• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Programy na kontrolování teploty
Ahojte, mám jeden problém se svým PC, když hraju nějakou náročnější hru, např: COD - MW3 , Saints Row 3 , Battlefield 3 , Crysis a podobné, tak se mi po nějaké době (cca. 20-30 minut) prostě přehřeje a restartuje počítač a proto bych se chtěl zeptat, jestli znáte nějaké programy, které testují počítač a tak zjistím, který komponent mi takhle blbne a je potřeba k němu dokoupit větrák a nebo rovnou vyměnit. Já znám pouze Kombustor (nebo jak se to jmenuje), ten testuje grafickou kartu.Zatím to vypadá právě na tu grafickou kartu, ale potřebuju zjistit, jestli to nedělá ještě nějaký komponent.
Uvažoval jsem také o tom, jestli není moje grafická karta špatné nastavená a vypíná se již při malé teplotě, protože se mi restartuje kolem 75 stupňů. Zkoušel jsem to nastavit v biosu, ale tam jsem to nenašel
Tak bych se chtěl vás expertů tady na Gamesites
zeptat, jestli neznáte další programy na testování PC, jak nastavit teplotu, při které se mi vypne grafická karta a nebo ještě nějaký jiný způsob, jak toto opravit, předem díky
PS: moje grafická karta je GeForce GTX 560-Ti
Uvažoval jsem také o tom, jestli není moje grafická karta špatné nastavená a vypíná se již při malé teplotě, protože se mi restartuje kolem 75 stupňů. Zkoušel jsem to nastavit v biosu, ale tam jsem to nenašel

Tak bych se chtěl vás expertů tady na Gamesites

Steampunk <3
-
Kodos - Zkušený
Programy na kontrolování teploty
A uz jsi vyzkousel treba tohle? 

-
Rumcajz - Patriot
Re: Programy na kontrolování teploty
Zaciatocnik niesi nieco vies ale predsalen sa opytam: Aky mas procesor a kolko wattovi mas zdroj ? ci nahodou nebude tam chyba.
Moja masinka 
i7-4790
Asus Z97-A
Hyper Evo 212
8GB 1600mhz
GTX 760
Evo 840 120gb
WD Blue 1TB
CXM 600w

i7-4790
Asus Z97-A
Hyper Evo 212
8GB 1600mhz
GTX 760
Evo 840 120gb
WD Blue 1TB
CXM 600w
-
Thony - Mistr
Kodos píše:Ahojte, mám jeden problém se svým PC, když hraju nějakou náročnější hru, např: COD - MW3 , Saints Row 3 , Battlefield 3 , Crysis a podobné, tak se mi po nějaké době (cca. 20-30 minut) prostě přehřeje a restartuje počítač a proto bych se chtěl zeptat, jestli znáte nějaké programy, které testují počítač a tak zjistím, který komponent mi takhle blbne a je potřeba k němu dokoupit větrák a nebo rovnou vyměnit. Já znám pouze Kombustor (nebo jak se to jmenuje), ten testuje grafickou kartu.Zatím to vypadá právě na tu grafickou kartu, ale potřebuju zjistit, jestli to nedělá ještě nějaký komponent.
Uvažoval jsem také o tom, jestli není moje grafická karta špatné nastavená a vypíná se již při malé teplotě, protože se mi restartuje kolem 75 stupňů. Zkoušel jsem to nastavit v biosu, ale tam jsem to nenašel![]()
Tak bych se chtěl vás expertů tady na Gamesiteszeptat, jestli neznáte další programy na testování PC, jak nastavit teplotu, při které se mi vypne grafická karta a nebo ještě nějaký jiný způsob, jak toto opravit, předem díky
![]()
Zkus CPU fan a dat tam vetrak grafiky na max jelikoz vetraky GPu vetsinou behaji na 50% takze to tam nahod na 100 melo by to pomoct PS chladic CPU mas dodavany ? a jakou mas case ?

-
MultiCrafer - Spamerův sluha
http://www.techpowerup.com/realtemp/ Tu mas prgram na meranie teploty
-
GstraFe - Zkušený
já používám Open Hardware Monitor http://openhardwaremonitor.org/
-
FrantaKurnik - Kolemjdoucí
Thony píše:Zaciatocnik niesi nieco vies ale predsalen sa opytam: Aky mas procesor a kolko wattovi mas zdroj ? ci nahodou nebude tam chyba.
Můj procesor je Intel i5 - 760
Promiň, ale zdroj si teď opravdu nepamatuji a ve "správce zařízení" to nemůžu najít, kde to prosimtě najdu ?

Edit (Thony): Otvoris skrinku a pozres sa dnu

Steampunk <3
-
Kodos - Zkušený
MultiCrafer píše:Kodos píše:Ahojte, mám jeden problém se svým PC, když hraju nějakou náročnější hru, např: COD - MW3 , Saints Row 3 , Battlefield 3 , Crysis a podobné, tak se mi po nějaké době (cca. 20-30 minut) prostě přehřeje a restartuje počítač a proto bych se chtěl zeptat, jestli znáte nějaké programy, které testují počítač a tak zjistím, který komponent mi takhle blbne a je potřeba k němu dokoupit větrák a nebo rovnou vyměnit. Já znám pouze Kombustor (nebo jak se to jmenuje), ten testuje grafickou kartu.Zatím to vypadá právě na tu grafickou kartu, ale potřebuju zjistit, jestli to nedělá ještě nějaký komponent.
Uvažoval jsem také o tom, jestli není moje grafická karta špatné nastavená a vypíná se již při malé teplotě, protože se mi restartuje kolem 75 stupňů. Zkoušel jsem to nastavit v biosu, ale tam jsem to nenašel![]()
Tak bych se chtěl vás expertů tady na Gamesiteszeptat, jestli neznáte další programy na testování PC, jak nastavit teplotu, při které se mi vypne grafická karta a nebo ještě nějaký jiný způsob, jak toto opravit, předem díky
![]()
Zkus CPU fan a dat tam vetrak grafiky na max jelikoz vetraky GPu vetsinou behaji na 50% takze to tam nahod na 100 melo by to pomoct PS chladic CPU mas dodavany ? a jakou mas case ?
Tím "CPU fan" myslíš program speed fan ? Promiň, ale trochu jsem tě v tomhle nepochopil.
Steampunk <3
-
Kodos - Zkušený
Kodos píše:MultiCrafer píše:Kodos píše:Ahojte, mám jeden problém se svým PC, když hraju nějakou náročnější hru, např: COD - MW3 , Saints Row 3 , Battlefield 3 , Crysis a podobné, tak se mi po nějaké době (cca. 20-30 minut) prostě přehřeje a restartuje počítač a proto bych se chtěl zeptat, jestli znáte nějaké programy, které testují počítač a tak zjistím, který komponent mi takhle blbne a je potřeba k němu dokoupit větrák a nebo rovnou vyměnit. Já znám pouze Kombustor (nebo jak se to jmenuje), ten testuje grafickou kartu.Zatím to vypadá právě na tu grafickou kartu, ale potřebuju zjistit, jestli to nedělá ještě nějaký komponent.
![]()
Tím "CPU fan" myslíš program speed fan ? Promiň, ale trochu jsem tě v tomhle nepochopil.
Pardon moje chyba

-
MultiCrafer - Spamerův sluha
MultiCrafer píše:Kodos píše:MultiCrafer píše:Kodos píše:Ahojte, mám jeden problém se svým PC, když hraju nějakou náročnější hru, např: COD - MW3 , Saints Row 3 , Battlefield 3 , Crysis a podobné, tak se mi po nějaké době (cca. 20-30 minut) prostě přehřeje a restartuje počítač a proto bych se chtěl zeptat, jestli znáte nějaké programy, které testují počítač a tak zjistím, který komponent mi takhle blbne a je potřeba k němu dokoupit větrák a nebo rovnou vyměnit. Já znám pouze Kombustor (nebo jak se to jmenuje), ten testuje grafickou kartu.Zatím to vypadá právě na tu grafickou kartu, ale potřebuju zjistit, jestli to nedělá ještě nějaký komponent.
![]()
Pardon moje chybaano myslím a rekni typ te case
Promiň, že mě ve všem musíte takhle vodit za ručičku, ale já se v takových věcech opravdu nevyznám

Steampunk <3
-
Kodos - Zkušený
Kodos píše:Thony píše:Zaciatocnik niesi nieco vies ale predsalen sa opytam: Aky mas procesor a kolko wattovi mas zdroj ? ci nahodou nebude tam chyba.
Můj procesor je Intel i5 - 760
Promiň, ale zdroj si teď opravdu nepamatuji a ve "správce zařízení" to nemůžu najít, kde to prosimtě najdu ?
Edit (Thony): Otvoris skrinku a pozres sa dnu
Aha

Steampunk <3
-
Kodos - Zkušený
http://www.geforce.com/hardware/desktop ... ifications - Minimum System Power Requirement (W) 500 W, myslim, ze tu niekto spravne tusil, ze ti nestiha zdroj 

hlupa otazka si vyzaduje hlupu odopoved... Ani Chuck Norris nezodpovedal vsekty hlupe otazky od uzivatelov GS...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.wgmods.eu
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
R4gn4r0K - PC Support
R4gn4r0K píše:http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-560ti/specifications - Minimum System Power Requirement (W) 500 W, myslim, ze tu niekto spravne tusil, ze ti nestiha zdroj
Wow, takže zdroj, to znamená, že kdybych si koupil výkonnější, teoretický by se to mělo přestat přehřívat při graficky náročnějších hrách ?
Steampunk <3
-
Kodos - Zkušený
presne...spotreba grafiky stupa priamo umerne s kvalitou grafiky a naroku aplikacie na GPU. Je mozne, ze aplikacia vytazi grafiku (ta Tvoja v spicke papa 170W), zdroj to neutiahne a klakne...
hlupa otazka si vyzaduje hlupu odopoved... Ani Chuck Norris nezodpovedal vsekty hlupe otazky od uzivatelov GS...
-
R4gn4r0K - PC Support
http://www.anandtech.com/bench/Product/547
Ta grafika dokaze cucat az 333 wattov pri vytazeni co je dost mozne ked hras BF3, COD: MW a Crysis 3.
Tvoj processor cuca maximalne 95 wattov a ostatne komponenty na doske diez nieco papaju.
Takze sprav toto: skus hry hrat na najmensich detaloch (aspon pol hodinu), ak sa PC neresetne tak tak detaily zdvyhni na medium na pol hodku a potom na high. Ak sa ti pocas tohto testu PC resetne tak potrebujes novy zdroj ak chces hrat na najlepsich moznych detaloch.
Ak ti vsak hranie na kombinacii low/medium/high nevadi tak mozes zdroj nechat ale nesmies dvyhat detaily.
Len zo zvedavosti: kupoval si PC zstaveny a nic nemenil alebo si tam dokupil grafiku ? lebo jak pozeram postavene PC tak su vzdy so zdrojom ktory neumoznuje ziadne upgrady...
Ta grafika dokaze cucat az 333 wattov pri vytazeni co je dost mozne ked hras BF3, COD: MW a Crysis 3.
Tvoj processor cuca maximalne 95 wattov a ostatne komponenty na doske diez nieco papaju.
Takze sprav toto: skus hry hrat na najmensich detaloch (aspon pol hodinu), ak sa PC neresetne tak tak detaily zdvyhni na medium na pol hodku a potom na high. Ak sa ti pocas tohto testu PC resetne tak potrebujes novy zdroj ak chces hrat na najlepsich moznych detaloch.
Ak ti vsak hranie na kombinacii low/medium/high nevadi tak mozes zdroj nechat ale nesmies dvyhat detaily.
Len zo zvedavosti: kupoval si PC zstaveny a nic nemenil alebo si tam dokupil grafiku ? lebo jak pozeram postavene PC tak su vzdy so zdrojom ktory neumoznuje ziadne upgrady...
Moja masinka 
i7-4790
Asus Z97-A
Hyper Evo 212
8GB 1600mhz
GTX 760
Evo 840 120gb
WD Blue 1TB
CXM 600w

i7-4790
Asus Z97-A
Hyper Evo 212
8GB 1600mhz
GTX 760
Evo 840 120gb
WD Blue 1TB
CXM 600w
-
Thony - Mistr
Thony píše:http://www.anandtech.com/bench/Product/547
podla mna mu to stihat nebude, ako pises, 333-358W grafika, 95W CPU, kde mas napajanie dosky (aj ta sama o sebe zerie), HDD, chladice...
-
R4gn4r0K - PC Support
• Stránka 1 z 2 • 1, 2