Zamrznutí/zaseknutí obrazovky PC/Chlazení

Příspěvekod FourApples » 18 čer 2019, 18:59

Zdravím, mám "menší" problém se svým počítačem asi před půl rokem jsem si koupil novou graf. kartu no a asi po pár dnech hraní se mi počítač při hraní zaseknul a za cca 5 - 10 min. restartoval řekl jsem si že to bude zdrojem a nechal to půl roku ležet ladem protože nejsem častý hráč. Ovšem na začátku týdne jsem si řekl že by bylo vhodné ten počítač sprovoznit koupil jsem si zdroj který sestavu utáhne bez problému ale problém stále přetrvával dokonce už nastával ikdyž jsem pouze na 5 min. zapnul např. Google Chrome ale teď už se nerestartuje sám ale musím to provést já ručně. Chvíli jsem brouzdil po internetu a zjistil že to může být tím že se soustava přehřívá tak jsem si nainstaloval prográmek a ikdyž nejsem žádný znalec výsledek mě moc nepotěšil. proto se chci zeptat může to být právě díky tomuto přehřívání? a co by ste mi poradili aby jsem přehřívání předešel? a u jakých konkrétně komponentů mám řešit to že jsou přehřívané? test byl prováděn těsně po zapnutí počítače a bez velké zátěže
fotka z testu: https://ctrlv.cz/2aWO (promiňte kvalitu nechtěl jsem riskovat zapínáním googlu k nahrání PrtSc)
Dopředu děkuji za odpovědi :)
FourApples
Amatér
Amatér

Zamrznutí/zaseknutí obrazovky PC/Chlazení

od Rumcajz » 18 čer 2019, 18:59

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Zamrznutí/zaseknutí obrazovky PC/Chlazení

Příspěvekod FourApples » 18 čer 2019, 19:41

Ještě doplním:
• Typ přístroje: Počítač
• Typ problému Zamrznutí/zaseknutí obrazovky
• Jak starý je přístroj - počítač jsem kupoval asi před 3-4 lety ale postupně jsem do něj přidával komponenty
• Kdy se problém začal projevovat -po výměně grafické karty
• Komponenty v PC - viditelné ze screenu
• Podrobnější popis problému - uveden na začátku tématu
FourApples
Amatér
Amatér

Příspěvekod zima » 19 čer 2019, 08:11

Chcelo by to pozrieť ako sa chovajú chladiče. Skontroluj ten na cpu. Poprípade či je dobre osadený a nemá zaprášené rebro-vanie.

(Kdy se problém začal projevovat)
A ešte k tomu po výmene grafickej karty. Tá karta bola nová alebo zánovná/použitá keď si ju kupoval. Vieš ju aj vybrať a povedať ako sa to chová bez nej.
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
zima
Mistr Yoda
Mistr Yoda

Příspěvekod FourApples » 19 čer 2019, 09:21

zima píše:Chcelo by to pozrieť ako sa chovajú chladiče. Skontroluj ten na cpu. Poprípade či je dobre osadený a nemá zaprášené rebro-vanie.

(Kdy se problém začal projevovat)
A ešte k tomu po výmene grafickej karty. Tá karta bola nová alebo zánovná/použitá keď si ju kupoval. Vieš ju aj vybrať a povedať ako sa to chová bez nej.

Chladič na CPU byl zaprášený tak jsem ho vyčistil a osazený tam bude taky dobře.
hodnoty po zapnutí počítače při vyčištěném CPU: https://ctrlv.cz/N5Xp

Karta byla úplně nová a nepoužitá - kartu jsem odstranil ale bohužel se mi ani nepodařilo nastartovat obraz.. - i přes to že v základní desce je vestavěná grafika (klávesnice a myš naběhli jak mají ale obrazovka černá)
FourApples
Amatér
Amatér

Příspěvekod zima » 19 čer 2019, 11:54

Pravdepodobne to bude treba prehodiť v BIOSe na správne zobrazovado.
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
zima
Mistr Yoda
Mistr Yoda

Příspěvekod R4gn4r0K » 19 čer 2019, 16:55

teplota CPU tiez nie je ok... treba zhodit chladic, ocistit zakladnu chladica a dotykovu plochu CPU alkoholom, prepastovat a poskladat ... Tie teploty su sialene...
hlupa otazka si vyzaduje hlupu odopoved... Ani Chuck Norris nezodpovedal vsekty hlupe otazky od uzivatelov GS...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.wgmods.eu
R4gn4r0K
PC Support
PC Support

Příspěvekod FourApples » 19 čer 2019, 20:54

Můžu se zeptat co přesně všechno vyčistit.. Sám jsem přišel akorát na to cpu kde teplota 100°C mě mlátila do očí ale jinak nevim co všechno.. Gpu se mi zdá v pohodě.. A u zbytku si fakt nejsem jistej.
FourApples
Amatér
Amatér

Příspěvekod R4gn4r0K » 20 čer 2019, 07:23

FourApples píše:Můžu se zeptat co přesně všechno vyčistit.. Sám jsem přišel akorát na to cpu kde teplota 100°C mě mlátila do očí ale jinak nevim co všechno.. Gpu se mi zdá v pohodě.. A u zbytku si fakt nejsem jistej.

Zhladiska teplot staci spravit to, co som napisal vyssie... ohladom grafarne je idealne ju vyskusat v inom PC a uistit sa, ze je funkcna...
hlupa otazka si vyzaduje hlupu odopoved... Ani Chuck Norris nezodpovedal vsekty hlupe otazky od uzivatelov GS...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
R4gn4r0K
PC Support
PC Support

Příspěvekod FourApples » 20 čer 2019, 09:59

Díky :) zkusím, potom napíšu jak to dopadlo :)
FourApples
Amatér
Amatér

Příspěvekod R4gn4r0K » 20 čer 2019, 17:11

FourApples píše:Díky :) zkusím, potom napíšu jak to dopadlo :)

oki, budem cakat na vysledky :)
R4gn4r0K
PC Support
PC Support

Příspěvekod FourApples » 21 čer 2019, 12:03

Dneska mi přišla pasta (Thermal Grizzly Kryonaut) a teploty se snížili skoro o 20°C takže za mě dobrý :D ( https://ctrlv.cz/6YWK ) :D -teploty jsou sice pořád vysoké ale už to není tak strašný.. uvidíme jestli hry budou pořád padat.. kdyžtak napíšu nový topic :)
Díky za vyřešení a přeji příjemný zbytek dne :)
FourApples
Amatér
Amatér

Příspěvekod R4gn4r0K » 21 čer 2019, 15:31

mno, teloty sice isli dole, ale aj tak su brutalne vysoke na IDLE/tretinovu az polovicnu zataz... Ale treba otestovat zataz, mozno vetrak zrychi a bude stihat chladit...
R4gn4r0K
PC Support
PC Support

Příspěvekod FourApples » 21 čer 2019, 15:44

Osobně si myslím že to nepomůže :) před chvílí jsem hrál far cry 5 a zase výpadek - jediný plus že už to nedělá u Google Chrome nebo counter strike 1.6 ale po 5ti minutách co spustím cs:go to samé.. :/
FourApples
Amatér
Amatér

Příspěvekod R4gn4r0K » 21 čer 2019, 16:47

FourApples píše:Osobně si myslím že to nepomůže :) před chvílí jsem hrál far cry 5 a zase výpadek - jediný plus že už to nedělá u Google Chrome nebo counter strike 1.6 ale po 5ti minutách co spustím cs:go to samé.. :/

no ako som pisal, to chladenie stale nie je ok... bud je problem s vetrakom, alebo vadne senzory na doske
R4gn4r0K
PC Support
PC Support

Zpět na Vyriešené topicy