{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Stolní počétač nebo notebook?

přidáno dne 13.03.2015 uživatelem Expertik

V tomto článku bych se rád pustil do vysvětlování výhod a nevýhod u notebooku a stolního počítače, účelem článku je abych Vám pomohl správně vybrat zda stolní počítač nebo notebook tak můžeme se do toho pustit.

 

 

Výhody notebooků:

V dnešní době málo kdo z lidí si do práce berou stolní počítač tyto lidé si raději zakoupí notebook který vede nad stolním počítačem v mobilitě. Dále určitě stojí za to Vám říci že notebook je tiché zařízení které bere cca 100-150 Wh. zatím co u stolního počítače máme minimálně 400 Wh. a to už jde znát.

 

Nevýhody notebooků:

Velkou nevýhodou pro notebooky znamená to že bývají pevně nakonfigurovány na dané komponenty a tak uprage může mít až i neřešitelný problém. Druhá nevýhoda je to že notebooky mají běžně 2,5“ HDD a tím procesor nemůže dělat svou práci plynule.

 

V čem zvítězil stolní počítač?

Výhodně v něm jsou banality jako například chlazení a dále jsou to určitě věci jako variabilita komponentů počítače a také třeba úprava vzhledu.

Když se podíváme na počítač, které máme komponenty jako specifický notebook, zjistíme, že počítač nám celkově funguje rychleji, ale proč to tak je?

 

-Teplota
-Integrita
-Šířky sběrnic a počty registrů

 

Shrnutí

Nejlepší kombinací pro běžné uživatelé které si zahrají někdy tu lepší hru tak doporučuji mít v pohodlí doma mít nějaký slušný stolní počítač takže notebook bych používal na dovolené nebo do práce.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář