spolužiak má tiež win xp, a presne tento istý problém má, len mu tie 2 programy zaberaju 200K kb.
-
Trevis158 - Amatér
<nesmysl>
"Nie je možné poraziť človeka, ktorý sa nikdy nevzdáva." - Babe Ruth.
Ex CS1.6 Admin -> 27.11. 2020 -> 1.8.2024
Ex CSGO Admin -> 19.3. 2022 -> 26.9.2022
Ex CS1.6 Admin -> 27.11. 2020 -> 1.8.2024
Ex CSGO Admin -> 19.3. 2022 -> 26.9.2022
-
LuckONE - Mistr Yoda
Máš 2 možnosti:
- Provést antivirový test
- V případě, že test nic nenajde zakázat určité služby
- Otevři si Správce úloh, a tam si otevři část Procesy.
- Úplně nahoře klikni na Zobrazit > Vybrat sloupce > přidej tam PID.
- Teď zjisti PID toho svchost.exe, který ti zatěžuje PC.
- Jakmile ho budeš mít, zmáčkni klávesy Start + R > napiš tam cmd > Ok.
- Otevře se ti příkazový řádek, do něj napiš: tasklist /svc
- Chvilku počkej a ukáže se ti důležitý seznam. V něm si najdi ten svchost.exe jehož PID odpovídá tomu ze Správce úloh.
- Vpravo od něj jsou vypsány všechny služby, které pod tím procesem běží. Jednu z nich musíš vypnout. Pokud je mezi nimi wuaserv, postupuj dál, jestliže ne, tak je pro jistotu vyfoť a pošli sem.
- Zmáčkni Start + R > napiš tam services.msc > Ok
- Otevře se ti seznam služeb, v něm si najdi službu Windows Update, klikni na ni pravým > Vlastnosti.
- Ujisti se, že její název je wuaserv, pokud ano, tak tu službu zastav (jestliže ne, hledej dál, je možné, že to bude něco jako Windows Update Automatic Update Client).
- Podívej se do Správce úloh. Pokud je vše zase OK, tak ještě nastav Typ spouštění: Zakázáno.

-
useless - CS 1.6 Support kapitán
• Stránka 1 z 1