Volná debata o kostičkách v Minecraftu.

Minecraft 1.6

Příspěvekod PajaS » 06 črc 2013, 12:10

Jak již všichni víme, nedávno vyšel nový Minecraft 1.6 neboli tzv. The Horse Update. V téhle verzi je spousta nových věcí, či opravených bugů, což je dobře, ale upřímně, přijde mi, že Minecraft se už lehce přibližuje módu, nazvaný Technick Pack. No, ale začněme. Ve verzi 1.6 nám přibyli už dlouho očekávaní koni a oslové. Aby kůň přežil, musíme mu udělat blok slámy a to tak, že vezmeme 9 kusů obilí a vyplníme každé místo v craftingu. Koňe můžeme také pojmenovat za pomoci jmenovky (nepřišel jsem na to, jak se vyrání). Jmenovku jednoduše dáte do Anvillky (kovadliny), přejmenujete ji a kliknete s ní na koňe. Dále, koně rozmnožujeme za pomoci zlatých jablek, což asi nebude ze začátku pro hráče moc jednoduché, ale postupem času, to bude hračka pro všechny mít spoustu koní. Další věcí, co se mi hodně líbí, je vodítko. Vodítko se vyrobí tak, že uděláme šipku ze Stringů (vláken z pavouka) a doprostřed dáme místo Stringu, Slime Ball. Vodítkem klikneme na koňe, psa, kočku apod. a ovázané zvíře chodí za váma. Vodítko se dá také připnout k plotu, aby Vám zvíře neuteklo :)
Další celkem užitečnou věcí je Coal Block (blok z uhlí). Opět ho vyrobíme stejným způsobem, jako každý jiný blok (dia, gold, iron, lapis...). Tenhle blok se dá dávat do pecí a topit s ním, jako s normálním uhlím. Výhoda je ta, že nemusíme neustále kontrolovat tav uhlí, protože s 1 blokem vypálíte cca. 3/4 staku písku. Coal Blocky můžeme také využít na stavbu.
Další věcí, která mě asi nejvíc potěšila jsou tzv. koberce. Vyrábí se stejně, jako pressure plate a to, že dáte 2 bloky vlny vedle sebe. Výsledný koberec položíte na podlahu nebo na cokoliv jiného (chest, craft table apod.) a nemusíte už nic bourat, jako to bylo do teď.
Také je zde nový blok a to Hardened Cly (vypálený jíl). Výroba je jednoduchá. Dáme vypálit Clay Block. Vypálené bloky lze také obarvit (barvivy) a to tak, že dáme Hardened Cly po obvodu craftingu a doprostřed dáme barvivo. Výsledkem je obarvený blok té barvy, jaké jste dali barvivo. (vznikne Vám 8 obarvených bloků).
Jak již zde byla zmínka také o oslech. Oslové mají tu výhodu, že z něj můžeme udělat pochodující chestku. Jednoduše dojdeme s chestkou k ochočenému oslovi a klikneme sní na něj (shift + pravý klik). V oslovi je místo v chestce 5x3, tudíž 15 volných míst.

je možné, že zde asi nemám vše nebo zde mám nějaké chyby, tak budu rád, když mě připadně doplníte, ale myslím, že základní věci jsem Vám řekl a nějakou tu představu o Minecraftu 1.6 si uděláte :)

video: zde
ObrázekS. Admin RC||ObrázekMC Supp. kapitan||ObrázekPC Support||ObrázekMC EM - RC||
ObrázekFB Admin
Obrázek
Obrázek
Obrázek
PajaS
Drbna
Drbna

Minecraft 1.6

od Rumcajz » 06 črc 2013, 12:10

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Minecraft 1.6

Příspěvekod KuBuS » 06 črc 2013, 14:12

hej je mi luto za tekkit serverom :( ale minecraft bude zachvilu to iste
ObrázekObrázek
KuBuS
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod Dingacik » 06 črc 2013, 14:47

Menovky môžeš nájsť v chestách pri spawneroch, v NPC doloch ( Opustených doloch ) a po novom aj v Nether Pevnostiach.
Menovky fungujú na všetky zvieratá, aj mobky nie len na kone.
Obrázek
Dingacik
Drbna
Drbna

Příspěvekod PajaS » 06 črc 2013, 15:07

Dingacik píše:Menovky môžeš nájsť v chestách pri spawneroch, v NPC doloch ( Opustených doloch ) a po novom aj v Nether Pevnostiach.

Díky, přesně toto jsem chtěl :) doplnění mých chybějících informací :)
ObrázekS. Admin RC||ObrázekMC Supp. kapitan||ObrázekPC Support||ObrázekMC EM - RC||
ObrázekFB Admin
Obrázek
Obrázek
Obrázek
PajaS
Drbna
Drbna

Příspěvekod Dingacik » 06 črc 2013, 15:56

PajaS píše:
Dingacik píše:Menovky môžeš nájsť v chestách pri spawneroch, v NPC doloch ( Opustených doloch ) a po novom aj v Nether Pevnostiach.

Np, plus keby niečo, tak tu sú ešte také menšie zaujímavosti:
Dingacik píše:Len tak pre zaujímavosť je:
Nový bug:
http://www.youtube.com/watch?v=K7VR84ab7m4
Easter egg, ktorý nie je v Patch notoch:
http://www.youtube.com/watch?v=bFsTCeD_Cu0
Pokiaľ viete aspoň trochu po anglicky, tak tomu porozumiete.
Obrázek
Dingacik
Drbna
Drbna

Příspěvekod KuBuS » 06 črc 2013, 16:59

Dingacik píše:
PajaS píše:

Np, plus keby niečo, tak tu sú ešte také menšie zaujímavosti:
Dingacik píše:Len tak pre zaujímavosť je:
Nový bug:
http://www.youtube.com/watch?v=K7VR84ab7m4
Easter egg, ktorý nie je v Patch notoch:
http://www.youtube.com/watch?v=bFsTCeD_Cu0
Pokiaľ viete aspoň trochu po anglicky, tak tomu porozumiete.

ta lodka :D bude sranda
ObrázekObrázek
KuBuS
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod Dingacik » 06 črc 2013, 17:11

Ani nie, využiješ to a dostaneš ban. :) Určite to opravia v najbližšej dobe.
Obrázek
Dingacik
Drbna
Drbna

Příspěvekod PajaS » 06 črc 2013, 17:35

To s těma mobama opačně je dobrý :D
ObrázekFB Admin
Obrázek
Obrázek
Obrázek
PajaS
Drbna
Drbna

Zpět na Volná debata