{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

EU & NA LCS - Summer split

Napsal eFkacko dne 30.08.2015 pro sekci LOL
Za námi jsou už oba splity - jarní a letní. V tomto článku se poohlédneme po letním splitu a především na playoffs. Kdo bude reprezentovat Ameriku a Evropu na Worlds? A kdo ještě má šanci vybojovat si své místo na Mistrovství Světa? Dozvíte se v článku!

Fnatic - šampioni již po páté

Po neuvěřitelném splitu, jenž Fnatic prožil, by málo kdo čekal, že se stane evropskými šampiony někdo jiný. Ve finále playoffs to ale vypadalo úplně jinak.

Fnatici se mohl chlubit nejlepší sezonou, kterou kdy zažili. V letním splitu dokázali překonat svůj vlastní rekord, jenž činil 8 vítězství za sebou v řadě. Nicméně Fnatici svůj win-streak rekord zvyšovali a zvyšovali, až dokázali nemožné. Stali se krály, kteří ani jednou nechybovaly a tak se mohli pyšnit doménou - "undefeated" - neporažení. V pohádkové sezoně ani jednou nechybovali a tak si mohli v playoffs hovět v semifinálových sedadlech, které si vybojoval také celek Origen, jenž skončil v letním splitu hned za týmem Fnatic. Více o tom, jak dopadla základní část letního splitu, naleznete ZDE.

 

pavouk playoffs pro evropskou LCS

Ve čtvrtfinálovém klání se utkal oblíbený tým Unicorns of Love s týmem Roccat. Jednorožce opustil jungler Kikis, jenž zamířil do týmu bojující o spot LCS v příštím roce - Gamers2. Kikise nahradil zkušený jungler z Koreje - H0R0. S novou tváří týmu se podařilo Jednorožcům ve vyrovnaném klání, které dopadlo 3:2 na zápasy, vyhrát nad Roccat.

Ve druhém čtvrtfinálovém duelu proti sobě stály celky H2K a Giants Gaming. Favorizovaný H2K nezklamal a získal tak cenné vítězství, které mu zajistilo semifinálový souboj s Origen. H2K zvítězili nad Giants Gaming 3:0.

Semifinále Fnatic versus Unicorns of Love bylo trošku vyhrocené. Snad nejen proto, že se jednalo o týmy, které se potkaly v jarním splitu ve finále, ale také proto, že tyto dva celky sváděly vždy vyrovnané duely. Fnatici vždy potvrzovali svou kvalitu, kdežto Jednorožci lásky vynikali nepředvídatelností. Jen se sami podívejte na následující teaser.

Fnatici však poměrně hladce vyhráli 3:0 a tak s bilancí 21 vítězství v řadě pokračovali ve svém rekordu.

I druhé semifinále bylo velmi lákavé. Přeci jenom se jedná o dva "mladé" týmy LCS. H2K jsou v Evropské LCS alespoň druhý split, nicméně pro Origen to byl první split v nejvyšší evropské soutěži! A hned úspěšný! V základní části splitu skončili na 2. místě za Fnatic a v semifinálovém klaní si dokázali poradit s H2K 3:1 na zápasy.

Finále - starý Fnatic vs. nový Fnatic

Jestli bylo utkání mezi Fnatic a Unicorns of Love vyhecované, tak co pak bychom měli říkat o finále, kde se utkali Fnatici a Origen?!

V týmu Origen jsou hned 2 hráči, kteří ještě minulý rok reprezentovali barvy Fnaticu. Jedná se o top-linera Soaze a kapitána týmu xPekeho. Ti museli čelit hned dvoum svým bývalým spoluhráčům - Rekklesovi a YellowStarovi. Jen se sami podívejte na povedený teaser!

Fnatici po jednadvaceti vítězstvích podlehli! Origen vytáhnul hned první hru na top Gangplanka, čímž zřejmě překvapil nejenom Huniho, ale také celý tým. Fnatici byli většinu zápasu o krok pozadu a tak se jim dlouhé době na obrazovkách objevila prohra. Fnatici věděli, že jde do tuhého. Velmi vyrovnané finále bylo pro fanoušky přesně to, co si přály. Fnatici nakonec dokázali zvítězit 3:2. Určitě doporočujeme podívat se na celé finále, ale hned zde nabízíme poslední rozhodující zápas, který rozhodl, kdo se stane letním šampionem. Ke konci uvidíte i spokojené vítěze, kteří zvedají pohár pro šampiony ve stockholmské aréně.

poslední - rozhodující zápas mezi Origen a Fnatic (Game 5)

Reporezentovat Evropu na Worlds budou tak týmy Fnatic a H2K. H2K si vybojovali svou vstupenku na Worlds díky úspěchu Fnaticu a také díky výhře nad UoL o 3. místo. Poslední vstupenku na Worlds si mohou zajistit týmy Giants Gaming, Roccat, Origen a Unicorns of Love v turnaji, který skončí již zítra.

V boji o Worlds už vypadl Giants Gaming, který podlehl celku Roccat. Ti dnes čelí Origenu. Vítěz se utká s Jednorožci a úplný vítěz pojede spolu s Fnatic a H2K reprezentovat Evropu na Mistroství Světa.

Zítra v 17:00 začíná souboj mezi Jednorožci a vítězem mezi Origen a Roccat. Vítěz bere to nejcennější - postup na Worlds.

TSM fanoušci zklamaní - letošními šampiony jsou CLG

 

 Málokdo by si vsadil na CLG, že se stanou letošními šampiony a stanou se tak americkou jedničkou, která bude reprezentovat Ameriku právě z prvního místa. I přestože CLG skončili společně s Team Liquid na první pozici po zo základní části. Více o základní části naleznete ZDE.

CLG se ještě nedávno pohybovali na hraně LCS a CS. Okupovali poslední místa základní části a museli tak bojovat o své sedadla v LCS. A teď si dokonce vybojovali svá sedadla na Worlds... kdo by to byl čekal?

Ameriku trošku přelétneme a nebudeme se jí tolik věnovat jako Evropě. Nicméně řekneme si to nejdůležitější.

Do finále, které se konalo v New Yorku, se probojovali TSM a CLG.

TSM lehce zavrávorali proti Team Liquid, kde jsme mohli být svědky velice vyrovnaných zápasů. TSM nakonec dokázali odolat a zvítězit 3:1

CLG dokazovali svoje kvality jak v základní části splitu, tak i v semifinále proti Team Impulse, které "rozmašírovali" 3:0.

Po několika letech se tak ve finále nepotkali Cloud 9 a TSM, nýbrž CLG a TSM - velicí rivalové. Jak mezi hráči, tak i mezi fanoušky se jednalo o vyhecovaný zápas. Každý si přál, aby bylo vyrovnané finále stejně tak, jako tomu bylo i ve Švédsku - kde se konalo evropské finále. Ovšem nestalo se tak a CLG doslova dominovali. Nedali TSM menší šanci a jasně zvítězili 3:0! Poslední hra byla sice trochu "vyrovnanější". Zde nabízíme její záznam. Avšak doporučujeme shlédnout první hru!

CLG vs TSM - Game 3 

Ameriku z první pozice bude tak reprezentovat CLG a dále pak z pozice druhé TSM. O poslední místo se utkají tyto týmy: Gravity Gaming, Cloud9, Team Impulse a Team Liquid.

Cloud9 dokázal včera otočit zápas ze stavu 0:2 v jejich neprospěch na 3:2 proti Gravity Gaming. Dnes je ve 21:00 uvidíme proti Team Impulse. Vítěz se utká s Team Liquid. Poslední zápas startuje zítra - taktéž ve 21:00.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář