• Stránka 1 z 1
Minecraft 1.6
Jak již všichni víme, nedávno vyšel nový Minecraft 1.6 neboli tzv. The Horse Update. V téhle verzi je spousta nových věcí, či opravených bugů, což je dobře, ale upřímně, přijde mi, že Minecraft se už lehce přibližuje módu, nazvaný Technick Pack. No, ale začněme. Ve verzi 1.6 nám přibyli už dlouho očekávaní koni a oslové. Aby kůň přežil, musíme mu udělat blok slámy a to tak, že vezmeme 9 kusů obilí a vyplníme každé místo v craftingu. Koňe můžeme také pojmenovat za pomoci jmenovky (nepřišel jsem na to, jak se vyrání). Jmenovku jednoduše dáte do Anvillky (kovadliny), přejmenujete ji a kliknete s ní na koňe. Dále, koně rozmnožujeme za pomoci zlatých jablek, což asi nebude ze začátku pro hráče moc jednoduché, ale postupem času, to bude hračka pro všechny mít spoustu koní. Další věcí, co se mi hodně líbí, je vodítko. Vodítko se vyrobí tak, že uděláme šipku ze Stringů (vláken z pavouka) a doprostřed dáme místo Stringu, Slime Ball. Vodítkem klikneme na koňe, psa, kočku apod. a ovázané zvíře chodí za váma. Vodítko se dá také připnout k plotu, aby Vám zvíře neuteklo 
Další celkem užitečnou věcí je Coal Block (blok z uhlí). Opět ho vyrobíme stejným způsobem, jako každý jiný blok (dia, gold, iron, lapis...). Tenhle blok se dá dávat do pecí a topit s ním, jako s normálním uhlím. Výhoda je ta, že nemusíme neustále kontrolovat tav uhlí, protože s 1 blokem vypálíte cca. 3/4 staku písku. Coal Blocky můžeme také využít na stavbu.
Další věcí, která mě asi nejvíc potěšila jsou tzv. koberce. Vyrábí se stejně, jako pressure plate a to, že dáte 2 bloky vlny vedle sebe. Výsledný koberec položíte na podlahu nebo na cokoliv jiného (chest, craft table apod.) a nemusíte už nic bourat, jako to bylo do teď.
Také je zde nový blok a to Hardened Cly (vypálený jíl). Výroba je jednoduchá. Dáme vypálit Clay Block. Vypálené bloky lze také obarvit (barvivy) a to tak, že dáme Hardened Cly po obvodu craftingu a doprostřed dáme barvivo. Výsledkem je obarvený blok té barvy, jaké jste dali barvivo. (vznikne Vám 8 obarvených bloků).
Jak již zde byla zmínka také o oslech. Oslové mají tu výhodu, že z něj můžeme udělat pochodující chestku. Jednoduše dojdeme s chestkou k ochočenému oslovi a klikneme sní na něj (shift + pravý klik). V oslovi je místo v chestce 5x3, tudíž 15 volných míst.
je možné, že zde asi nemám vše nebo zde mám nějaké chyby, tak budu rád, když mě připadně doplníte, ale myslím, že základní věci jsem Vám řekl a nějakou tu představu o Minecraftu 1.6 si uděláte
video: zde

Další celkem užitečnou věcí je Coal Block (blok z uhlí). Opět ho vyrobíme stejným způsobem, jako každý jiný blok (dia, gold, iron, lapis...). Tenhle blok se dá dávat do pecí a topit s ním, jako s normálním uhlím. Výhoda je ta, že nemusíme neustále kontrolovat tav uhlí, protože s 1 blokem vypálíte cca. 3/4 staku písku. Coal Blocky můžeme také využít na stavbu.
Další věcí, která mě asi nejvíc potěšila jsou tzv. koberce. Vyrábí se stejně, jako pressure plate a to, že dáte 2 bloky vlny vedle sebe. Výsledný koberec položíte na podlahu nebo na cokoliv jiného (chest, craft table apod.) a nemusíte už nic bourat, jako to bylo do teď.
Také je zde nový blok a to Hardened Cly (vypálený jíl). Výroba je jednoduchá. Dáme vypálit Clay Block. Vypálené bloky lze také obarvit (barvivy) a to tak, že dáme Hardened Cly po obvodu craftingu a doprostřed dáme barvivo. Výsledkem je obarvený blok té barvy, jaké jste dali barvivo. (vznikne Vám 8 obarvených bloků).
Jak již zde byla zmínka také o oslech. Oslové mají tu výhodu, že z něj můžeme udělat pochodující chestku. Jednoduše dojdeme s chestkou k ochočenému oslovi a klikneme sní na něj (shift + pravý klik). V oslovi je místo v chestce 5x3, tudíž 15 volných míst.
je možné, že zde asi nemám vše nebo zde mám nějaké chyby, tak budu rád, když mě připadně doplníte, ale myslím, že základní věci jsem Vám řekl a nějakou tu představu o Minecraftu 1.6 si uděláte

video: zde
-
PajaS - Drbna
Minecraft 1.6
A uz jsi vyzkousel treba tohle? 

-
Rumcajz - Patriot
Re: Minecraft 1.6
Menovky môžeš nájsť v chestách pri spawneroch, v NPC doloch ( Opustených doloch ) a po novom aj v Nether Pevnostiach.
Menovky fungujú na všetky zvieratá, aj mobky nie len na kone.

-
Dingacik - Drbna
Dingacik píše:Menovky môžeš nájsť v chestách pri spawneroch, v NPC doloch ( Opustených doloch ) a po novom aj v Nether Pevnostiach.
Díky, přesně toto jsem chtěl

-
PajaS - Drbna
PajaS píše:Dingacik píše:Menovky môžeš nájsť v chestách pri spawneroch, v NPC doloch ( Opustených doloch ) a po novom aj v Nether Pevnostiach.
Díky, přesně toto jsem chtěldoplnění mých chybějících informací
Np, plus keby niečo, tak tu sú ešte také menšie zaujímavosti:
Dingacik píše:Len tak pre zaujímavosť je:
Nový bug:
http://www.youtube.com/watch?v=K7VR84ab7m4
Easter egg, ktorý nie je v Patch notoch:
http://www.youtube.com/watch?v=bFsTCeD_Cu0
Pokiaľ viete aspoň trochu po anglicky, tak tomu porozumiete.

-
Dingacik - Drbna
Dingacik píše:PajaS píše:Dingacik píše:Menovky môžeš nájsť v chestách pri spawneroch, v NPC doloch ( Opustených doloch ) a po novom aj v Nether Pevnostiach.
Díky, přesně toto jsem chtěldoplnění mých chybějících informací
Np, plus keby niečo, tak tu sú ešte také menšie zaujímavosti:Dingacik píše:Len tak pre zaujímavosť je:
Nový bug:
http://www.youtube.com/watch?v=K7VR84ab7m4
Easter egg, ktorý nie je v Patch notoch:
http://www.youtube.com/watch?v=bFsTCeD_Cu0
Pokiaľ viete aspoň trochu po anglicky, tak tomu porozumiete.
ta lodka

-
KuBuS - Zkušený
To s těma mobama opačně je dobrý 

-
PajaS - Drbna
• Stránka 1 z 1