Volná diskuze o našich serverech a módech.

Nová npc auta? Zapínání pásů...

Příspěvekod F3N0M3N » 26 kvě 2019, 12:12 VIP

Zdravím, chtěl bych rozpoutat diskuzi na téma, které jsem napsal do předmětu a věci s tím spojené :D

First of all. Top novinka, zapínání pásů, všichni naskočí do auta a okamžitě mají zaplé pásy, ještě je to napsané stejně "Zapíná pás", takhle to snad ani nikdo nepíše. Podle mě to vypadá hrozně a ještě to je pak nereálné, ještě tam ani nesedím a už ho mám :) Nejlépe to vypadá, když takhle nastupují 4 lidi do auta...
Chci rozpoutat diskuzi hlavně tady k tomu, jestli se vám to líbí nebo ne. Za mě ne a je to názor i více lidí.
S tím spojená další zajímavá novinka - příkaz /spolujezdec. Zajímavá věcička, ale za prvé použiji příkaz /spolujezdec, abych se stal "jezdcem" :D a za druhé jde pořád takhle přesedávat se zaplým pásem :/ jen taková zajímavost :D

No a jelikož se mi nedostalo žádné odpovědi a bohužel nemám, kam to teď asi jinam psát než sem, tak tu mám druhou věc.
Jestli se jakože přidávají nová npc auta nebo v čem je problém?
https://ctrlv.cz/MmvB
Tohle auto se nedá koupit u car dealera, pokud se nepletu je to auto z onlinu a v "klasickém" gta se jen tak nevyskytuje, teď si tam prostě takhle jezdí skrz město. Ani mi nevadí, že je to pestřejší a je tam něco dalšího, vadí mi stále neupravené, řešené handlingy a výkony aut, které s tímto souvisí. Samozřejmě vím, že se na tom pracuje atd. každopádně mi to teďn epřijde ještě víc fér. Zloděj si zajede před vykrádačkou ukrást auto do města a ujede policii (všem autům, které mám k dispozixci a vytunil jsem je na maximum po stránce výkonu), je rychlejší než sportovní auto za 450k (reaper) a je rychlejší než tyrus za 600k a stačí si ho jen ukrást uprostřed města.
Viz. https://ctrlv.cz/Law3 - potom jsem to vytáhl na rovince až na 206km/h a pořád jsem mohl zrychlovat, ale už mi došla silnice....
Policie jede max 188-193, tyrus obdobně max do 190 a reaper je úplně to stejné. Můžu klidně dodat screeny.
V případě, že tam ty auta neměli, co dělat, tak je pravděpodobně někdo naspawnoval admin/cheater, který tam dnes byl, ale buď jsem byl ignorován nebo si toho možná náhodou admini nevšimli.
YouTube: ByF3N0M3N
https://www.youtube.com/user/ByF3N0M3N
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Nová npc auta? Zapínání pásů...

od Rumcajz » 26 kvě 2019, 12:12

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Nová npc auta? Zapínání pásů...

Příspěvekod Trsak » 26 kvě 2019, 13:09 VIP

Ahoj,
ty pásy jsou spíš takový test. Sám jsem psal, pokud se to hráčům líbit nebude, odebere se to. Jde o to, že pásy prostě ani nijak jinak RPit nemá smysl (než že si jej zapneš a odepneš), proto to má ulehčit práci.

Příkaz /spolujezdec nejspíš změním na /ridic, nebo tak něco.

NPC auta jsme nepřidávali, takže netuším, kde je problém :D Každopádně pokud se nepletu, toto vozidlo je z rozšíření v Onlinu. Netuším, kde se tam vzali. Admin je tam nespawnul, takže buďto nějaký bug, nebo cheater.

Zrychlení policejních vozidel mají na starost Karel a Rejben.
Chodí štěstí dokola, sem tam padne na vola.
Kde blb, tam nebezpečno.
Trsak
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod F3N0M3N » 26 kvě 2019, 14:54 VIP

Trsak píše:Zrychlení policejních vozidel mají na starost Karel a Rejben.

O tom samozřejmě vím, mířil jsem hlavně k těm online autům, které řídili npc a hráči si je mohli brát. Omlouvám se, pokud to vyznělo nějak zle.
Děkuji za odpověď.
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod TheRohlikar » 26 kvě 2019, 22:35

F3N0M3N píše:
Trsak píše:Zrychlení policejních vozidel mají na starost Karel a Rejben.

O tom samozřejmě vím, mířil jsem hlavně k těm online autům, které řídili npc a hráči si je mohli brát. Omlouvám se, pokud to vyznělo nějak zle.
Děkuji za odpověď.

Není admin a najednou má nápady... asi mu to prospělo :D

Nicméně ...

Pásy jsou, pro plynulost hry, super. Jsem pro jejich zanechání.
Příkaz /spolujezdec (MOJE IDEA!) byl proto, že "já jsem spolujezdec, už být nechci"... je to sice trochu zvrácená logika, ale není za co :D

Dále, pro lepší zážitek ze hry, navrhuji následující:

Uzavření VŠECH možností výdělku od 19:00 - 22:00
Taková večerní pauza, kdy se nemůže nijak vydělávat a bude se jednat o čistý RP, který si sami přizpůsobíte. O čase vědět všichni budeme a tudíž se vždy dá naplánovat nějaká akce, výlet do hor, cokoli... Alespoň bychom konečně viděli, že RP není jen o práci a nelegálních činnostech :)

Zrušení OOC chatu/omezení OOC chatu na lokální
OOC chat je neskutečná blbost. Akorát lidem nabízí řešit FailRP, jsem jeden z nich. Proto to také vidím jako problém. Omezit na lokální by vůbec ničemu neublížilo, případně ho zrušit úplně.

Reakce, prosím, na lidi, kteří mají takové myšlení, že "RP AKCE SE NEOBEJDE BEZ PENĚZ" nebo "RP AKCE JE NUDA, KDYŽ NENÍ NELEGÁLNÍ" nebo "TADY RP STOJÍ ZA HOVNO, PROTOŽE MÁM MALOU VÝPLATU"

Budu v tomto případě trochu metagamingovat, abych vám ukázal příklad. Je to jen proto, abyste si řekli, že možná to není tak těžké.
Dnes, po oficiální ceremonii nových policistů, se šel úspěch někam zapít. Domluvili jsme čas a odvoz. Zastavili se ve vanille pro pití, samozřejmě vše mimo službu. Nabrali jsme pití a jeli na určité místo na mapě, kde jsme zapli hudbu (díky fenomene :D ), popili, pokecali a pozvraceli (diky Rejbene :D). Proč to tu zmiňuji?

Celá akce mohla trvat třeba něco kolem hodiny či více.
Akce, z mého pohledu, bez zbytečných problémů a nesmyslných problémů, se zábavou.
Akci jsem si já užil, věřím, že dalších 8 nebo 9 lidí taky.
Byla v podstatě spontánní (tzn. náhodná, kdyby někdo nevěděl)
Cena dohromady .... cca $1.200 na osobu. Žádné vstupné nebylo, jen strávený čas.

Chceme tu udělat kvalitní RP, to není jen o /me a /do, je to o tom, jak vaši postavu budete hrát. Jak si hru budete chtít opravdu užít. Tak to zkuste nějak projít hlavou, kdo si to přečtete. :)

Btw. Dost času jsem teď trávil s fenomenem, proto je to tak dlouhé. :/
#cementovanálmatter
TheRohlikar
CS:GO Admin
CS:GO Admin

Příspěvekod Twixx » 27 kvě 2019, 01:08

TheRohlikar píše:Uzavření VŠECH možností výdělku od 19:00 - 22:00
Taková večerní pauza, kdy se nemůže nijak vydělávat a bude se jednat o čistý RP, který si sami přizpůsobíte. O čase vědět všichni budeme a tudíž se vždy dá naplánovat nějaká akce, výlet do hor, cokoli... Alespoň bychom konečně viděli, že RP není jen o práci a nelegálních činnostech :)

S tým moc nesúhlasím, možno hovorím len za seba, ale nie každý má čas pripojiť sa na server v ostatné hodiny a pripojiť sa akurát na čas kedy sa nedajú zarábať peniaze a potom odísť je dosť nepríjemné, určite ma chápeš :)
Twixx
CS 1.6 HLSA
CS 1.6 HLSA

Příspěvekod F3N0M3N » 27 kvě 2019, 02:05 VIP

TheRohlikar píše:Není admin a najednou má nápady... asi mu to prospělo :D
Btw. Dost času jsem teď trávil s fenomenem, proto je to tak dlouhé. :/

:lol: :lol: jsem rád že jdu příkladem

TheRohlikar píše:
F3N0M3N píše:
Zrušení OOC chatu/omezení OOC chatu na lokální
OOC chat je neskutečná blbost. Akorát lidem nabízí řešit FailRP, jsem jeden z nich. Proto to také vidím jako problém. Omezit na lokální by vůbec ničemu neublížilo, případně ho zrušit úplně.

Maximálně souhlasím. Dneska, když jsme právě hráli s rohlíkem, tak jsme se vůbec nestačili divit, jak to tam hlavně v jednu dobu vypadalo, to už byl fakt extrém. A výjimečně to nespouštěl jeden hráč/hráčka. Jinak je normální, že OOC chat šíleně přesahuje veškeré formy IC/rp chatu, odhadl bych to tak, že 90% tvoří pouze OOC a dalších 98% tady z toho tvoří naprosto nesmyslné příspěvky, které jen chat zbytečně spamují a nedá se tam pak dohledat potřebné info/zprávy. Určitá část tvoří porušování pravidel (ne hlášení ale tím ,že tam např. metagamingují) a ta nejmenší část je ten zbytek :D

Jinak rád bych sem připisoval další věci, které už mám v hlavě, ale nemám čas je teď sem psát. Šlo by editnout název? :D
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod ThereZ » 27 kvě 2019, 07:04

TheRohlikar píše:Pásy jsou, pro plynulost hry, super. Jsem pro jejich zanechání.

Najednou :D Ale souhlasím. Animace by byla lepší, avšak dle Trsmanových slov není žádná k nalezení.

TheRohlikar píše:Uzavření VŠECH možností výdělku od 19:00 - 22:00

Tato myšlenka se mi velmi zamlouvá, avšak je nutno počítat s tím, že někteří lidé se napojí právě a pouze v těchto hodinách a bylo by značně nefér jim odepřít možnost výdělku. Zkusme dát hlavy dohromady a vymyslet nějakou alternativu. Za mě jinak super nápad.

TheRohlikar píše:Zrušení OOC chatu/omezení OOC chatu na lokální

Opět. Dobrý nápad, ALE ... Pokud ho omezíme na lokál či eliminujeme uplně, jak bys pak řešil FRP situace a podobně? Za mě by byla lepší varianta ho nechat, jak je, jen mu nastavit přísnější pravidla.

Nejlepší bude, když si hlavně s Trsakem a ostatníma sedneme a vše náležitě probereme. Padlo tu spousta super nápadů, máme o čem debatovat.

e.ThereZ: ThereZ je trouba a zapomenul na /report. Tím padá problem OOC.
ThereZ
Drbna
Drbna

Příspěvekod sSwizzyCze » 27 kvě 2019, 09:28 VIP

Bude zábava až bude hodina bez výdělků a EMS a PD nebudou fungovat. Nápad to je dobrý, ale nějak to udělat, aby to dávalo smysl.
„Per aspera ad astra“
sSwizzyCze
Spamerův sluha
Spamerův sluha

Příspěvekod Lubou » 27 kvě 2019, 09:54 VIP

sSwizzyCze píše:Bude zábava až bude hodina bez výdělků a EMS a PD nebudou fungovat. Nápad to je dobrý, ale nějak to udělat, aby to dávalo smysl.

Nápad dobrý, ale myslím si že v rámci RP, tak ako to je aj normálne by práve tieto zložky mali aj tak fungovať, je to možno nefér ale tak aj život je často nefér..

Pri tomto nápade sa ale ešte obávam, aby sa potom ešte nestávalo že od napr. tej 7 do 10 bude z 30 ludí na servery 10, tam si ale myslím že pokiaľ by sa na servery v tých časoch robili nejaké akcie ako možno golfový turnaj alebo spoločný lov rýb, poprípadne nejaká veľká mestská párty a alebo iné..., tak by to bolo fajn. Samozrejme tieto akcie by potom mohli byť propagované napr. v nejakých News in City, čo by mohlo byť v telefone.. Tieto akcie by mohla organizovať vždy nejaká skupiny ludí, ktorí by boli v hre aj označovaný ako Mestský Organizátory a mali by na to možnosti. Samozrejme by sa mohol konať nábor, ak by niečo také bolo, aby to mohli robiť aj normálny hráči a nie iba vyšší admini. (Niečo ako je v MC Event Master, ak ma chápete)

Toľko odomňa ;)
Herný Nick: Neznamy
EX. MC HLSA, MC Support, CS:GO Support Kapitán, CS:GO Hl. Mapér, CS:GO JB Admin, CS 1.6 JB Admin,
RoSA Admin, GTA V - FiveM Admin
Lubou
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod BrooKlyGS » 27 kvě 2019, 21:54 VIP

Uzavření VŠECH možností výdělku od 19:00 - 22:00

Nah. Pro normální lidi se životem je třeba tohle jediný čas, kdy ve všední dny mají chvíli na hraní. Spíš bych byl pro častější zavedení různých akcí/eventů, jak psal Neznamy. Propagovat se to dá normálně skrze "internet" tady na foru. Tuning srazy od mechaniků, kalby od Vanilly, něco speciálního přímo od starosty,...

Rozhodně bych do toho ale lidi nenutil tím, že jim zamezíme možnost vydělávat. Je pěkné se občas odreagovat od práce a vydělávání peněz, nicméně někoho prostě baví pracovat a vydělávat 24/7. Je to součást jeho roleplaye a nevidím důvod, proč tomu takhle tvrdě zabraňovat.
Obrázek
Obrázek ex CS:GO Hlavní Admin, CS:GO CheatHunter, Správce akademie
Obrázek http://steamcommunity.com/id/Brooklyy/
BrooKlyGS
Spamer
Spamer

Příspěvekod F3N0M3N » 02 čer 2019, 18:41 VIP

Já bych chtěl opět refreshnout téma OOC.
Začít řešit spam minimálně a nemyslím spam jako neustále opakování nečeho, ale něco, co prostě ostatní nezajímá a lítá toho x za minutu.
Dnes jsem na serveru psal 2x do tweetu u RP akce, kde jsem potřeboval mechanika, ta zpráva byla během vteřiny pryč v nedohlednu. Do OOC psalo už několik snad desítek minut pár stejných lidí, kteří řešili převážně hlouposti, na které nikdo nebyl úplně zvědavý. Možná pobaví první, druhý příspěvek, ale ne když to stejné pořád opakují dokola a dělají si tam z toho dialog a debatní kroužek o výkalu.
Lokální OOC by byl nejlepší nápad asi jak těmto lidem, co mají potřebu si tam neustále spamovat totální nesmysly, vyhovět.
Já osobně bych se ale vůbec nebál zrušení komplet OOC chatu.
Jelikož za tím bude muset asi stát další práce Trsáka a chápu, že jsou zatím jiné věci, které mají přednost a navíc by to mohlo opět způsobit nějaké problémy. Tak navrhuji alternativní řešení, dokud se nedostane na tuto developerskou stránku.
Začít hráče upozorňovat a následně kickovat ze hry, když budou psát zbytečně až moc - spamovat.
- jestliže tam za minutu někdo naposílá 5-10 zpráv a v podobném tempu pokračuje dál, tak ho automaticky vyhazovat
- pokud má člověk sdělit toho víc, tak nevidím problém v tom, aby napsal Jednu dvě obsáhlejší zprávy a ne něco stylem Ahoj | Jak | Se | Máš | ? ( symbol | reprezentuje konec zprávy a začátek nové...)
Pokud si má zájem někdo pořád povídat o blbostech s někým, tak si můžou psát na messengeru nebo si třeba zavolat přes ICQ :roll:
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod Trsak » 02 čer 2019, 18:47 VIP

Lokální ooc chat zavedeme, ale pod /ooc zůstane i globální. Jelikož je v plánu přesunout twitter do mobilu, tak není možná špatný nápad, aby poté twitter zprávy vyskakovaly někde jinde a byly tak odděleny od chatu.
Chodí štěstí dokola, sem tam padne na vola.
Kde blb, tam nebezpečno.
Trsak
Profesionál
Profesionál

Zpět na Servery