• Stránka 1 z 1
Nejde prehrať video na mozille
Nazdar, nejde mi prehrávať žiadne video okrem YT videí. Takže keď napr. na FB si chcem pustiť nejaké video, tak sa mi neprehrá. Nejaké rady?
Verzia: 16.04
Browser: Mozilla Firefox najnovšia verzia
Verzia: 16.04
Browser: Mozilla Firefox najnovšia verzia
EX - Minecraft Support
EX - PC Support
EX - PC Support
-
MajorGames4 - Mistr
Nejde prehrať video na mozille
A uz jsi vyzkousel treba tohle? 

-
Rumcajz - Patriot
Re: Nejde prehrať video na mozille
A ešte mi prosím vás napíšte aj stručný návod, ako sa inštalujú programy z internetu. Lebo čo som pozeral nejaké stránky, tak sa mi už pri prvej vete z toho celého zamotala hlava. Neni nejaký jednoduchší spôsob inštalácie programov než cez terminal?
EX - Minecraft Support
EX - PC Support
EX - PC Support
-
MajorGames4 - Mistr
1) Pokud má program install script tak ho stačí spustit stejně jako exáč (Ano některý instaláky je potřeba spustit z terinalu, pokud nejdou v gui přes sh /cesta/k/baliku)
2) Pokud si stáhneš nějakej program (package), a NENÍ v repository tak přes dpkg -i /cesta/k/balíku
3) Pokud je v repository tak normálně přes apt-get install
4) Ubuntu a flash player ... (Jak já nenávidím ubuntu)
Ale vypadá to že to asi zjednodušili takže jediný co by si měl potřebovat je
sudo apt-get install browser-plugin-freshplayer-pepperflash
2) Pokud si stáhneš nějakej program (package), a NENÍ v repository tak přes dpkg -i /cesta/k/balíku
3) Pokud je v repository tak normálně přes apt-get install
4) Ubuntu a flash player ... (Jak já nenávidím ubuntu)
Ale vypadá to že to asi zjednodušili takže jediný co by si měl potřebovat je
sudo apt-get install browser-plugin-freshplayer-pepperflash
"But there’s no sense crying over every mistake.
You just keep on trying till you run out of cake."
- GLaDOS

- GLaDOS
-
AlweR790 - Mistr
Takže v preklade - Vys*r sa na ubuntu, daj si tam Windows!
Super, diky. Lenže ja mám roztoto.... notebook takže ja sem skrátka win nenas*riem
.
PS: mne tu nejde nič inštalovať. Absolutne nič. Vždy mi to vyhodí nejakú chybovú hlášku typu "Nenašlo sa...", "Nedá sa nainštalovať..." atď... takže inštalácia u mňa je nemožná.
Super, diky. Lenže ja mám roztoto.... notebook takže ja sem skrátka win nenas*riem

PS: mne tu nejde nič inštalovať. Absolutne nič. Vždy mi to vyhodí nejakú chybovú hlášku typu "Nenašlo sa...", "Nedá sa nainštalovať..." atď... takže inštalácia u mňa je nemožná.
EX - Minecraft Support
EX - PC Support
EX - PC Support
-
MajorGames4 - Mistr
Pošli screen tý hlášky
"But there’s no sense crying over every mistake.
- GLaDOS

- GLaDOS
-
AlweR790 - Mistr
EX - Minecraft Support
EX - PC Support
EX - PC Support
-
MajorGames4 - Mistr
MajorGames4 píše:Super, diky. Lenže ja mám roztoto.... notebook takže ja sem skrátka win nenas*riem.
Som ti vysvetľoval ako máš postupovať keď tam chceš mať win. Len si to asi nečítal alebo neviem

Screen by si sem mohol doložiť aj z tej obrazovky kde ti nejde to video prehrať. Aby bolo jasné čo ti tam chýba. Či to chce nejaký plugin alebo ako sa správa ten element v tom prehliadači. Možno stačí zapnúť len ten plugin ako ho už máš nainštalovaný.
Preto tu hoď aj screen s kartou s pluginami.
------------------------------------
Ak sa jedná o flash tak inštalačný balík sa dá stiahnuť na stránke adobe aj pre linux.
https://www.youtube.com/watch?v=DSaLci_n9hc
Aj keď v ubuntu môžeš používať "Ubuntu Software Center" na inštaláciu prakticky všetkého.
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
-
zima - Mistr Yoda
Keď si chcem prehrať video, tak to neukáže nič. Napr. na FB spustím jedno video, a len čierna obrazovka. Napr. na mojevideo.sk keď spustím video, tak tam je zasa len "Loading..."
Pluginy mám 2:
- Widevine content decryption module provided by Google Inc.
- OpenH264 video codec provided by cisco systems, Inc.
Pluginy mám 2:
- Widevine content decryption module provided by Google Inc.
- OpenH264 video codec provided by cisco systems, Inc.
EX - Minecraft Support
EX - PC Support
EX - PC Support
-
MajorGames4 - Mistr
zima píše:Som ti vysvetľoval ako máš postupovať keď tam chceš mať win. Len si to asi nečítal alebo neviem
Áno, ale keď si tam dám zasa Windows, tak zasa sa mi zamorduje disk a čo z toho bude? Každý deň môžem reinštalovávať systém nie?
zima píše:Ak sa jedná o flash tak inštalačný balík sa dá stiahnuť na stránke adobe aj pre linux.
Áno, to už som skúšal. Ale ako som už písal, neviem vôbec ako sa čo inštaluje na Linux Ubuntu. Keď som si stiahol z adobe stránky flash player ako .tar.gz tak sa mi stiahol akýsi "RAR" súbor, a čo ja viem čo s ním mám robiť???
Ja sa v linuxe vôbec ale vôbec nevyznám. Čítal som si aj rôzne články na nete ohľadne ubuntu, ale mal som z toho takúto hlavu... (veľkú). Osobne si myslím že linux celkovo je skôr pre programátorov a pokročilých užívatelov, a nie pre amatérou ako som napr. ja.
Vo windowse stačí napr. spustiť len .exe súbor, a hotovo.
V linux ubuntu (napr.) musíš ešte písať 100 roadkové kódy do terminálu aby si stiahol nejaký súbor, ďalších 500 riadkov kódu musíš namordovať do terminálu aby si ho nainštaloval, musíš nastavovať rôzne oprávnenia atď... a teraz mi povedz... ako sa má amatér v tomto zorientovať? Viem, že existujú ak inštalačky, ale zasa neviem akú majú koncovku atď... skrátka neviem vôbec nič o linuxe. To je to isté, ako keby si 1 ročnému decku dal notebook / pc a povedal mu "Spusti google chrome". Bude na to len čumieť, a jeho mozog len "WTF???????????????" A toto isté mám ja teraz s linuxom. Tiež na to len čumím, a môj mozog hovorí "WTF?????????".
EX - Minecraft Support
EX - PC Support
EX - PC Support
-
MajorGames4 - Mistr
MajorGames4 píše:zima píše:Som ti vysvetľoval ako máš postupovať keď tam chceš mať win. Len si to asi nečítal alebo neviem
Áno, ale keď si tam dám zasa Windows, tak zasa sa mi zamorduje disk a čo z toho bude? Každý deň môžem reinštalovávať systém nie?zima píše:Ak sa jedná o flash tak inštalačný balík sa dá stiahnuť na stránke adobe aj pre linux.
Áno, to už som skúšal. Ale ako som už písal, neviem vôbec ako sa čo inštaluje na Linux Ubuntu. Keď som si stiahol z adobe stránky flash player ako .tar.gz tak sa mi stiahol akýsi "RAR" súbor, a čo ja viem čo s ním mám robiť???
Ja sa v linuxe vôbec ale vôbec nevyznám. Čítal som si aj rôzne články na nete ohľadne ubuntu, ale mal som z toho takúto hlavu... (veľkú). Osobne si myslím že linux celkovo je skôr pre programátorov a pokročilých užívatelov, a nie pre amatérou ako som napr. ja.
Vo windowse stačí napr. spustiť len .exe súbor, a hotovo.
Idealne si nainstalovat nieco, s cim nevies robit... To je ako kupit si vrtulnik... sice ho budes mat, ale lietat s nim asi nebudes...
hlupa otazka si vyzaduje hlupu odopoved... Ani Chuck Norris nezodpovedal vsekty hlupe otazky od uzivatelov GS...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.wgmods.eu
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.wgmods.eu
-
R4gn4r0K - PC Support
• Stránka 1 z 1