Zde můžete najít rady a návody k CSku.

[Vyřešené] Problémy s hraním na serverech Gamesites

Příspěvekod F3N0M3N » 16 pro 2017, 19:18 VIP

Zdravím,

od toho, co jsem přijel z intru domů tento pátek, mě trápí neustále stejný problém na serverech Gamesites.
Netvrďte mi prosím, že se jedná o mou chybu, já se svým počítačem ani cskem nic nedělal...

Problém: Vždy, když se připojím na furien server Gamesites (jakýkoliv, nezávislé na počtu lidí apod.), tak se mi to začne sekat a ping mi vyskakuje až na hodnoty 150, ale občas se to děje i v případě, že se drží na nižších číslech. Začínám se zpomalovat až občas zastavovat při letu za furiena nebo při gstrafe za CT. Přitom například fpska mám na sebe skoro pořádku, pořád 150-300. Avšak občas z ničeho nic také spadnou přesně na 80 a opět se vrátí (odhadem 1x za 2kola v průměru). Ovšem to nemá moc vliv na to zpomalování, o kterém jsem mluvil, to se stává i v případě, že mi drží na vyšších hodnotách.
--> Ano, teď můžete namítnout, že mám problémy s připojením, a proto se mi to seká a mám vysoký ping, ale pozor prosím...

V případě, že se připojím na furien konkurenčního nebo nějakého zahraničního portálu, problém je ihned pryč a vše mi jde jako pár dní zpět i na gamesites.
:!: Další věc je, že když se připojím na jiný mód na Gamesites, tak problém odchází, zkoušel jsem například surf nebo hide n seek, kde vykonávám téměř identické pohyby a tam mám ping v pořádku (15-50) žádné lagy ani dropy fps na 80.
--> Zkoušel jsem tedy snížit fps_max na 131 jako na surfu, ale problé mstejně přetrvával.

Díky za veškerou pomoc.
YouTube: ByF3N0M3N
https://www.youtube.com/user/ByF3N0M3N
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

[Vyřešené] Problémy s hraním na serverech Gamesites

od Rumcajz » 16 pro 2017, 19:18

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Problémy s hraním na serverech Gamesites

Příspěvekod Goro321 » 16 pro 2017, 19:44

Myslím si že tady ti neporadí .. Máme s jedním frajerem stejnej problém a do teď se to řeší .. Asi se na to vykašlali :D
Goro321
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvekod F3N0M3N » 16 pro 2017, 23:44 VIP

Hezké :)

Ještě bych rád doplnil ,že problémy dělá i myš, to je to zpomalování u strafování apod. ona se občas jakoby z ničeho nic úplně přetočí (není problém v ní, opět jiný server a je to v pořádku), takže by mělo být OK i nastavení.

Schválně jsem si stáhnul úplně defaultní config apod., ale nepomohlo to.
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod Goro321 » 17 pro 2017, 12:32

přesně takhle to mám i já akorát že nemám to s myší no .. jen na F1 co jsem zkoušel to blbne :D jinak všude ok
Goro321
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvekod selisheeno » 17 pro 2017, 16:16 VIP

F3N0M3N píše:Hezké :)

Ještě bych rád doplnil ,že problémy dělá i myš, to je to zpomalování u strafování apod. ona se občas jakoby z ničeho nic úplně přetočí (není problém v ní, opět jiný server a je to v pořádku), takže by mělo být OK i nastavení.

Ahoj na myš skús do konzole napísať gl_vsync 0.
selisheeno
Mistr
Mistr

Příspěvekod F3N0M3N » 18 pro 2017, 15:59 VIP

Sm0ky píše:
F3N0M3N píše:Hezké :)

Ahoj na myš skús do konzole napísať gl_vsync 0.

Vyzkoušeno již několikrát, tohle bohužel není můj problém.
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod 21lukas03 » 22 pro 2017, 09:04

Goro321 píše:Myslím si že tady ti neporadí .. Máme s jedním frajerem stejnej problém a do teď se to řeší .. Asi se na to vykašlali :D

Ahoj, to ma mrzí, že to tak vidíš, pokiaľ máš pocit, že sa k tvojmu topicu support tým dlhšie nevyjadril alebo dlho čakáš na odpoveď tak stačí do daného topicu napísať: REFRESH! poprípade pridať nejaký doplňujúci popis. :)
Baguette-lukas2103
Baguette-lukas2103
Baguette-lukas2103
On to nevie tak pochopiť ako to ja chcem povedať
21lukas03
Spamer
Spamer

Příspěvekod 21lukas03 » 22 pro 2017, 09:15

Čo sa týka furien servera viacej hráčov s tým má problém, ja osobne sa nevyznám do nastavenia daného servera a teda sa neviem vyjadriť k spomínanému problému, na riešení však pracujem. :)
Baguette-lukas2103
Baguette-lukas2103
Baguette-lukas2103
On to nevie tak pochopiť ako to ja chcem povedať
21lukas03
Spamer
Spamer

Příspěvekod F3N0M3N » 22 pro 2017, 14:06 VIP

Tak to by mohl vědět Dwandy :D

Jinak nic doplňujícího asi nemám, zkoušel jsem různé ty příkazy pro spuštění, co jsem našel na internetu a může se to zdát lepší, ale musím si dát třeba citlibvvost myši ve hře i na 6 s mou myší 3200dpi a to jsem měl předtím pouze 1,2. Avšak se zase nedá vůbec strafovat a nemůžu se například skoro vůbec otočit úplně, což je pro furien mód poměrně žádoucí, naopak když se nějakých zbavím nebo něco, tak se ten pohyb může zdát lepší, ale jakmile dojdu do nějakého úhlu, tak se to prostě přetočí 10x tak rychleji a já se zastavím na místě.
Divné na tom prostě je hlavně to, že mi furien PŘED RESTARTEM úplně v klidu šel a "má postava" dělala přesně to ,co jsem dělal já s klávesnicí a myší....
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod F3N0M3N » 22 pro 2017, 23:34 VIP

Objevil jsem, že problém vycházení z FPS a nastavení k němu z hlediska rate, cmdrate a underrate nebo jak se třetí přesně nazývá...
Lehké řešení mi poskytly příkazy na myš, které se zadávají před spuštěním v nastavení steamu, nějakým způsobem ještě víc snížily sesnsitivitu myši, takže se mi tolik nestává, že se přetočím (i když jsem si ji v nastavení normálně musel zvýšit) musím říct, že stejně nemůžu pořádně strafovat, ale můžu už nabírat rychlost, když pouze lehce "strafuji", takže pořád nemůžu nikam naletět a kroužit tam jak holub a vyhýbat se tak kulkám protihráčů...
Nyní k mé úvodní větě... Ozval se mi jeden nejmenovaný člověk do soukromé zprávy, že je na serveru něco změněné, ohledně nastavení cmdrate. Právě, když jsem tyto hodnoty v konzoli začal navyšovat, tak hra začala lehoučce méně lagovat a stala se ta khratelnou, ovšem mě to zase po chvíli kickuje ze serveru, že něco "fake spamuji". (+ to stejné platí i pro to underrate nebo upderrate, nevím, ja kse tomu říká.
Konečné mini řešení k hraní přišlo, když jsem snížil fps na fps_max 150 (normálně mám fps_max 1000 a mám tak 120-350fps, podle místa počtů hráčů), v ten okamžik se hra přestala sekat o tkaových dobrých 50% a já měl šanci kamkoliv zabít nebo někoho vidět včas a zabít ho, jenže problém pořád a stále nezmizel. Jenže na rovinu, kdo chce být na furienu dobrý, mít 150fps a debilní lagy, kdy nemá šanci občas včas zahlédnout nepřítele nebo se prostě sám začne zatáčet do zdi??? To asi nikdo.
Údajně to má teda způsobovat nějaká ta změna nastaven ív serveru (já to 100% nevím, jen z doslechu). Tento problém má jen určitý počet hráčů, a tak by mě zajímalo, co tím vedení vlastně pozoruje? Proč se mi sem pořád nikdo z něj nevyjádřil nebo nevrátí nastavení tak, jak původně bylo? To jsou otázky, které si kladu já a lidi, kteří mi tento problém pomáhají vyřešit. Pokud chce vedení zamezit hráčům, kteří mají výhodu několikanásobně vyšších fps oproti jiným hráčům, proč se na serveru nenastaví fps lock jako na HNS nebo surfu speedrun, to by mi přišlo mnohem jednodušší, než hráčům lagovat hru a kazit ji. Navíc je na serverech stále spousta hráčů, které znám, s kterými jsem v kontaktu a vím ,že mají klidně 700FPS a takový problém je neprovází. Tak si říkám, co je tohle sakra za vtip?
Opět, abych někoho nenaštval, speciálně z vedení, bych rád upozornil, že tento problém přišel zcela sám. Jak jsem již výše zmiňoval se hrou jsem nic nedělal, žádná aktualizace windowsu apod. prostě nic ani instalace nějakých souborů nebo něco, možná stažený film z uložta :) Jak jsem tedy říkal, byl jsem mimo víkend v Praze na intru, kde nehraji, protože tam nemám myš ani klávesnici, mám tam pouze svůj notebook. Následně jsem přijel na víkend domů, zapnul CS 1.6 (úplně klasickým způsobem) a začal hrát furien, kde jsem se dozvěděl, že je restart. No dřív než jsem si toho vůbec všiml, jsem nemohl přehlédnout mé problémy, které jsem tady popisoval v tomto komentáři a několika předešlých.
A na úplný závěr bych opět upozornil, že to dělají pouze GAMESITES FURIEN SERVERY, například hide'n'seek a surf speedrun je dle mého vkusu v pořádku. Hlavně i furien servery jiných portálů reagují lépe, jenže ty nemám rád, ty jsem zapnul zcela z věděckých důvodů, abych si ověřil, jak bude hra reagovat tam...
Díky za veškerou pomoc a radu.
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod F3N0M3N » 07 led 2018, 10:38 VIP

bb bump bb
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod Ghast » 08 led 2018, 00:17 VIP

Zkus reinstall CSka. Řeší to spoustu problémů. Pokud jsi zkoušel zákl.cfg a nepomohlo tak dále nemám jinou radu. Kdybych něco dohledal dám ti vědět.
Ghast
Sponzor
Sponzor

Příspěvekod merlouska » 09 led 2018, 06:51

Rada, která nedává logiku, buď by byl problém na všech serverech nebo na žádném, takže reinstal cska je úplně kničemu a pokuď vím cfg ti také funguje na všech serverech tudíž kdyby byl problém v cfg byl by problém na každém server což není. :)
Kdyby to někoho zajímalo, tak nyní pracuji pro Travian Team jako Multihunter a Super Moderátor.
Nebyl jsem nejlepší, jsem nejlepší.
merlouska
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod F3N0M3N » 12 led 2018, 20:07 VIP

Reinstal nepomohl, zkoušel jsem jinou myš, klávesnici, wifi a dokonce i počítač do továrního nastavení. Možná je to lepší, ale zdaleka to není jako bývávalo...
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod byPoseidon » 12 led 2018, 20:55

1. Zapnout CSko
2. CTRL+ALT+DELETE
3. Procesy
4. Najděte hl.exe a klikněte pravým
5. Nastavit prioritu - Podprůměrná nebo nízká

Nebo
-noforcemaccel -noforcemspd -noforcemparms -nomousegrab -nofbo -nomsaa -stretchaspect do konzole

Nebo
Bežte do options --> video a tam vypněte "wait for vertital sync" , nastavte si video rendering na openGL.

Nebo
Aktualizace ovladačů grafické karty
Aktualizace ovladačů myši a jiných polohovacích zařízení

Nebo

Knihovna - pravým na csko - vlastnosti - místní soubory - ověřit integritu mezipaměti hry.

Vyzkoušel jsi i tyto možnosti? :)
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
byPoseidon
Spamerův sluha
Spamerův sluha

Další

Zpět na Rady a návody