• Stránka 1 z 1
něco mi žere Ramku :D
• Typ přístroje: PC
• Typ problému: Ramka
• Jak starý je přístroj: 3 roky
• Kdy se problém začal projevovat: po výměně procesoru a desky
• Komponenty v PC (Základní deska, procesor, RAM[GB], grafika)
Zakladní deska: ASROCK 970M Pro 3
procesor: AMD FX-8370
RAM: 8GB
Grafika NVIDIA GTX 750 Ti
• Podrobnější popis problému Čus, to už se mi stáva nějakou dobu takže, když po restartu pc bez ničeho zapnutí mi to prostě žere 30% ramky a když něco zapnu tak se to dost navýši např: google ve správci uloh mi ukazuje že mam prej špuštěno 22 google jako wtf to mi žere 55% ramky ? občas se to měni
přitom mam zaplých jen 4-5 oken.. když k tomu zapnu Overwatch tak mam 80%cca ramky..
• Podrobnější popis problému Čus, to už se mi stáva nějakou dobu takže, když po restartu pc bez ničeho zapnutí mi to prostě žere 30% ramky a když něco zapnu tak se to dost navýši např: google ve správci uloh mi ukazuje že mam prej špuštěno 22 google jako wtf to mi žere 55% ramky ? občas se to měni

-
CoolMenX - Amatér
něco mi žere Ramku :D
A uz jsi vyzkousel treba tohle? 

-
Rumcajz - Patriot
Re: něco mi žere Ramku :D
Mno ja napríklad nemám nič zapnuté a mám 41% využitie ram (8GB). To je proste Windows, keď potrebuje RAM pre iné tak to dorieši sám. Áno sú možnosti ako vymazanie obsahu swapu pri vypnutí, zníženie efektov prostredia atď., ale myslím si, že to nemá cveka robiť.
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
-
zima - Mistr Yoda
e.zima: Sairajt - už sa tu viac nebudeš vyjadrovať, pokiaľ nevieš poradiť !
- Sairajt
- Kolemjdoucí
nebudem sa tu viac vyjadrovať
- Sairajt
- Kolemjdoucí
dobře no tak díky, škoda tak jedine si navýšit ramku, prostě W10 je svině no
a co si jí dát na W7 pomůže to ? 

-
CoolMenX - Amatér
CoolMenX píše:dobře no tak díky, škoda tak jedine si navýšit ramku, prostě W10 je svině noa co si jí dát na W7 pomůže to ?
Ono snažil som sa ti vysvetliť, že pokiaľ tu RAM máš, tak prečo by ju nemal OS použiť. Ničomu to nevadí a máš jej stále dosť.
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
-
zima - Mistr Yoda
Ja odporucam vsetkym pouzivatelom s W10 pouzivat ISLC nakolko ma win 10 problem s precistovanim stand by...
Pre 8GB RAM nastavujem:
list size: 512MB
free memory: 1024MB
Idealne si ho rovno hodit aj do spustenia pri starte... Tymto zarucite, ze Win nebude uchovavat zbytocnosti v standby liste a je tto vyborne pre hracov hrajucich hry narocne na RAM.
Pre 8GB RAM nastavujem:
list size: 512MB
free memory: 1024MB
Idealne si ho rovno hodit aj do spustenia pri starte... Tymto zarucite, ze Win nebude uchovavat zbytocnosti v standby liste a je tto vyborne pre hracov hrajucich hry narocne na RAM.
hlupa otazka si vyzaduje hlupu odopoved... Ani Chuck Norris nezodpovedal vsekty hlupe otazky od uzivatelov GS...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.wgmods.eu
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.wgmods.eu
-
R4gn4r0K - PC Support
CoolMenX píše:• Typ přístroje: PC
• Podrobnější popis problému Čus, to už se mi stáva nějakou dobu takže, když po restartu pc bez ničeho zapnutí mi to prostě žere 30% ramky a když něco zapnu tak se to dost navýši např: google ve správci uloh mi ukazuje že mam prej špuštěno 22 google jako wtf to mi žere 55% ramky ? občas se to měnipřitom mam zaplých jen 4-5 oken.. když k tomu zapnu Overwatch tak mam 80%cca ramky..
Zdar, sice to nebude světová rada, ale pokud znáš Windows XP a ty jiný srackovy wins..
Tak v nastavení vizuálních efektů, nebo hran u složek a takových serepetiček nastavíš na možnost pro výkon, sice budeš mít z Windowsu pěknou kaši, ale půjde to lépe.
Zde v odkazu to je lépe popsáno: https://wintip.cz/576-jak-zakazat-animace-ve-windows-10
Vypni nepotřebné programy, teď si nevzpomenu na nějaký příkazy co by ti pomohly, sorry xd
2019;
_apo`
xyz` --⟩ x-ray, Yankee, Zulu↓
hl.exe`
lambda`
C;
_apo`
hl.exe`
lambda`
C;
- xyz1337
- Amatér
Edit+
V tom nastavení se dá nastavit kolik ti systém bude žrát ram atd v tom se nevyznám, snad to někdo ví ;D
V tom nastavení se dá nastavit kolik ti systém bude žrát ram atd v tom se nevyznám, snad to někdo ví ;D
2019;
_apo`
hl.exe`
lambda`
C;
_apo`
hl.exe`
lambda`
C;
- xyz1337
- Amatér
R4gn4r0K píše:Ja odporucam vsetkym pouzivatelom s W10 pouzivat ISLC nakolko ma win 10 problem s precistovanim stand by...
Ano, ten system je uplne v poriadku.

Moja rada: naspat na Windows 7 alebo install Linux. Ak Ti je vsak dobre pod rukou Velkeho Brata, tak skus zistit, ci za to nemoze nejaka userspace aplikacia. Mne sa osvedcil v zufalych casoch Process Hacker.
EDIT 1: Tak som si stiahol Windows 10 ISO, napálil na USB skoro 5 GB rýchlosťou 4 MB/s, aby som zistil, že Windows mi nedokáže nájsť disk. ^_^ Ubuntu bolo cez internet (so 68 MiB veľkým ISO na flashke) nainštalované za 15 minút.
EDIT 2: Disk som sformátoval a rozpartišnoval, Ubuntu aj Manjaro ho nájdu bez problémov. Windows nemá vo svojej niekoľkonásobne väčšej kráse drivery pre môj disk/dosku. ^_^
EDIT 3: Windows síce mal drivery pre disk, ale z nejakého dôvodu ho inštalátor nevidel, len utilita DISKPART. Vyriešilo napálenie ISO cez iný nástroj. Teraz však inštalácia odmieta pokračovať s hlásením o "unexpected error". Ďakujem veľmi pekne, veľa som sa z toho dozvedel... Pri opakovanej inštalácií dostávam niekedy bluescreen s kódom "BUGCODE_NDIS_DRIVER". Neviem, ako to opraviť, okrem primitívnych klikačiek nemám k dispozícií nič. Znovu vypaľovať ISO sa mi fakt nechce. Kašlem na to. Inštaláciu Windowsu po hodinách snahy vzdávam. Aj tak by som to vyšmaril preč za dva dni...
EDIT 4: Tak sa znovu pokúšam nainštalovať Windows. Napadlo mi zakázať LAN a WiFi controller v BIOSe (keďže NDIS je API pre sieťovky). Pomohlo, som teraz v nastavení špehovania (tam, kde si vybereš, či Microsoftu odovzdáš len svoju dušu alebo mu povolíš odosielať aj všetko okolo teba). Všetko je v krásnom rozlíšení z roku 1996. Súdruhovia z Redmondu neboli do piatich gigabajtov schopní napchať ovládač sieťovky, ktorý by necrashoval systém a obstojný driver na grafiku.
EDIT 5: Po vymyslení hesla a (nepreskočiteľne) troch kontrolných otázok, ktoré sú podľa viacerých štúdií omnoho menej bezpečné ako heslo, som povolil internet a nabotooval. Windows hneď iniciatívne začal inštalovať drivery. Obrazovka mi zozelenala, môj systém vyzerá ako reklama na Alzu: FOTO.
You either die a сука, or live long enough to become a блять.
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
-
ericek111 - CS:GO Admin
• Stránka 1 z 1