Zde můžete najít rady a návody k CSku.

[Vyřešené] střílení, přiliš černé stíny

Příspěvekod Lachty » 16 led 2018, 19:09

Ahoj, opět jsem se setkal zase s problémem, který OPĚT nikde není vyřešen, tak zkusím zde, třeba na něco přijdeme.
Mám několik problému:

1) Vlastním stolní počítač i5 7400, gtx 1060 3gb - při 100,5fps se mi hra seká, jde hrát, ale hrozně a jde to krásně vidět, jak je ten obraz prostě zpomalený. gl_vsync 0 mám

2) Mám problém s černými stíny na mapách například dust2 - na CT spawnu u těch krabic, v katech jak jsou ty tmavé rohy tak tam prostě nikoho nevidím, je tam černo jako v pytli :? rozlišení používám 1280 x 960 - openGL, fullscreen

3) Míření - Když střílím, tak mi zbraně nestřílí přesně doprostřed crossu, ale na horní čárku crossu, prostě nad střed, je to hrůza s tímhle aimit

S problémem č. 1 se potýkam už delší dobu, řeším to tím, že dám do konzole fps_max 999, override 1 a je to.
S problémem č. 2 se potýkám už dlouho, a už mě to štve, že umřu protože tam někdo kempí a já ho sakra nevidím :evil:
S problémem č. 3 jsem se začal potýkat dnes, po změně rozlišení na 2700x XXX nevim přesně kvůli zkoušce jestli tam ty stíny jsou - ne nebyly, bylo tam krásně vidět, ale jen na rozlišení 2700 x XXXX, ale na takovéhle rozlišení hrát fakt nebudu, kor když vidím jen 1/3 radaru a prsty na rukách (mám 24" BenQ monitor - s nastavením jsem si nehrál)
Obrázek
Lachty
CS 1.6 Admin
CS 1.6 Admin

[Vyřešené] střílení, přiliš černé stíny

od Rumcajz » 16 led 2018, 19:09

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: střílení, přiliš černé stíny

Příspěvekod useless » 16 led 2018, 19:22 VIP

1) Mezi 100 a vetsim poctem fps je dost znatelny rozdil. Celkem to odpovida tomu, co popisujes. Zvlast, kdyz z vetsiho poctu fps prejdes na tech 100. Pokud ale za kazdou cenu chces mit 100, tak svuj problem prvne nejak zfilmuj.

2) Zvys si v nastaveni hry Brightness a Gamma. Nebo si dej do cfg: brightness 999; gamma 3 a hru restartuj.
Taky si muzes pohrat s tim stejnym nastavenim i na monitoru.

3) Deje se to u vsech zbrani? Jestli hlavne u AK, tak je to v poradku.
Obrázek
useless
CS 1.6 Support kapitán
CS 1.6 Support kapitán

Příspěvekod Lachty » 16 led 2018, 20:33

useless píše:1) Mezi 100 a vetsim poctem fps je dost znatelny rozdil. Celkem to odpovida tomu, co popisujes. Zvlast, kdyz z vetsiho poctu fps prejdes na tech 100. Pokud ale za kazdou cenu chces mit 100, tak svuj problem prvne nejak zfilmuj.

2) Zvys si v nastaveni hry Brightness a Gamma. Nebo si dej do cfg: brightness 999; gamma 3 a hru restartuj.
Taky si muzes pohrat s tim stejnym nastavenim i na monitoru.

3) Deje se to u vsech zbrani? Jestli hlavne u AK, tak je to v poradku.

1) No když přijdu k pc, zapnu klasicky csko, tak mám 100,5fps. Laguje se to, přičemž to má být plynulé, jakmile je to nad 60 pokud se nepletu. Není to nějak extrémní problém, ale tak kdybyste věděli, tak sem s tím. (mě spíš zaráží že se to seká na 100fpsek :D proto musím používat fps_max a fps_override 1 aby se to nesekalo

2) Nic z tvých rad nepomohlo, vše při starém.

3) Ano u všech zbraní - nevím jak vám, ale u AK mi to fakt nikdy nedělalo, vždy jsem střílel doprostřed (krom odchylek samozřejmě)
Obrázek
Lachty
CS 1.6 Admin
CS 1.6 Admin

Příspěvekod useless » 16 led 2018, 23:18 VIP

2) Podivej se na tuhle fotku. Jsou ta mista priblizne stejne tmava jak ve hre nebo je to o kus lepsi?
  • Pokud je to stejne, tak si zapni d2 proti botum a pohraj si s nastavenim monitoru
  • Jas, kontrast a gamma jdou taky dodatecne zvysit v nastaveni graficke karty (v tvem pripade je to Ovladaci panel Nvidia > Upravit barevne nastaveni plochy). Muzes zkusit neco nastavit a podivat se do hry.
  • V pripade, ze je to lepsi, tak ti dost mozna neco caruje s nastavenim barev v momente kdy zapnes hru.
3) Je mozne, ze jsi predtim pouzival cl_lw 0 nebo cl_lc 0, mozna dokonce oba. Zkus si 1 nebo oba z nich nastavit a uvidis. Me osobne to mireni spis zhorsilo, ale asi spis zalezi na sile zvyku...
Obrázek
useless
CS 1.6 Support kapitán
CS 1.6 Support kapitán

Příspěvekod Lachty » 16 led 2018, 23:42

useless píše:2) Podivej se na tuhle fotku. Jsou ta mista priblizne stejne tmava jak ve hre nebo je to o kus lepsi?
  • Pokud je to stejne, tak si zapni d2 proti botum a pohraj si s nastavenim monitoru
  • Jas, kontrast a gamma jdou taky dodatecne zvysit v nastaveni graficke karty (v tvem pripade je to Ovladaci panel Nvidia > Upravit barevne nastaveni plochy). Muzes zkusit neco nastavit a podivat se do hry.
  • V pripade, ze je to lepsi, tak ti dost mozna neco caruje s nastavenim barev v momente kdy zapnes hru.
3) Je mozne, ze jsi predtim pouzival cl_lw 0 nebo cl_lc 0, mozna dokonce oba. Zkus si 1 nebo oba z nich nastavit a uvidis. Me osobne to mireni spis zhorsilo, ale asi spis zalezi na sile zvyku...

2) Jo, tak jsem to měl, hnus. Stačilo zvýšit jas v nastavení Nvidie o 5% a je to super.

3) Používal, takže tímhle to bylo. Takže máš u mě 2 bezvýznamný pluska, dík moc ;)

Můžeš lock, vyřešeno
Obrázek
Lachty
CS 1.6 Admin
CS 1.6 Admin

Zpět na Rady a návody