PC mi dává pecky

Příspěvekod Nocky » 11 čer 2018, 05:54

Čaute, chtěl bych se zeptat co by to mohlo způsobovat. Mam kovovou bednu (case) a když se jí dotknu dá mi to elektrickou pecku :D Někdy i větší ,že to bolí :D Nebo když připojím USB a šáhnu na konec usbéčka tak mi to dá taky pecku :D Dělá mi to ode dneška.
Nocky
Profesionál
Profesionál

PC mi dává pecky

od Rumcajz » 11 čer 2018, 05:54

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: PC mi dává pecky

Příspěvekod zima » 11 čer 2018, 08:07

To by som povedal, že bude problém s elektrinou (zapojenie el. zásuvky) alebo zdrojom. Každopádne vo výsledku tá bedňa nebude uzemnená.
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
zima
Mistr Yoda
Mistr Yoda

Příspěvekod Nocky » 12 čer 2018, 01:51

Tak po vypnutí a zapnutí PC, to přestalo. Ale zásuvkou to asi nebude, mam na ní připojeno více věcí a u jiných to nedělá, i když jsem zkoušel přepojovat. Každopádně chci se zeptat co by to mohlo způsobovat ? Ten zdroj, měl bych ho vyměnit ?. Nerad bych někdy dostal velkou pecku :D
Nocky
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod zima » 12 čer 2018, 07:29

Vieš takto je to varenie z vody. Mno a zásuvku tak ľahko vylúčiť nevieš :D Mno dalo by sa to premerať, stačilo by asi aj multimetrom :D Ale pokiaľ nemáš aspoň základné elektrikárske znalosti, tak ti to neodporúčam.
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
zima
Mistr Yoda
Mistr Yoda

Příspěvekod R4gn4r0K » 12 čer 2018, 07:34

ako pise kolega, je to zemou/uzemnenim skrine. Kedze skrina by mala byt zemnena cez zdroj, bude bud upalene zemnenie v zdroji, alebo je to tou zasuvkou. Detekcia "prepajanim" ako pises je presna asi ako krajcirsky meter. Odporucam si pozicat elektrikarsku skusacku a vyskusat (idealne zavolat elektrikara), ci je faza na spravnom mieste, a ci zasiuvka (mozno aj predlzovaci kabel ak pouzivas) ma zemneny zemniaci kolik. Tuto situaciu by som moc nepodcenoval, nakolko moze byt zivotu nebezpecna.

Samozrejme ze ak pouzivas predlzovak s vidlicou (bez zemniaceho kolika), alebo v zasuvke nemas zemniaci kolik, tak ide o velmi nebezpecne riesenie.
hlupa otazka si vyzaduje hlupu odopoved... Ani Chuck Norris nezodpovedal vsekty hlupe otazky od uzivatelov GS...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.wgmods.eu
R4gn4r0K
PC Support
PC Support

Příspěvekod Nocky » 13 čer 2018, 15:06

Dobře, zkusím diky za rady.
Nocky
Profesionál
Profesionál

Zpět na Vyriešené topicy