{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Novinka NBA 2K22 - Nejrealističtější sportovní hra

Napsal F3N0M3N dne 21.07.2021 pro sekci GS
2K sports stejně jako každý jiný rok přichází s novou "verzí" NBA 2K, tentokrát již s číslovkou 22 symbolizující nadcházející ročník sezóny v profesionální basketbalové soutěži NBA. Hra bude pro všechny hráče dostupná od 10. září, avšak již nyní víme, jak bude hra vypadat. Co si na nás tedy připravil nadcházející ročník NBA 2K - nejvíce reálného a propracovaného sportovního "simulátoru"?

Velice populární sportovní hra ve světě, avšak v Česku příliš ne. Důvod? Zřejmě basketbal. NBA 2K přichází se spuštěním předobjednávek nového ročníku této hry, která bude pro všechny dostupná již od 10. září 2021 a zároveň představuje všechny novinky a změny, které můžeme v nadcházejícím ročníku hry očekávat. Nyní mi dovolte představit samotnou hru a třeba vám ukázat i důvody, proč si ji také vyzkoušet a nezůstávat jen u pro tuzemských hráčů populárnějších sportovních her typu FIFA a NHL.

Jak jsem již hru lehce představoval v jednom ze svých předešlých článků, jedná se o sportovní simulátor, který má mnoho podobného s hrami typu FIFA, NHL apod., které vyvíjí známá společnost EA Sports, avšak tuto hru vyvíjí 2K, což je společnost, která stojí například za tituly typu Mafia: Definitivní edice, WWE 2K nebo za mnoha díly série CIVILIZATION. Svou "konkurenci" zaměřující se na basketbal nechává daleko za sebou a spousta lidí se shoduje také na tom, že v posledních letech si drží jakýsi titul vůbec nejpropracovanější, nejrealističtější sportovní hry ze všech možných.

 

NBA 2K22 nabízí aktuálně 3 základní a jednu "bonusovou" edici k předobjednání, některé si můžete zakoupit i v klasické fyzické podobě a všechny v té digitální. Standardní edice vám nabídne samotnou hru za nejlepší možnou cenu s malými bonusy za předobjednání, pokud se hru rozhodnete koupit až po jejím spustění, obdržíte pouze samotnou hru.

Edice 75. výročí vám pak ke hře dodá více těchto bonusů ve formě VC coins, MT coins, Tokenů, speciálních balíčků, ze kterých můžete získat lepší hráče pro svůj tým apod. také 3 hráče do vašeho týmu, které vidíte na obrázku výše (Kevin Durant, Dirk Nowitzki a Kareem Abdul-Jabbar, bonusy a boosty pro vašeho hráče do vaší kariéry a nějaké kosmetické doplňky.

Cross-gen už slouží pouze pro hráče na konzolích, kdy obdržíte verzi jak pro starší konzoli, tak pro tu "new-gen" (tedy u PS vám hra půjde na PS4 i PS5, jinak byste museli hru kupovat 2x). A v poslední řadě je tu i edice 25. výročí WNBA, která se příliš od standardní edice neliší, ale měla by nabídnout nový herní mód MyNBA a MyWNBA, o kterém zatím však nic nevíme a hráči se vše pravděpodobně dozví až při datu vydání hry.

Co nového tedy můžete očekávat od NBA 2K22? Především ještě více vylepšený gameplay za samotného hráče či tým, který bude ještě více realističtější než v předchozím ročníku, ačkoliv ovládání hráče po ofenzivní stránce dosáhlo téměř maxima (jak to společnost dělá naleznete na videu níže), tak bude ještě o něco lepší a velkého updatu se dočká především obranná stránka hráče, která slibuje mnoho vylepšení a nových způsobů, jak bránit hráče s míčem i bez míče. Především by se mělo jednat o přepracování celého "shot contestu" a blokování míče při nájezdu do koše. Vše by mělo být hráčům ukázáno s příchodem prvního gameplay traileru.

Sezóny. Tato novinka byla implementovaná do hry již minulý ročník v NBA 2K21, avšak pouze pro nejpopulárnější herní mód MyTeam. 2K nyní slibuje, že se díky velké oblíbenosti objeví i v dalších populárních herních módech jako je například MyPLAYER a.k.a. MyCAREER a tyto sezóny, které většinou trvají po dobu jednoho měsíce, nyní budou mít ještě větší obsah, než minulý rok. S každou novou sezónou přichází řada nových úkolů, challengí ale i vylepšení různých herních módů, které vám nabídnou více obsahu každý měsíc a za jejich plnění budete získávat řadu zajímavých odměn ve formě coinů, nových hráčů, vylepšení pro hráče i celý tým.

MyTEAM. V tomto nejpopulárnějším herním módu, který má řadu svých dalších herních módů, kde budujete svůj tým od nuly až po naprostý all-time-star tým po dobu celého ročníku NBA 2K, přibude také spousta novinek. Jednou z nich je návrat velice populárního módu MyTEAM: DRAFT, který byl nejvíce žádáným módem pro návrat do NBA 2K z předchozích ročníků hry. V tomto módu si budete každou sezónu draftovat několik hráčů z předem daného balíčku hráčů a soupeřit proti ostatním pro získání řady zajímavých odměn. 

S příchodem "Holiday season", která by měla být zahájena v prosinci by se měl v MyTEAMu také objevit speciální nový mód sloužící pouze pro tuto sezónu, od které je slibováno ještě více odměn, protože jak bývá zvykem tento čas bývá ve hře také nazýván jako "Season of giving". Zároveň vývojáři slibují neustálé přidávání nových funkcí, hráčů, odměn a možností s tím, jak bude hra "stárnout" od prvního dne až do příchodu nového ročníku NBA 2K.
Cross-gen synchronizace. Cross-gen edice, o které jsem psal výše nabídne úplnou synchronizaci hraní na starých i nových konzolích, a tak nepřijdete o žádný herní postup. Toto bude fungovat ve všech herních módech, avšak pro MyTEAM je funkce stěžejní.


Basketbalista Luka Dončić spolupracující s NBA 2K - aneb díky čemu je hra tak realisticky provedená.

MyCAREER. Mód, kde se postupně od basketbalisty na střední a vysoké škole stáváte nováčkem v NBA a poté i hlavní hvězdou celé NBA, díky skvělému příběhu na začátku módu a postupném zdokonalování vlastního hráče na trénincích a při zápasech. Druhý nejpopulárnější mód NBA 2K obdrží také spoustu novinek a vylepšení. Jak jsem již zmiňoval výše i zde se nyní můžete těšit na sezóny. Celého přepracování a vylepšení se také dotkne celé vaše město neboli sousedství, což je místo, které se stává vaším druhým domovem poté, co se dostanete díky krátkému příběhu do NBA. Zde se můžete tešit na nová basketbalová hřiště, nové budovy a vylepšený matchmaking s ostatními hráči, pokud se rozhodnete právě věnovat hraní online proti ostatním hráčům a to ať už to bude 1 na 1, 2v2, 3v3, 4v4 nebo 5v5 a pozor když v tomto budete dobří třeba se můžete ukázat v naší české e-repreo které jsem psal také v jednom ze svých předešlých článků

Pro všechny platformy kromě new-gen konzolí slibuje vývojář speciální luxusní jachtu s basketbalovými kurty, kde se můžete utkat s ostatními hráči a zároveň si užít plavbu po moři se zastávkami na mnoha exotických místech.
Novinkou také budou takzvané skryté talenty, kdy se jako profesionální hráči budete moci účastnit investicí právě do těchto skrytých talentů. Máte rádi například hip-hop? Tak podpořte nadějné mladé umělce neboli rapery a zvyšte tak do budoucna svůj příjem!

Zároveň je tak nějak pravidlem, že se zvyšujícím se společnským statusem, příjmy a dalšími faktory také roste váš "lifestyle", proto postupně se zvyšujícím se platem a oblíbeností v lize a navázaným počtem spoluprácí bude růst i vás lifestyle. Začínali jste s obědy od maminky na střední škole v malém rodinném domě? Až budete hvězdou NBA budete mít ten nejluxusnější apartmán ve městě a vlastního kuchaře s uklízečkou.
Zároveň 2K upozorňuje, že to pro MyCAREER ještě není vše a na další novinky a překvapení si hráči ještě musí chvíli počkat, tak uvidíme, co si pro nás ještě vývojáři připraví!

Hra bude také nabízet standardní ne příliš oblíbené módy jako je PlayNOW, MyLEAGUE a MyGM, kterých se asi žádné výrazné změny nedotknou, ale pořád se jedná o propracované "oddechové" herní módy, které si i tak své příznivce najdou. Chcete si postavit vlastní ligu a hrát tam za nějaký tým/y utkání proti jiným? Nebo si dokonce vyzkoušet roli manažera týmu a vybudovat neporazitelný tým, který se navždy zapíše do historie NBA? A nebo prostě jen popadnout ovladač a svůj oblíbený tým a zahrát si při klidném nedělním večeru proti kamarádovi či přítelkyni? Pak jste na správné adrese.

Co myslíte? Zaujal jsem vás aspoň trochu a dáte hře šanci? Nebo basketbal prostě ne? Přeci jen se náš národní tým probojoval po dlouhých letech zpět na Olympiádu a v roce 2019 se dokonce umístil na 6. místě na MS. Pevně věřím, že basketbalu se začne dostávat i u nás mnohem větší pozornosti a proč ne i po herní stránce. Takhle můžete alespoň virtuálně vyzkoušet prostřední Tomáše Satoranského, jediného Čecha hrající v nejvyšší basketbalové soutěži - NBA. A pokud jsem vás stále nepřesvědčil, níže přikládám video traileru gameplaye NBA 2K21 na new-gen konzoli.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář