Zde můžete najít rady a návody k CSku.

Vytvoření videa z dema

Příspěvekod F3N0M3N » 10 bře 2019, 01:28 VIP

Zdravím, nevím, jestli píšu do správné sekce, protože s tím souvisí ještě "programy" mimo CS, případně mi to přesuňte prosím...

Nyní k problému. V minulosti jsem hodně točil videa z CS 1.6 a nyní jsem si chtěl udělat jen tak "něco". Využíval jsem metodu, nahrej se na demo a poté si demo pusť a natoč to přes bandicam, šupni do programu na střih a hotovo (jednoduše řečeno).
Nyní mám dejme tomu 30 minut materiálu asi z 25 dem. Jenže vždy, když dema natočím bandicam (zkoušel jsem video ve formátu 30, 60 i 120 fps), tak mi přijde, že se až příliš moc seká (tohle mi tedy dřív tak extrémně nedělalo). Také jsem zkoušel prerender, který tomu pomůže, ale pořád to není ono.
Proto hledám nějakou efektivní ověřenou metodu, jak na to, pokud mi je někdo schopný odpovědět.
Tady napíšu něco pro vstup, aby jsme věděli na čem jsme. Jde tedy asi o 25 dem, některé jsou delší třeba 5 kol, některé trvají jedno rychlé kolo. Jedná se o furien, takže je tam spousta rychlého pohybu a demo bylo točeno na cca. 200-400FPS a v případě, že demo pustím a zapnu bandicam, tak mi hra s natáčením běží na cca 120-150fps (fps_max 150).
Byl bych rád, kdyby se objevilo buď něco, jak mohu dobře využít cestu s bandicam, protože mi přijde nejrychlejší a nebo něco, co zabere třeba víc času, ale výsledek bude stát skutečně za to.
Děkuji :D
YouTube: ByF3N0M3N
https://www.youtube.com/user/ByF3N0M3N
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Vytvoření videa z dema

od Rumcajz » 10 bře 2019, 01:28

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Vytvoření videa z dema

Příspěvekod ericek111 » 10 bře 2019, 02:34

Žiadne FPS pre demo neexistujú. Demo obsahuje len pakety odosielané na/prijímané zo serveru.

CS 1.6 má príkaz "startmovie", ktorým vieš spustiť nahrávanie dema priamo do obrázkov. Prispôsobuje rýchlosť prehrávania dema tak, aby sa stíhali obrázky ukladať, a teda ich berie priamo z enginu. Nezabudni nastaviť hru - skryť netgraph, HUD, cross a pod.

Použi "startmovie film 60" pre nahrávanie 60 obrázkov za sekundu. Toto samozrejme žerie neskutočne veľa miesta - bitmapy sú nekomprimované. Nahrávanie ukončíš príkazom "endmovie".

Veľkosť jedného obrázku vieš vypočítať. Pre 24-bitovú farebnú hĺbku (1 bajt na farbu na pixel) zaberie jeden brázok 1920 * 1080 * 3 + 54 (hlavička BMP formátu) = 6220854 B = 6,22 MB.
=> 60 obrázkov (sekunda záznamu) 1920x1080px zaberie 356 MiB.

Následne ich treba spojiť. Ak nechceš výsledné video v postprodukcií spomaľovať, nahrávaj na natívne FPS videa. Kedysi som na to na Windowse používal MakeAVI. V tutoriáloch majú radi VirtualDub. Cez ffmpeg ich môžeš jednoducho spojiť nasledovne:
Kód: Vybrat vše
ffmpeg -r 60 -i film%05d.bmp -c:v libx264 -vf fps=60 -pix_fmt yuv420p film_out.mp4

V mojom prípade boli niektoré snímky (priemerne jeden za sekundu) z nejakého dôvodu rozhádzané, akoby boli sady snímkov prerušované obrázkami z predchádzajúcich záberov. V tomto prípade treba tieto snímky odstrániť a zavolať ffmpeg s inými parametrami:
Kód: Vybrat vše
ffmpeg -r 60 -f image2 -pattern_type glob -i 'xdd*.bmp' -c:v libx264 -vf fps=60 -pix_fmt yuv420p xdd.mp4

Logicky budeš musieť zvuk nahrať samostatne.
You either die a сука, or live long enough to become a блять.
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ericek111
CS2 Admin
CS2 Admin

Příspěvekod M4RTIN » 10 bře 2019, 08:45

Zdravím,
nejjednodušší cesta pro mé videa je HLAE + nějaký program. Nejdřívě to byl Fraps, který se dal nastavit na 120fps a vše šlo v pohodě. Později mi ale přestal fungovat a přešel sem na normální streamovací program OBS, se kterým je sice více práce, ale utrpení odpovídá výsledku. Poslední možnost, kterou bys mohl využít je nvidia. Pokud ji teda ovšem máš, tak můžeš jednoduše nahrávat přes ni.
Since 2015
M4RTIN
CS 1.6 Admin
CS 1.6 Admin

Příspěvekod F3N0M3N » 10 bře 2019, 11:40 VIP

Děkuji oběma. Určitě vyzkouším, hlavně "startmovie", věřím, že by z toho mohlo vyjít něco krásného :D . Případně pokud máte někdo nějaké další postupy, tak jsem klidně s nimi :lol:
YouTube: ByF3N0M3N
https://www.youtube.com/user/ByF3N0M3N
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Zpět na Rady a návody