Rocket League se rozbilo (low fps)

Příspěvekod DogeTennant » 28 led 2019, 22:55 VIP

• Typ přístroje: Počítač

• Typ problému: Low FPS v Rocket League

• Jak starý je přístroj: Přibližně měsíc, s vyjímkou grafické karty, která je stará rok a zdroje, který je starý asi půl roku

• Kdy se problém začal projevovat: Z ničeho nic, uprostřed hry fpska spadly a už nestoupnuly

• Komponenty v PC:
Základní Deska: MSI B450 TOMAHAWK
Procesor: AMD Ryzen 5 2600x
RAM: 16gb (2x8 3200MHz)
Grafická karta: NVIDIA GeForce 1060 6GB Gainward

• Podrobnější popis problému: No, prostě jsem hrál Rocket League a z ničeho nic mi spadly FPSka pod 10 (2-6 fps), žádné nastavení jsem neměnil, VSync vypnutý, fps limit na 62, Žádné jiné hry nejsou ovlivněny (Na Rainbow's Six Siege mám fpska 130-200). Stalo se to před 2 dny, takže počítač od tý doby už byl vypnutý. Teploty procesoru, grafiky atd. v normálu, stejně jako využití procesoru, ramek při zapnutí Rocket League. Nové ovladače jsem stahoval asi před týdnem.

Díky předem za jakoukoliv pomoc.
ObrázekObrázekObrázekObrázek
DogeTennant
Minecraft HLSA
Minecraft HLSA

Rocket League se rozbilo (low fps)

od Rumcajz » 28 led 2019, 22:55

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Rocket League se rozbilo (low fps)

Příspěvekod RazyCZ » 28 led 2019, 23:05

No v Rocket League se bohužel nevyznám, sestavu máš velmi dobrou, ale napadlo mě, že bys mohl zkusit dát aplikaci přes správce úloh vysokou prioritu a třeba se to vrátí do normálu.
https://www.chip.cz/novinky/tipy-triky/nastaveni-priority-konkretniho-procesu/

Po případě nevyšel na hru nějaký update? Že bys zkusil ověřit soubory na steamu.
  • Worth: 3874€ (988€ with sales)
  • Games owned: 291
  • Games played: 137 (47%)
  • Hours on record: 6,823.6h
RazyCZ
Mistr
Mistr

Příspěvekod SendyPlankton » 28 led 2019, 23:08 VIP

Zkus toto https://steamcommunity.com/app/252950/d ... 8647099936
Co sem se dočetl týpek má taky dost výkonný PC a stejný problém a pomohlo mu to

Je to asi rok starý, ale za pokus nic nedáš, kdyby to nepomohlo, zkusím se ještě po něčem mrknout.
Kód: Vybrat vše
https://steamcommunity.com/id/laozyn/

EX - Cs 1,6 Admin
EX - Furien CHH
SendyPlankton
Spamerův sluha
Spamerův sluha

Příspěvekod DogeTennant » 29 led 2019, 00:00 VIP

RazyCZ píše:No v Rocket League se bohužel nevyznám, sestavu máš velmi dobrou, ale napadlo mě, že bys mohl zkusit dát aplikaci přes správce úloh vysokou prioritu a třeba se to vrátí do normálu.
https://www.chip.cz/novinky/tipy-triky/nastaveni-priority-konkretniho-procesu/

Po případě nevyšel na hru nějaký update? Že bys zkusil ověřit soubory na steamu.

Vysoká priorita nepomohla a nepamatuju si že bych stahoval v posledních dnech nějaký update, každopádně jsem soubory ověřil a nic se nezměnilo

SendyPlankton píše:Zkus toto https://steamcommunity.com/app/252950/d ... 8647099936
Co sem se dočetl týpek má taky dost výkonný PC a stejný problém a pomohlo mu to

Je to asi rok starý, ale za pokus nic nedáš, kdyby to nepomohlo, zkusím se ještě po něčem mrknout.

Bohužel taky nepomohlo
DogeTennant
Minecraft HLSA
Minecraft HLSA

Příspěvekod SendyPlankton » 29 led 2019, 00:28 VIP

Takže bych začal asi krokem, který by sem udělal 100% já kdyby se mi to stalo :D

Začal bych teda tímto:
Odinstaluj a vymaž z PC vše co se týká RL a hru pak znovu stáhni.
Kód: Vybrat vše
https://steamcommunity.com/id/laozyn/

EX - Cs 1,6 Admin
EX - Furien CHH
SendyPlankton
Spamerův sluha
Spamerův sluha

Příspěvekod zima » 29 led 2019, 09:28

Počas hrania hry skús pozrieť napr. v GPU-Z vyťaženie grafického jadra a v správcovi úloh, zase zaťaženie CPU.

e.zima: keď budeš inštalovať posledný ovládač od GK - použi pri tom možnosť - perform a clean installation
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
zima
Mistr Yoda
Mistr Yoda

Příspěvekod DogeTennant » 29 led 2019, 13:00 VIP

SendyPlankton píše:Takže bych začal asi krokem, který by sem udělal 100% já kdyby se mi to stalo :D

Začal bych teda tímto:
Odinstaluj a vymaž z PC vše co se týká RL a hru pak znovu stáhni.

Po reinstalaci sice nemám lagy v menu, ale hned jak zapnu hru, jde to zase pod 5 fps

zima píše:Počas hrania hry skús pozrieť napr. v GPU-Z vyťaženie grafického jadra a v správcovi úloh, zase zaťaženie CPU.

e.zima: keď budeš inštalovať posledný ovládač od GK - použi pri tom možnosť - perform a clean installation

Poslední ovladač od GK jsem instaloval před týdnem, jak jsem psal, tak jsem ho nainstaloval znova s clean installation a nic se nezměnilo

Co se týče toho cpu a gpu tak jsem udělal tohle video, můžeš ho jen proskákat.. celou dobu mám zapnutý rocket league

zde
DogeTennant
Minecraft HLSA
Minecraft HLSA

Příspěvekod Taygete » 29 led 2019, 15:26 VIP

Za uplynulých 170h hraní Rocket league jsem asi 1/2 strávil řešením jednoho problému který vyvolal další a ten navazoval na další na který nebylo žádné řešení, support stál za... no prostě stál.. a zbytek jsem si užíval toho že jsem z Free bedny dostal neprodejný paint v hodnotě 80e, kdybych ho raději otevřel klíčem..
A to ani nezminuji ten jejich inteligentní přenos složek po celém pc který stačí 1 změnit a ani reinstall nepomůže.

Každopádně zkus se podívat do nastavení NVIDIA přímo pro Rocket league jestli nemáš zapnutý V-sync tam :
Ovládací panel Nvidia - Konfigurovat 3D nastavení - Nastavení Programu - Vyber Rocket league a zkus si pohrát s nastavením pro ten program.
Obrázek
Taygete
Mistr Yoda
Mistr Yoda

Příspěvekod DogeTennant » 29 led 2019, 17:22 VIP

Taygete píše:Za uplynulých 170h hraní Rocket league jsem asi 1/2 strávil řešením jednoho problému který vyvolal další a ten navazoval na další na který nebylo žádné řešení, support stál za... no prostě stál.. a zbytek jsem si užíval toho že jsem z Free bedny dostal neprodejný paint v hodnotě 80e, kdybych ho raději otevřel klíčem..
A to ani nezminuji ten jejich inteligentní přenos složek po celém pc který stačí 1 změnit a ani reinstall nepomůže.

Každopádně zkus se podívat do nastavení NVIDIA přímo pro Rocket league jestli nemáš zapnutý V-sync tam :
Ovládací panel Nvidia - Konfigurovat 3D nastavení - Nastavení Programu - Vyber Rocket league a zkus si pohrát s nastavením pro ten program.

Tam už jsem koukal, když jsem se to snažil opravit podle návodu nahoře, V-SYNC tam zapnutý nemám, jediné co jsem tam měnil jsou ty předrenderované snímky (z 1 na 2), podle toho návodu. V ostatním se nechci moc hrabat když tomu nerozumím
DogeTennant
Minecraft HLSA
Minecraft HLSA

Příspěvekod DogeTennant » 02 úno 2019, 21:19 VIP

Nějaké další nápady?
DogeTennant
Minecraft HLSA
Minecraft HLSA

Příspěvekod DogeTennant » 03 úno 2019, 19:03 VIP

Už jsem to vyřešil..

postup: Program Files(x86)/Steam/steamapps/common/Steamworks Shared/_CommonRedist - zde jsem pak reinstaloval DirectX, PhysX a vcredist a po restartu PC vše jede v pohodě.
DogeTennant
Minecraft HLSA
Minecraft HLSA

Zpět na Vyriešené topicy