Nový počítač

Příspěvekod Symbio » 16 lis 2014, 13:32

Zdravím, jelikož na mne nikdo na Vánoce nemyslí, rozhodl jsem se, že si pod stromeček nadělím nový počítač... Samozřejmně abych si to "ulehčil" , tak si ho budu skládat.Chtěl bych vědět vaše názory, popřípadě co doporučit... :-) Nechci to na ty nejnadupanější hry apod... Hlavně, že to stačí na WoWko,CSko,LoLko,Dotu atd atd :) Kdyžtak mi připomente, na co jsem zapoměl :-)
Základní deska: GIGABYTE AM1M-S2H
Grafická karta: GIGABYTE N730D5-2GI
Procesor: AMD Athlon X2 340
RAM : 2GB (Mám)
Pevný disk: Seagate Momentus SpinPoint M8 500GB
Peace and Sex , Symbio
#SellOut
Symbio
Zkušený
Zkušený

Nový počítač

od Rumcajz » 16 lis 2014, 13:32

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Nový počítač

Příspěvekod KOF » 16 lis 2014, 18:03

když už, tak na hry spíš intel tím pádem i novou desku, disk určitě 7200rpm, 5400 je dost omezující s píše bych volil wd... a nevidím napájecí zdroj...
Obrázek
KOF
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Symbio » 18 lis 2014, 05:33

KOF píše:když už, tak na hry spíš intel tím pádem i novou desku, disk určitě 7200rpm, 5400 je dost omezující s píše bych volil wd... a nevidím napájecí zdroj...

Je ve zdrojích nějaký rozdíl? Jestli bych mohl použít ten svůj starý... nebo kdyžtak mi doporuč něco na tuhle sestavu :-)
#SellOut
Symbio
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod MultiCrafer » 18 lis 2014, 09:01

Symbio píše:
KOF píše:když už, tak na hry spíš intel tím pádem i novou desku, disk určitě 7200rpm, 5400 je dost omezující s píše bych volil wd... a nevidím napájecí zdroj...

Je ve zdrojích nějaký rozdíl? Jestli bych mohl použít ten svůj starý... nebo kdyžtak mi doporuč něco na tuhle sestavu :-)

Zalezi co mas za zdroj :) a znacku
Obrázek
Obrázek
MultiCrafer
Spamerův sluha
Spamerův sluha

Příspěvekod zima » 18 lis 2014, 09:34

Symbio píše:Zdravím, jelikož na mne nikdo na Vánoce nemyslí, rozhodl jsem se, že si pod stromeček nadělím nový počítač... Samozřejmně abych si to "ulehčil" , tak si ho budu skládat.Chtěl bych vědět vaše názory, popřípadě co doporučit... :-) Nechci to na ty nejnadupanější hry apod... Hlavně, že to stačí na WoWko,CSko,LoLko,Dotu atd atd :) Kdyžtak mi připomente, na co jsem zapoměl :-)
Peace and Sex , Symbio

Treba sa na to pozrieť triezvo:
Tieto tvoje komponenty sú od základu zle navrhnuté.
Do AM1 socket-u na doske nemôžeš dať procesor čo je určený pre päticu FM2 (ani naopak).
AMD Athlon X2 340 vnímaj ako jedno jadro s HT.
Tiež grafika 730 nie je na hry vhodná a do FM2+ socket-u sa určite nájde APU čo ju prekoná za lepšiu cenu.
Ďalej RAM 1) nie je jedno aká a kam. 2) 2GB ti stačia jedine pre Win7 32bit.

Daj mám sumu stropu tvojho rozpočtu, mi ti to celé prekopeme a navrhneme ti všetko tak aby dobre bolo.

e.zima: pri zdroji, musíš mať takú kabeláž, ktorá ti bude spĺňať napájacie požiadavky základnej dosky. (to by pre tento tvoj prípad malo stačiť -> býva to väčšinou 24 + 4 pin)
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
zima
Mistr Yoda
Mistr Yoda

Příspěvekod Symbio » 19 lis 2014, 05:38

zima píše:
Symbio píše:Zdravím, jelikož na mne nikdo na Vánoce nemyslí, rozhodl jsem se, že si pod stromeček nadělím nový počítač... Samozřejmně abych si to "ulehčil" , tak si ho budu skládat.Chtěl bych vědět vaše názory, popřípadě co doporučit... :-) Nechci to na ty nejnadupanější hry apod... Hlavně, že to stačí na WoWko,CSko,LoLko,Dotu atd atd :) Kdyžtak mi připomente, na co jsem zapoměl :-)
Peace and Sex , Symbio

Treba sa na to pozrieť triezvo:
Tieto tvoje komponenty sú od základu zle navrhnuté.
Do AM1 socket-u na doske nemôžeš dať procesor čo je určený pre päticu FM2 (ani naopak).
AMD Athlon X2 340 vnímaj ako jedno jadro s HT.
Tiež grafika 730 nie je na hry vhodná a do FM2+ socket-u sa určite nájde APU čo ju prekoná za lepšiu cenu.
Ďalej RAM 1) nie je jedno aká a kam. 2) 2GB ti stačia jedine pre Win7 32bit.

Daj mám sumu stropu tvojho rozpočtu, mi ti to celé prekopeme a navrhneme ti všetko tak aby dobre bolo.

e.zima: pri zdroji, musíš mať takú kabeláž, ktorá ti bude spĺňať napájacie požiadavky základnej dosky. (to by pre tento tvoj prípad malo stačiť -> býva to väčšinou 24 + 4 pin)

Já se v tom moc nevyznám, tudíž jsem rád za to, že mi chceš pomoct :-) S tou sumou to řeknu asi takhle: Do počítače nechcu moc vrážet, protože na tom moc času nejsem už... Takže maximálně 5 tisíc, protože pak ten počítač stejně nebudu zase používat :-)
#SellOut
Symbio
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod Symbio » 20 lis 2014, 18:37

Kámoš mě nakonec ukecal na to, abych začal hrát airsoft :D Takže budu investovat do výbavy a né do počítače :) Omlouvám se za váš ztracený čas a prosím oLOCK.
#SellOut
Symbio
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod KOF » 01 pro 2014, 10:57

dobrá tedy, airsoft je super koníček, taky softim :D

lock
Obrázek
KOF
Profesionál
Profesionál